Мер Кам'янця Посітко заплатить за образу депутата. Відео і подробиці

Мер Кам'янця Посітко заплатить за образу депутата. Відео і подробиці
Депутат Василь Кобильник та міський голова Михайло Посітко
  • Суд зобов’язав Михайла Посітка спростувати неправдиву інформацію.

  • Через свої слова на сесії міський голова має заплатити 1 гривню.

23 грудня 2020 року в Кам’янці-Подільському відбулася сесія міської ради. На ній виступав, зокрема, депутат від партії «Європейська солідарність» Василь Кобильник. Його виступ стосувався бюджету ОТГ на наступний рік. Зокрема, депутат засуджував несправедливий, на його думку, розподіл бюджетних грошей за видатками.

Після його виступу міський голова Кам’янця-Подільського, «свободівець» Михайло Посітко, почав наголошувати на тому, що розподіл витрат залежить від результатів роботи минулого року. Також він звинувачував «попередників» у неефективному розпорядженні комунальним майном.

Після цього, звертаючись до Василя Кобильника, Михайло Посітко сказав таке:

Відео дня

— Василь Володимирович, ви забуваєтеся про один момент. Ви десять років грабували це місто. Десять років. Ви зрозуміли, про кого йде мова. І тому оцінку вашим цим рокам роботи, звичайно, зараз нададуть в тому числі і правоохоронні органи, і ті комісії, які зараз будуть створені, і які вже показують якість прийнятих рішень, і скільки в грошовому еквіваленті наш міський бюджет втратив внаслідок прийняття отаких злочинних рішень. Це все зараз буде доведено до громади нашого міста і показано, чому [такий] стан речей, чому в нас такий бюджет, він пограбований, це все буде зараз показано. А вже тоді дійсно будемо говорити про ефективність, про прийняття рішення, про зміни і про все інше.

Почути це ви можете на відео:

Згодом Василь Кобильник звернувся до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду. Він вимагав від Михайла Посітка та міської ради спростувати недостовірну інформацію, а від міського голови — ще й відшкодувати моральну шкоду.

У тексті рішення суду процитовані слова Михайла Посітка, через які був поданий позов:

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 29 жовтня ці слова визнані недостовірними та такими, що порушують честь, гідність та ділову репутацію Василя Кобильника. Після набуття рішенням чинності, а це 29 листопада, Михайло Посітко буде зобов’язаний їх спростувати на найближчій сесії міської ради. Крім того, міський голова буде зобов’язаний відшкодувати моральну шкоду, заплативши Василю Кобильнику 1 гривню.

Депутат також вимагав, щоб спростування було опубліковане на сайті міської ради, однак цю вимогу суд не задовольнив. Про це йдеться у рішенні суду, яке опубліковане вчора, 4 листопада.

Читайте також: Руйнування корпусу Кам’янець-Подільської міської лікарні розслідуватиме НАБУ — рішення суду

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рита Титаренко

    Здається, що Україна перетворилася на Квартал- 95! Якесь посміховисько і тільки!

keyboard_arrow_up