Як захиститися від літньої спеки: поради фахівців

Як захиститися від літньої спеки: поради фахівців
Фото ілюстративне
  • Спекотні літні дні для жителів міст стають справжнім випробуванням.
  • Як правильно рятуватись від високих градусів, читайте на сайті.

 

Після затяжних злив до України прийшла справжня літня спека. Висока температура повітря може нашкодити організму. Аби уникнути неприємностей, слід дотримуватися низки рекомендацій. Як поводитися під час спеки, розповіли в Укргідрометцентрі.

Фахівці радять за можливості уникати полуденної спеки. Слід обмежити перебування на вулиці ранковими і вечірніми годинами. Якщо все ж перебуваєте на відкритому повітрі, то за можливості тримайтеся у тіні, а також носіть головні убори та сонцезахисні окуляри.

Також варто уникати фізичних навантажень у спеку. Якщо ж зробити цього не можна, необхідно випивати щогодини дві-чотири склянки прохолодної води.

Відео дня

Дітей у жодному разі не можна залишати в припаркованому авто - навіть на короткий час.

Провітрювати приміщення слід вночі і вранці. Вдень варто затемняти вікна.

При загорянні використовуйте сонцезахисний крем з сонцезахисним фактором не менше 20 SPF (для малюків не менше 30 SPF) або вище.

Також українцям під час спеки рекомендують:

  • Забезпечити свій організм достатньою кількістю рідини. Для цього придатні мінеральна вода, соки, супи, багаті рідиною фрукти, такі як дині, огірки, помідори, полуниця, персики. Намагайтесь пити від півтори до двох літрів рідини в день.
  • Уникайте вживання напоїв, які містять алкоголь, кофеїн або велику кількість цукру.
  • Не варто вживати дуже холодні напої - вони навантажують шлунок. Вживайте легку їжу невеликими порціями протягом дня. Охолоджуйте себе.
  • Залишайтеся в прохолодному приміщенні.
  • Приймайте прохолодний душ або ванну.
  • Підставляйте зап'ястя до проточної прохолодної води.
  • Накладіть вологий компрес на лоб або шию, прохолодну гелеву маску на очі або використовуйте розпилювач води для обличчя, рук і декольте.
  • Приділіть особливу увагу літнім людям. Адже у спеку на серцево-судинну систему людини навантаження є значно більшим.

Нагадаємо, у Хмельницькому цього тижня прогнозують спекотну погоду з короткочасними дощами.

Друзі, а як ви рятуєтесь від спеки?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up