У січні буде 6 магнітних бур: коли їх чекати

У січні буде 6 магнітних бур: коли їх чекати
  • У січні знову спостерігатимуться рясні сонячні спалахи, які відбуватимуться 6 разів

  • Вони можуть позначитися на самопочутті метеочутливих людей. Розповідаємо коли будуть бурі та як вберегтися.

Перший місяць цього року розпочався магнітною бурею та принесе ще кілька потужних хвиль.  За даними Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у січні прогнозуються магнітні бурі слабкої та середньої потужності. 

Календар магнітних бур

За даними метеорологів, цього місяця буде 6 магнітних бур різної інтенсивності. Вони пройдуть на початку, в середині та наприкінці місяця:

  • Відео дня
    /li>
Довідка:
Магнітна буря – природне періодичне явище, яке виникає в результаті збурення магнітного поля Землі. Вплив на магнітосферу нашої планети має Сонце.  

У середньому магнітна буря триває від 2 до 5 днів. Її поділяють на фази: 

  • початкова (коли сонячний вітер налітає на Землю)

  • головна (відбуваються зміни в магнітосфері)

  • кінцева (відновлення магнітного поля Землі до звичного значення)

Під дією магнітних бурь на Землі може змінюватися тиск та температура повітря, а внаслідок того, що корональна маса проникає в атмосферу і взаємодіє з молекулами повітря, можуть утворитися полярні сяйва. 

Як магнітні бурі впливають на організм

Вплив магнітних бур на здоров’я людини не доведений. Певні дослідження вказують на це, однак є й дослідження з протилежними результатами. Так, один з таких аналізів вказував на підвищення ризику інсульту. Однак навіть його автори зазначали, що проблема потребує подальшого вивчення.

Магнітні бурі можуть спричинити дискофорт для метеозалежних людей. Найчастіше у цей період проявляються наступні симптоми: 

Як пережити магнітні бурі

В залежності від інтенсивності магнітні бурі здатні вплинути навіть на здорову людину. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, у небезпечні дні слід дотримувати простих рекомендацій лікарів:

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталія Мерзенюк

    Магнітних "бурь"

keyboard_arrow_up