Безкоштовні макарони, неіснуючий завод та кандидат у школі: підбірка передвиборчого трешу з Facebook

Безкоштовні макарони, неіснуючий завод та кандидат у школі: підбірка передвиборчого трешу з Facebook
  • До місцевих виборів залишається два тижні.

  • Кандидати та партії все активніше намагаються привернути увагу виборців.

Місцеві вибори все ближче, а партії та кандидати все активніші у взаємодії з виборцями. Особисті зустрічі, розміщення реклами та пости у соцмережах — так намагаються завоювати увагу та прихильність мешканців Хмельницького та області.

Окремі партії та кандидати вже встигли відзначитися невдалою, недобросовісною, а подеколи й протизаконною агітацією. На все це звернули увагу громадські організації та користувачі соцмереж. Ми зробили для вас підбірку публікацій із Facebook з передвиборчим трешем від партій та кандидатів.

Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували непрямий підкуп, про що повідомили на своїй сторінці у Facebook. Виборцям одного з округів міста роздавали продуктові набори. До них додавали агітаційну листівку з зображенням кандидата від партії «За майбутнє» Олега Певнєва.

Відео дня

Інший кандидат від партії «За майбутнє», Сергій Бабій, відзвітував про облаштування двох дитячих майданчиків у мікрорайоні. В одній з публікацій він «низьким поклоном» подякував засновникам та працівникам благодійного фонду «Ми поруч» Сергія Лабазюка, який є першим номером у списку партії «За майбутнє». У коментарях користувачі Facebook розкритикували майданчики через відсутність покриття під ними. «Чому ви нічого не робите протягом 4 років, а тільки перед виборами?» — написала одна з мешканок Хмельницького у коментарях.

Тим часом у Славуті відзначилися «слуги народу». У цьому місті на півночі Хмельниччини розмістили білборд з написом «Рівненщина — це ти!» До слова, подібні помилки допускали в інших областях. Так, в Очакові Миколаївської області розмістили аналогічні білборди з написом «Херсонщина — це ти!»

На вулицях Хмельницького розмістили білборди, дизайн яких нагадує символіку партії «Команда Симчишина». На одному з них є напис — «отримано 5 млн євро гранту на реконструкцію сміттєпереробного заводу». Втім, такого заводу в Хмельницькому немає, а у міськраді лише планують його будівництво у найближчими роками. Ще на одному білборді чинного міського голову, а також кандидата на цю ж посаду, назвали «найактивнішими борцем з корупцією в Україні».

Кандидати від партії «За майбутнє» не проминули можливості втягнути до агітації дітей. Принаймні двічі у Хмельницькому влаштовували «дитячі свята» з використанням партійної символіки. Перший випадок — біля ТЦ «Агора» дітей розважали аніматори. Активіст «Опори» Андрій Попик помітив та сфотографував там кульки та альбоми для малювання з символікою партії «За майбутнє».

Другий випадок — розваги для дітей у парку Чекмана. Там аніматори були одягнуті у футболки з символікою партії, а також роздавали кульки з тією ж таки символікою. «Робити дитячі заходи і називати їх політичними лозунгами. Яке ж дно.» — написала одна з мешканок міста у коментарях.

Вже згаданий перший номер у виборчому списку «За майбутнє» Сергій Лабазюк прийшов до місцевої школи в селі Рижулинці Хмельницького району. На своїй сторінці у Facebook він виклав фото з учнями школи. «А хіба це не втручання в освітній процес? А в нас уже нема епідемії? Де маска? Ще й серед дітей!» — написала у коментарях користувачка Facebook.

Ще одне «дитяче свято» з аніматорам влаштували біля ТЦ «Агора». У присутності дітей чоловік в костюмі клоуна заявляє, що захід організований за підтримки Олександра Кізляра. До Хмельницької міської ради балотуються дві людини з таким іменем — батько та син. Обоє є кандидатами від «Батьківщини». Старший Олександр Кізляр також є кандидатом у депутати обласної ради. До слова, захід відбувався 26 вересня —  у день жалоби за загиблими в катастрофі літака Ан-12 неподалік Харкова.

Кандидат у депутати від «Команди Симчишина» відвідав колегіум імені Козубняка. Там він «перевірив роботу» своїх підлеглих, які відремонтували клас. Заодно й поспілкувався з учнями 3-Б класу, розповівши, які якості повинна мати людина, яка хоче стати депутатом. «Для чого депутат знову йде на вибори, якщо за 5 років він не спромігся домогтись, щоб цей клас відремонтували коштом міського бюджету?» — запитує активіст «Опори» Андрій Попик. «На жаль, наші співгромадяни абсолютно не розуміють, в чому полягає робота депутата» — написав один з мешканців міста у коментарях.

На одному з корпусів Шепетівської ЦРЛ розмістили банер з символікою партії «За конкретні справи». Закон забороняє розміщувати політичну агітацію на приміщеннях установ комунальної власності. Про це повідомили на сайті «Опори». Порушення зафіксували 6 жовтня, того ж дня активісти звернулися до поліції, і того ж дня банер зняли.

Якщо ви знаєте про випадки підкупу виборців, сумнівної або просто невдалої агітації, надсилайте інформацію про це у приватні повідомлення нашої сторінки у Facebook.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лиза Терентьева

    О цього крадія олега певнева всі добре знають як він з забудовників гроші або квартири вимагав. За вимагання і дескридитацію партії його вигнали з Батьківщини то він як пявка хоче присосатись куди небуть
  • Марина Тонкошкура

    Замість своєї передвиборчої комісії,друку листівок,брошур,агітаційних палаток та роликів,допомогли би важкохворим дітям,відремонтували спортивні майданчики в школах,зробили освітлення на тих вулицях ле воно потрібне, а то йдеш ніби лісами
  • Вова Кольков

    Ао  ммм  буде  гут
  • Александра Кондратюк

    Вчора таке свято з аніматорами і кульками влаштували на Інститутській , купа людей та дітей, всі без масок. Коронавірус , ні такого не чули😂

    Лиза Терентьева reply Александра Кондратюк

    Добре навчився красти що такі свята влаштовує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up