Хмельничанина Михайла лякають темпи "росту" кладовищ у місті. Що пропонує робити?

Хмельничанина Михайла лякають темпи "росту" кладовищ у місті. Що пропонує робити?
Фото ілюстративне: zhitomir.today
  • У Хмельницькому пропонують облаштувати крематорій.
  • Відповідну петицію розмістили на сайті Хмельницької міської ради.
  • Автор звернення зазначає, що кладовища займають велику територію, тож ліпше палити тіла.

Нова електронна петиція з'явилася на сайті Хмельницької міської ради 10 липня. Звернення розмістили у розділі "Будівництво міста та благоустрій".

Автор звернення, Заклецький Михайло Євгенович, зазначає, що кладовища уже займають гектари родючої землі, тож краще просто палити померлих.

"Припустимо через 50 років у нашому місті помре 100 000 людей. Кожному місці на кладовищі потрібна земельна ділянка приблизно 2 метри. Для 100 тисяч отримаємо прямокутник площею 220 кілометрів" - написав він.

Також хмельничанин додав, що при таких темпах навколо нашого міста з'явиться кладовище, площа якого буде більш ніж у 2 рази перевищувати площу всього Хмельницького. Як вважає Михайло, якщо не почати спалювати померлих у крематоріях ми перетворимо місто на суцільне кладовище. 

Відео дня

Однак, про питання релігії та віри автор звернення не згадує.

Петицію уже підтримали 14 осіб. Для розгляду звернення необхідно 500 голосів. До кінця голосування залишилося 88 днів. Ознайомитися із петицією можна ТУТ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Олександр Крамар

    Я вважаю, що тим, хто так хоче згоріти ніхто не заважає цього зробити. Вони можуть зробити те саме зі своїми родичами, яких хоронитимуть. Звільниться місце для інших. Але вирішувати за інших через петиції в 500 чоловік - це вже перебір.
  • IGOR

    Абсолютно согласен с тем, что крематорий реально необходим городу! Кладбище уже как "микрорайон", скоро в город превратится... А ещё в 2000 году оно было не больше, чем сельское... Это реально катастрофа, в том числе и экологическая!

    Олег Шон reply IGOR

    Підтримую.

    А ось факти ще....

    У Хмельницькому існує десять кладовищ. Діючихшість: у мікрорайонах Гречани, Ружична, Лезневе, Книжківці, Ракове та Шаровечці. Недіючими вважаються кладовища по вулиці Рибалка, Кам'янецькій, Чехова, а також Військове. На цих цвинтарях поховання заборонено.

    Діючому центральному кладовищу у мікрорайоні Ракове нещодавно було виділено ще 56 гектарів землі. За словами начальника Хмельницького міського комбінату комунальних підприємств (здійснює заходи, пов'язані з похованням померлих громадян) Зої Пархомець, на кладовищі, що у селі Шаровечка, вже не має місць відведених для поховання. Кладовище, площа якого сягає ста гектарів було відкрито у 1964 році. Сьогодні там поховано близько 90 тисяч померлих. Раніше на Шаровечці здійснювали серійні поховання. Тобто виділявся сектор розміром 50 на 60 метрів. Через брак земельної площі виділення масивів заборонено. "Якщо взяти до уваги те, що на Шаровечці відсутні місця, то ми здійснюємо підпоховання. Тобто, якщо раніше по інструктивним вимогам могила повинна була бути віддалена одна від одної на півметра, то на даний час ми копаємо яму або в підкоп, або впритиск тій могилі, яка поряд, аби тільки поховати людину близько до родича" , - розповіла Зоя Віталіївна. Тим паче, що повз Шаровецьке кладовище проходить лінія високовольтних електромереж. Під ними ховати людей заборонено, і навіть прокуратура здійснює нагляд, даючи приписи на те, що хоронити там не можна. Схожа ситуація і на кладовищі у Гречанах, де під землею проходить кабель.

    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Podii/cherez-brak-zemli-pohovannya-na-kladovischi-u-seli-sharovechka-zaboron-64182.html

  • Олег Шон

    РоманШ., шо ти несеш..?!  Неподобається - то й не переймайся!

    Мені особисто теж не подобаються ті "приміські забудови", місто біля міста, тільки там ніхто не живе..., а ще скільки коштів люди туди вкладають.

    Олег Шон reply Олег Шон

    Вже 22 підписи під петицеєю. Я +
  • Roman Shelest

    Що ж заважає цьому Михайлу себе спалити і не займати землі, бо такі скнари справді даремно живуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up