Вітер та гроза: на Хмельниччині на 2 дні оголосили штормове попередження

Вітер та гроза: на Хмельниччині на 2 дні оголосили штормове попередження
Фото ілюстративне
  • Синоптики оголосили І рівень небезпечності (жовтий). 

  • Передбачають шквальний вітер, дощі та пожежну небезпеку. 

  • Розповідаємо якою буде погода 25 та 26 травня. 

Останнім часом погода в Україні дуже мінлива. Лише вчора ми розповідали, що на найближчі 3 доби по Хмельницькій області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Сьогодні ж в Хмельницькому злегка дощило та гуркотів грім. А в обласному гідрометцентрі  взагалі оголосили штормове попередження. 

До кінця дня 25 травня очікуються пориви вітру до 15-20 метрів за секунду та значний дощ. Синоптик повідомляють, що такі зміни погоди належать до І рівня небезпечності (жовтого). Подібної погоди слід очікувати й завтра. 

В Укргідрометцентрі додають, що 25 травня на Лівобережжі, Київщині, у південній частині, Карпатах та на Закарпатті грози. А 26 травня вдень в Україні, крім більшості північних областей, також грози. І рівень небезпечності (жовтий).

Відео дня
Зображення Укргідрометцентру

Яка буде погода 26 травня

У п’ятницю буде мінлива хмарність.Вночі місцями у південних, центральних та східних областях, вдень в Україні короткочасні дощі, грози (у північних областях місцями).

Вночі та вранці на Лівобережжі подекуди туман. Вітер північний, 5-10 метрів за секунду. Температура вночі 11-16°, на узбережжі морів до 19°, вдень 21-26°; у Карпатах вночі 5-10°, вдень 13-18°.

На Хмельниччині очікують +12+14 градусів вночі та до +22+24 градуси вдень. Дощ. 

Зображення Укргідрометцентру

До всього, 26-28 травня в Україні, крім Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, східних, південно-східних областей та Криму, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 

Зображення Укргідрометцентру

Подобовий прогноз погоди на тиждень читайте в окремому матеріалі. Нагадаємо, у травні очікуються магнітні бурі сильної та середньої потужності. Вони триватимуть періодами від 11 до 28 травня. В які дати будуть магнітні бурі та як вберегти своє здоров’я читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Тетяна Антощук

    Брехуни!!!
  • Андрій Задорожний

    Да дощу треба
  • Валєра Попович

    добро

keyboard_arrow_up