Руйнування корпусу Кам’янець-Подільської міської лікарні розслідуватиме НАБУ — рішення суду

Руйнування корпусу Кам’янець-Подільської міської лікарні розслідуватиме НАБУ — рішення суду
Тут і далі — будівля фізіотерапевтичного відділення Кам'янець-Подільської міської лікарні. Фото «Суспільного»
  • Частину території Кам’янець-Подільської міської лікарні віддали під забудову.

  • Забудовник встиг частково знести будівлю фізіотерапевтичного відділення.

  • Міська рада вважає, що все це незаконно, та звернулася до антикорупційного бюро.

На початку цього року в Кам’янці-Подільському розгорівся скандал. На території міської лікарні частково зруйнували будівлю фізіотерапевтичного відділення, також відомого як «водолікарня». У міській раді заявили, що роботи проводять без їхньої згоди.

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко розповів, що рішення щодо знесення будівлі водолікарні та забудови землі міською радою не приймалися. На його думку, керівник лікарні самовільно віддав ділянку під забудову. Про це у січні цього року повідомило «Суспільне».

— Згідно з умовами того договору, який підписав керівник міської лікарні та забудовник, нібито передбачалася при будівництві цього об’єкту передача 18 квартир медичним працівникам цієї лікарні. Але, хочу зауважити, що ми зробили юридичний аналіз цього договору, і в нас виникають дуже великі сумніви щодо фактичної реалізації цих умов. Крім того, фактично жодної офіційної черги серед працівників лікарні не було, — зазначив міський голова.

Відео дня

На той час на будівлю відділення вже був накладений арешт, який забороняв проводити будь-які роботи. Журналістам тоді не вдалося поспілкуватися з директором. Однак медичний директор Тетяна Дідич розповіла, що будівлю не використовували понад два роки.

Тоді ж за фактом забудови земельної ділянки було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Про це розповів слідчий Кам’янець-Подільського відділу поліції Тарас Мандзюк.

Кам’янець-Подільська міська рада також подала заяву до Національного антикорупційного бюро. Чиновники попросили провести перевірку законності будівництва на території лікарні, зокрема руйнування будівлі фізіотерапевтичного відділення площею 1245,4 квадратного метра.

У міській раді також повідомили, що роботи здійснюють без їхньої згоди. Цим займається приватне підприємство «Капітал-Буд Сучасне Будівництво» на підставі договору, який не зареєстрований у встановленому законом порядку. На думку чиновників Кам’янець-Подільської міської ради, сума збитків складає 6,96 мільйона гривень.

Крім того, договір на право забудови земельної ділянки був визнаний недійсним Господарським судом Хмельницької області. Національне антикорупційне бюро спершу відмовилося відкривати провадження, оскільки там вважали, що немає складу злочину, який підслідний відомству. Втім, Вищий антикорупційний суд зобов’язав бюро відкрити провадження. Про це сьогодні, 8 вересня, повідомляє видання «Слово і діло».

Замість корпусу лікарні передбачалося зведення багатоповерхівки, у якій 18 квартир мало ніби то перейти лікарні для лікарів. Фото: Суспільне. Поділля.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up