Детектор брехні у Хмельницькому: що питали у Вікарчука і яка позиція Симчишина

Детектор брехні у Хмельницькому: що питали у Вікарчука і яка позиція Симчишина
  • Майже два дні на майдані Незалежності працювала “Прозора кімната”.
  • Там на детекторі брехні хотіли перевірити хмельницьких депутатів та чиновників.
  • Пройшов його лише бізнесмен, якого звинувачують в сепаратизмі.
  • Хто привіз “Прозору кімнату” і що питали у Вікарчука?
  • Також дізнавайтеся позицію депутата Бурлика та мера Симчишина.

Будка із металопластику та скла на колесах стояла на майдані Незалежності впродовж двох днів - 18 та 19 березня. На одному з вікон була гучна назва даної пересувної споруди - “1 ПроZорий”. Нижче розшифрування - перший громадський контроль прозорості влади. Ми поцікавилися хто сюди привіз будку з детектором брехні, хто і для чого запросив, кого і що питали. Відповіді - далі.

Хто привіз детектор? Даною "Прозорою кімнатою" займається “Інформаційне агенство “Перший прозорий TV”.  Його засновники - одесит, голова ГО “Світле майбутнє України” Яків Осташ та запоріжець, голова ГО “Лава” Сергій Кириченко. Вони запевняють, що займаються підприємницькою діяльністю і фінансування від політичних сил немає.

Відео дня

Загалом інформації про діяльність даного агенства та його засновників обмаль. Про Сергія Кириченка ми знайшли інформацію, що він скуповує металобрухт, демонтажем цехів, заводі та іншого.

А ось що нам сказав про свою діяльність один із засновників агенства.

  • З цим поліграфом були вже в Києві, Одесі та Запоріжжі. Кажуть, хто не пройшов поліграф ставлять на своєму сайті, який нам не вдалось знайти, - чорну мітку “недовіра народу”. А ті, хто пройшли отримають зелену мітку “має народну довіру”.

Друге питання - хто запросив? Як повідомив нам Яків Осташ, зробили це представники ГО “Хмельницький. Самооборона”. 

 Тут і далі скріни із сюжету "1 Подільського".

Представником данj] ГО є Іван Кушнір. Саме він розповідав про детектор брехні журналістам телеканалу “1 Подільський”. За спостереженнями журналістів vsim.ua, Іван Кушнір неодноразово був помічений у компанії із Віктором Вікарчуком. Зокрема в приміщенні комплексу “СВ”. Тому можна припустити, що Віктор Вікарчук може бути причетним до приїзду будки із детектором брехні. Ми цього не стверджуємо, але й не виключаємо можливий зв’язок.

Питання третє - хто пройшов і що його питали. На рахунок того, хто пройшов, ми вже зазначили раніше. Це Віктор Вікарчук, власник комплексу “СВ”. В останні місяці відомий в місті організацією антикарантинних протестів, конфліктом з міською радою через оренду приміщення, де зараз функціонує “СВ”, створенням альтернативної міськради та іншого. 

Також чоловік на своїй сторінці у соцмережах запевняє, що його безпідставно звинувачують у сепаратизмі. Тому, аби довести, що це не правда, погодився на таку пропозицію. А після експерименти, прокоментував так: 

Питали Віктора Вікарчука чи фінансує його Віктор Медвечук, чи співпрацює він із ФСБ Росії та взагалі РФ, чи хоче розколу України та створити, так звану, Хмельницьку Народну Республіку. Ці питання склали хмельничани та представники ГО “Хмельницький. Самооборона”, про це журналістці vsim.ua повідомив Яків Осташ. 

Кого ще хотіли перевірити? Депутатів та чиновників. В першу чергу міського голову Олександра Симчишина та голову ОДА Сергія Гамалія. Але ніхто із них не погодився. Зокрема, мер Хмельницького журналістам “1 Подільського” надав наступне пояснення відмови пройти даний поліграф:

Коли ми спілкувалися із представниками “Прозорої кімнати”, через майдан проходив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик. Скориставшись нагодою, ми запитали у нього, що він думає про дану ініціативу.

Депутат каже, йому пройти перевірку на поліграфі не запропонували. Та, зізнається, не погодився б, бо впевнений, що це замовна акція.

Друзі, а що ви думаєте про все це? Чи пройшли б ви детектор, якби вам запропонували?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Александр Ералаш

    Чому Ви Катаєтесь Зі Смотрящими і Які Цілі Ви Переслідуєте Обидва Во це Питання Вимагає НАрод Спєктакль Окончєн Гасне Свєт Хлопчики Горопчики Що За Покатухи з Мокрушниками в лімузині Ви Спєктакль Розігруєте З Вибивцями із 90 Ви Катаєтесь Які Ваші Цілі Скажіть Люди Чекають .???Це Перше Питання і Друге Саме основне БТГ Генератори Коли зявлються у продажу Рєплікатори Щоб Люди Могли Собі Бабоса Надрукувать і Ї Їжі І Щоб у Ваших Серцях Темних Завжди Горів Вічний Вогонь Дякую за Увагу 3д Патріот.
  • Василь Гаврисев

    Вікарчук хоче знищити Україну
  • Николай Терещенко

    Непридет, будка другого цвета , нужна строго коричневая.🙃🙃🙃
  • Антон Владимирович

    Симчишин страшна людина, якщо вважає психічнохворих людей чортами і порівнює їх із сепаратистами. Заганяється, чувак, ой заганяється.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up