“Багато бруду”: що хмельничани думають про парламентські вибори-2019

“Багато бруду”: що хмельничани думають про парламентські вибори-2019
  • Вибори у Хмельницькому в самому розпалі.

  • Дільниці працюють ще з 8-ї ранку, але явка поки невисока.

  • Хмельничани говорять, що парламентські вибори-2019 кардинально відрізняються від усіх попередніх. Чому? Читайте у нашому матеріалі.

Вибори до парламенту у самому розпалі. З 8-ї ранку у Хмельницькому запрацювали виборчі дільниці. Сьогодні хмельничани обиратимуть між політичними партіями. Голосуватимуть і за кандидатів по мажоритарних округах. 

Чи змінилося щось із плином часу? Чи відрізняються дані вибори від попередніх. Як хмельничани обирають своїх кандидатів та що говорять члени комісії про організацію виборчого процесу? Читайте у нашому матеріалі. 

Журналісти vsim.ua побували на трьох виборчих дільняцях 187 округу. Всі вони розташовані в СЗОШ №7 по Заводській 31/1. Дві з них відкрилися із запізненням: на 507 стартували о 8:08, на 510 о 8:12. 

Відео дня

“Хтось головою, хтось по досягненнях”

На всіх трьох дільницях вирішили не відступати від традицій, тому першими зал голосувань пустили чоловіка. На дільниці № 507 першим проголосував 79-річний Віктор Іванович.

  • Ажіотажу на цих виборах зовсім не має. Трохи підкачали з організацією, відкрили із запізненням. Можу сказати, що я на своєму віку бачив не одні вибори, жодних не пропускав. Ці ж відрізняються кардинально. З’явилося багато нових облич на яких маю надію. Що стосується кандидата-мажоритарника, то я слідкував за його життєвим шляхом. Знаю, що він із себе представляє, як людина, що зробив, що не зробив та в чому помилявся. Все аналізував, так і робив свій вибір.

Тетяна, 26 років

  • Я трохи вражена кількістю людей, їх дуже мало і це сумно. Якщо на президентських двері ламалися був натовп, то зараз практично пусті зали. Можливо люди втомилися від виборів і того негативу навколо них і не хочуть вже йти на дільницю. Однак мушу визнати, що змінився трохи список кандидатів, більше людей в минулому далеких від політики. Можливо вони зі свіжими думками та ідеями і змини будуть на краще. Сподіваємося. 

Дмитро, 40 років

  • Для мене ці вибори нові. Навколо них небачений до цього часу ажіотаж і ситуація дуже напружена. Відповідальність для виборців дуже висока. Протидіють партії, які дуже відрізняються між собою. Реклама, соцмережі дуже активно працюють, іноді аж занадто. Щось подібне було в 2004 році. А ось те, що кажуть “нові обличчя”, то це лише заяви. Вони є в усіх політичних партія, а насправді ними прикриваються давно відомі старі. Це черговий спосіб знову надурити народ. Я обирав головою: порівнював політичні платформи, результати попередньої роботи кандидатів і відповідно робив висновки.

Тамара, 32 роки

  • Для мене ці парламентські вибори відрізняються кількістю нових облич, які до цього не були активними політичними діячами. Я старалася трохи абстрагуватися від потоку зайвої інформації. підтримала того кандидата, якому довіряю і який перевірений часом. 

Світлана, 70 років

Дуже багато бруду - це те, що я впевнено можу сказати про парламентські вибори 2019. Такого ще не було. Нові обличчя зі старими хвостами. Я прекрасно розумію, що партія висуває свого кандидата, і свіже обличчя чи давно відоме не має різниці, він все одно сповідує ідеали партії.

“Бюлетенів ніхто не їв”

Від самого ранку на дільницях був невеликий наплив. Наразі хмельничани віддавати свій голос не поспішають. На дільницях напів порожні зали з виборчими кабінками. Члени комісії та спостерігачі пов’язують такий малий наплив голосуючих із літніми відпустками. Деякі говорять, що українці просто втомилися від виборів та міжусобиць між кандидатами, відтак не знають за кого голосувати. 

Надія, член виборчої комісії на виборчій дільниці № 509

Це мої перші вибори, як члена комісії. На ногах з самого ранку, працюємо вже з 8:00, маю позитивний настрій, готова працювати всю ніч аби лише люди були. Бо у зв’язку з літнім періодом не знаю, як вони пройдуть. Людей мало, сподіваюся, що це зранку, можливо далі буде більше. Я гадаю, що на цих виборах для людей більш важливе не прізвище кандидата, а партія, яка за ним стоїть. 

Віктор, член комісії на виборчій дільниці № 507

  • Це вже мої 6-і чи 7-і вибори, як члена комісії. Великих змін не бачу. Я другі вибори підряд працюю на одній і тій дільниці. Той самий голова, за час роботи з ним ексцесів на дільницях не було, все спокійно. Як виборець я ще не голосував. Свій вибір робитиму на іншій дільниці в іншому мікрорайоні. Цього разу вибір нелегкий, але дуже відповідальний. Сподіваюся, як і всі, на позитивні зміни.

Сергій, член комісії на виборчій дільниці № 510

  • На виборах я працюю вже давно. Процедура стандартна, звична. Переважно проходять спокійно, без курйозів. За моєї практики на дільниці бюлетенів ніхто не їв. Голосую на іншій виборчій дільниці, пізніше мене відпустять проголосувати. Гадаю, що це обов’язок кожного прийти і проявити своє волевиявлення. Голосувати потрібно серцем, ну і про розум звісно не забувати. 

Лілія, член комісії на виборчій дільниці № 510

  • Організація, підготовка до виборів щоразу одна і та ж. Робимо, що і раніше. За два тижні ми почали активно ходити на наради, засідання та інструктажі. День пішов на на те, щоб рознести запрошення людям. Сподіваємося, що по максимуму прийдуть на виборчі дільниці. 

Сергій, член комісії на виборчій дільниці № 9

  • Я в комісії вперше, був до цього лише спостерігачем. Як на мене, на цих виборах менше спостерігачів. Різниця є й у організації, тобто організованості людей. На вибори йти не хочуть. Я сам не супер, як цікавлюся політикою, але певні уявлення про діяльність тих чи інших партій і кандидатів є, тому свій вибір робив на основі власних знань та обирав ближчі собі позиції.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Mari Vushuvka

    Ви ж журналісти .....виправте "прЕзидентських"
  • Амелі

    Спостерігачам від Лабазюка дають 1000 грн. в день - чиїми грошима розраховується?
  • Федя Самсонов

    Мені той хлопчина на якогось прихильника Шарія схожий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up