«Одобрямс» і «цирк» в Хмельницькій облраді (ВІДЕО)

«Одобрямс» і «цирк» в Хмельницькій облраді (ВІДЕО)
Пленарне засідання першої сесії новообраної обласної ради ознаменувалося і першим конфліктом, появилась опозиція. «Свобода» не підтримала нового голову Михайла Загородного і назвала це все цирком, совком та одобрямсом.

Депутати Хмельницької облради зібрались на сесію вперше сьогодні, 27 листопада. Головним питанням пленарного засідання стало обрання голови. Свої «зубки» показала «Свобода», яка, схоже,  не хоче втрачати свого впливу у раді. Про це та про певну комічність виборів та голосування у огляді від «ВСІМ».

Початок пленарного засідання пройшов спокійно. Депутати одноголосно приймали технічні рішення. Спекотніше стало коли приступили до розгляду порядку денного. Перший маленький конфлікт виник тоді, коли Віталій Олуйко, який обраний від "конкретників", запропонував вже на першому засіданні обрати не лише голову, а й заступників облради. Окрім його однопартійців пропозицію підтримала лише «Свобода».Наталія Вишнівська ("За конкретні справи") вперше стала депутатом обласної ради.

А далі почалось найцікавіше. Висування кандидатів на посаду голови. В кулуарах говорили про тих, хто може очолити раду. Розглядали кандидатури Івана Гончара та Михайла Загородного. Перший, зрозумівши, що все уже вирішено, після перерви остаточно вирішив не балотуватися. Тому в бюлетені знайшлось місце лише для імені Михайла Загородного, якого спільним рішенням висунули БПП «Солідарність» та «Аграрна партія України».

Відео дня

Дискусія із кулуарів і перешіптувань в закутках ради вийшла на загал, коли представник кожної партії висловлював свою підтримку кандидату. Як повідомляли «ВСІМ», лише «Свобода» відмовилась підтримувати поки діючого очільника облдержадміністрації.На сесію обласної ради завітали народні депутати від Хмельниччини Андрій Шинькович та Сергій Лабазюк. Компанію їм склав уже екс-депутат Михайло Гвоздьов.

Так званий одобрямс розпочався після годинної роботи лічильної комісії. Практично усі присутні депутати проголосували за єдиного кандидата. Лише «Свобода» не брала участі в голосуванні.

- Я не буду брати участі в цьому цирку, - заявив «свободівець» Віктор Бурлик.

У підсумку «за» проголосувало 73 депутати. Опозиційна десятка навіть не взяла до рук зелененького бюлетеня. Ще один депутат не з’явився на сесію.

І тут, що називається, «панєслась». Слово надали уже колишньому голові облради Івану Гончару. Саме з його вуст вперше прозвучали слова про одобрямс та совок. Мовляв, такого він не очікував і договорнячків не розігруватиме. «Свободівець» пообіцяв повернутися. Не зумів він промовчати коли розпочав свою промову Михайло Загородний.

Останній не погодився із тим, що одноголосне голосування це одобрямс. Вважає, що це говорить про консолідованість політичних сил і надіється на подальшу таку співпрацю політсил.

На запитання про наступника на посаді голови облдержадміністрації він відповів, що бачить своїм змінником Василя Процюка, який зараз працює першим його заступником. Проте остаточне рішення прийматиме Президент України.Тимчасове посвідчення першого і поки єдиного прогульника серед депутатів сьомого скликання.

Продовження першої сесії обласної ради розпочнеться через тиждень. Усі депутати після консультацій щодо регламенту та кандидатів на посади заступників знову зберуться 4 грудня о 12:00. Слідкуйте за розвитком подій разом з «ВСІМ».Спецпризначинець Олександр Савчук ("За конкретні справи").Усміхалися сьогодні найчастіше депутати з БПП "Солідарність".Із 84 депутатів у складі ради всього 15 жінок.У вишиванка прийшли тільки "свободівці".

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Любов Величко

    "...Доборолась Україна до самого краю, гірше ляхів свої діти її розпинають..." Т.Г Шевченко
  • Анонім

    Анонім! Хто він? Такий сміливий! У якій школі він навчався?
  • Анонім

    Шкода, що знову ми вимушені терпіти ось цих "реформаторів", які без сумніву змусять нас жити по-новому...
  • Анонім

    Загородний продажний фейс. Тиждень тому кричав, що при будь-яких обставинах не об"єднається з конкретниками, а тут на тобі. Розпочав з брехні, брехнею і закінчить. В такому віці не тримати чоловіче слово. Огидно навіть руку потиснути такому пройдисвіту. Слава Україні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up