Тепло та заморозки. Якою буде погода у вересні на Хмельниччині

Тепло та заморозки. Якою буде погода у вересні на Хмельниччині
Фото ілюстративне
  • Синоптики розповідають, що загалом вересень буде теплий. 

  • Але похолодання прийде раптово, а наприкінці місяця слід очікувати заморозків. 

Із 1 вересня прийшла календарна осінь. Вона відчувається в повітрі, але тепла погода не поспішає залишати Хмельниччину. Синоптики кажуть, що вересень буде дуже теплий з невеликою кількістю опадів та бабиним літом. Та разом з тим прогнозують і заморозки вже в другій половині місяця. Ми дібрали прогнози кількох синоптиків та Укргідрометцентру. 

Прогноз від Наталі Птухи

Синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха прогнозує, що погода в першій частині вересня буде без опадів. Сонця буде вдосталь, але грітиме воно вже не так, як влітку. Дещо тепліше буде на півдні – вночі температура повітря сягатиме +14+19 градусів, а вдень – +24+30.

— Сонця буде вдосталь, але трошки воно вже не так буде гріти, звичайно, як літнє. Але прощатися повністю з літнім одягом ще не варто. І, відповідно, вдягатися треба, звичайно, так, щоб вранці щось накинути, а вдень це можна буде зняти, — розповідає Птуха.

Відео дня

Вночі слід очікувати 10-15 градусів тепла, а в денні години – +21+27. Подібна погода спостерігатиметься увесь місяць. Переважатимуть північно-східні, північно-західні повітряні потоки.

Прогноз від Meteoprog

Разом з тим, синоптики прогнозують у другій половині вересня перші заморозки на поверхні ґрунту. Про це йдеться на сайті Meteoprog.

За даними синоптика Ігора Кібальчича, у третій декаді місяця через скорочення світлового дня та низьку відносну вологість, на поверхні ґрунту відзначатимуться заморозки. У західних областях і на крайній півночі країни в окремі ночі від’ємні температури можуть фіксуватися й у повітрі.

Зазначається, що середньомісячна температура вересня очікується в межах +15+20 градусів, що на 1-3 градуси вище за кліматичну норму. Кількість опадів становитиме 25 – 65 мм. У західних областях місцями 70 – 100 мм, що у межах норми, подекуди нижче за норму на 20 – 30%.

Прогноз від Укргідрометцентру

Укргідрометцентр передає, що перший місяць осені буде теплим і з невеликою кількістю опадів. У першій декаді буде досить спекотно. Денна температура подекуди досягне +33 градусів.

— Опадів буде зовсім мало, а тепло буде зберігатися і далі, — розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

За його прогнозом, вересень 2023-го все ж таки буде відрізнятися від торішнього. Вже зараз за межами України зароджуються значні циклони. Якщо вони до нас прийдуть, погода в Україні швидко, хоча і ненадовго, перетвориться з літньої на осінню, з дощами і прохолодою. Потім знову потеплішає, але незначно.

Та в першу половину вересня жителі Хмельницької області насолоджуватимуться літньою погодою. Денна температура складе від 28 до 32 градусів тепла, нічна – 15-19 градусів вище нуля. Похолодання прийде раптово. Очікуються циклони з дощами через день-два, а температура повітря знизиться одразу на 10-12 градусів і не перевищить +22.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up