Хмельницькі партії піаряться на використанні бюджетних грошей, — «Опора»

Хмельницькі партії піаряться на використанні бюджетних грошей, — «Опора»
  • За цим помітили партії «Слуга народу», «Команда Симчишина» та «За конкретні справи».

  • Окремі політики розповідають про своє «сприяння» у залученні бюджетних грошей.

Політичні партії на Хмельниччині розповідають про використання бюджетних грошей, аби «попіаритися» перед виборами. Про це йдеться у повідомленні громадської організації «Громадянська мережа „Опора“». Активісти вважають, що політичні сили «привласнюють» собі проєкти, реалізовані коштом державного та місцевих бюджетів. Таким чином вони намагаються створити собі позитивний імідж напередодні виборів. Таку поведінку помітили у трьох політичних сил — «Слуга народу», «Команда Симчишина» та «За конкретні справи».

«Слуга народу»

На сторінці у Facebook розповіли про ремонт дороги в Красилівському районі та будівництво спортивного майданчика у Волочиську. Про останнє також повідомляли на сторінці Хмельницької ОДА. Розповіли «слуги народу» також про виділення 80 мільйонів гривень на відпочинок та оздоровлення дітей.

Ще один приклад — публікація про те, що на реконструкцію Шепетівської та Чемеровецької ЦРЛ виділять 16,3 мільйона гривень. У пості зазначається, що такий депутатський запит подали Сергій Мандзій та Володимир Ватрас. Як зазначають в «Опорі», подання запиту не гарантує виділення грошей. Про стан виконання цього запиту зараз нічого не відомо.

Відео дня

Читачі сторінки сприймають ремонти та будівництва як безпосереднє досягнення партії. Такий висновок можна зробити з коментарів під публікаціями. Адміністратори тим часом не заперечують та дякують за підтримку у відповідь.

«Команда Симчишина»

На сторінці «Команди Симчишина» у Facebook вказано, що це громадська організація. Проте фактично це також сторінка політичної партії з такою ж назвою. Про це свідчить, наприклад, повідомлення про партійний з’їзд. На сторінці є повідомлення про відкриття спортивних майданчиків та будівництво велодоріжок. І знову ж таки можна побачити вдячні коментарі.

«За конкретні справи»

На сторінці партії «За конкретні справи» розповідають що за сприяння народного депутата Олександра Гереги залучають державні кошти, зокрема з Державного фонду регіонального розвитку. Деякі читачі схвально відгукуються про це у коментарях.

Як повідомляє «Опора», раніше система розподілу грошей на соціально-економічний розвиток територій була непрозорою. Політики переважно використовували цей розподіл для власного піару в регіоні. Однак тепер правила є іншими і вплив окремого політика на розподіл є невеликим. Основним критерієм зараз є чисельність населення регіону. Однак дехто з політиків продовжує розповідати про своє «сприяння» виділенню грошей.

— Окремі політичні гравці, особливо дотичні до влади (в контексті держави чи на місцях), використовують своє становище та доступ до ресурсів задля власного піару. Водночас проєкти, профінансовані з державного чи місцевого бюджетів і реалізовані державною чи місцевою владою, у жодному разі не можна вважати здобутками конкретних партій, — йдеться у повідомленні «Опори».

Читайте також: «Чорний піар» та адмінресурс: про початок виборчої кампанії на Хмельниччині очима «Опори»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Добрый Шолохов

    Город развивается. Только Симчишин не за свой счёт все делает. А за госбюджет. У нас просто привыкли что если не ворует это уже хорошо. А это не подвиг это его работа. А от Свободы отошёл потому что наверное осознает что фашистская сволоты тянет его вниз. Это маргиналов место которых в тюрьме за их преступления против людей и страны
  • Mykola Polyak

    Люди,що вам іще потрібно ??? Ми зараз є учасниками і свідками зростання нашого міста,реалізація новітніх,перспективних і розвиваючих наше місто сміливих і такіх потрібних  місту проєктів !!!! Тут ,,опора'' хоче принизити роль мера Хмельницького Семчишина і його команди,звинувачуючи його до приналдежності його до ,,свободи'' і в піарі !!!! Хочу сказати,що Семчишин  
    ніколи ні словом,ні чимось іншим не загострював увагу,що він з від партії                          
    ,,свобода'' і не піарить її !!!Ніколи !!! Він чесно і достойно і успішно  виконує свої      обовязки мера ! Але комусь це дуже не подобається і починає додавати ложку ю,,дьогтю'' в діжку з медом !!! Що не скажеш про дві інших партії,що втратили честь і совість (слуги диявола і регіонали)які  побачили ласий шматок пирога,якого хочуть прибрати на свою користь !!! Навіть сама ,,опора'' не є тою незалежною організацією,як намагається видати себе ! При кожному президентові ,,опора'' виконувала їх  замовлення !!!!! Отже,не чіпайте Семчишина !!! Місто постійно розвивається і робиться самим перспективним містом в Україні !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up