Нові температурні рекорди на Хмельниччині

Нові температурні рекорди на Хмельниччині
Фото: vsim.ua
  • Востаннє так тепло було в 1990.

У лютому на Хмельниччині синоптики зафіксували нові температурні рекорди. Найвища температура повітря була 28 лютого — це 15 градусів тепла. Попередній рекорд відмічався у 1990 році.

Про це Суспільному розповіла завідувачка сектору метеорологічних прогнозів обласного Гідрометцентру Юлія Грабар.

За її словами, найвищу температуру повітря минулого місяця фіксували у Хмельницькому 28 лютого — 13 градусів тепла. А у Кам’янці-Подільському 12 та 28 лютого було ще тепліше — 15 градусів.

Відео дня

"Попередній рекорд температури відмічався у 1990 році. Тоді у лютому місяці зафіксували 20 градусів тепла у Кам’янці-Подільському, а у Хмельницькому, Шепетівці, Новій Ушиці — 16-18 градусів", —зазначає Юлія.

З її слів, в порівнянні з лютим 2023 року, цьогорічний був на декілька градусів теплішим.

Ми розповідали, що 11 лютого на Хмельниччині став найтеплішим днем в історії. Про це повідомили в Хмельницькому обласному центр з гідрометеорології. До слова, метеоспостереження ведуться на Хмельниччині з 1945-го року.

"Середня температура повітря цього року підвищилася на 3-7 градусів. Крім того, у лютому ми спостерігали нестійку погоду з дощами. Кількість опадів на більшій частині області перевищувало норму", — розповіла фахівець.

Щодо березня, то середня температура у цьому місяці буде майже 4 градуси тепла, а це на 1,5 вище за норму, додає Юлія Грабар.

Натомість,  березень на Хмельниччині порадує стабільною температурою. Що чекати від погоди в перший місяць цьогорічної весни дізнавайтесь тут.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up