Хмельницька обласна лікарня отримала дороговартісне обладнання

Хмельницька обласна лікарня отримала дороговартісне обладнання

#пресслужби

У 2023 році підтримка закладів охорони здоров’я Хмельниччини залишається пріоритетним. Майже рік українські лікарі гідно тримають медичний фронт, забезпечуючи безперебійне функціонування закладів.

У зв’язку зі збільшенням чисельності вимушено переміщених осіб в області, гостро постало питання суттєвого збільшення навантаженості на заклади охорони здоров’я області. Проаналізувавши дану ситуацію, керівництвом області було прийнято рішення про реалізацію нових проєктів з іноземними партнерами та залучення необхідної підтримки.

У вересні минулого року представники релігійної організації «Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні» на запрошення голови обласної ради Віолети Лабазюк з робочим візитом відвідували Хмельниччину для вивчення потреби внутрішньо переміщених осіб та військових, які проходять лікування та реабілітацію на базі медичних закладів обласної комунальної власності.

Відтак, у рамках підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між Хмельницькою обласною радою та згаданою релігійною організацією днями КНП «Хмельницька обласна лікарня» отримала дороговартісне медичне обладнання. Досягнути такого потужного результату з американцями вдалось під час робочого візиту голови обласної ради Віолети Лабазюк до штату Юта, США.

За словами керівництва та працівників Хмельницької обласної лікарні, медичне обладнання, загальна вартість якого сягає 2 млн 734 тисячі грн, буде використано для потреб травматологічного, торакального, опікового та гінекологічного відділень. Це зокрема, операційні столи та лампа, система кольпоскопічна в комплектації з камерою та програмою, монітори, помпа лапароскопічна, стійка ендоскопічна, резектоскоп біполярний, електрохірургічний апарат для біполярної резектоскопії, гістероскоп офісний тощо. Також найближчим часом реабілітаційне обладнання на суму майже 1,5 млн гривень надійде для потреб Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни.

Нове сучасне іноземне обладнання – це сотні врятованих людських життів. Колектив КНП «Хмельницька обласна лікарня» висловлює слова вдячності за надану допомогу та постійну підтримку медичного закладу обласній раді та закордонним благодійникам. Як результат, це стане гарантією надання вчасної високоякісної медичної допомоги населенню області та внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток на Хмельниччині.

keyboard_arrow_up