Олександр Симчишин прокоментував виступ Тягнибока на Дні міста

Олександр Симчишин прокоментував виступ Тягнибока на Дні міста
  • Виступ лідера ВО “Свобода” на головній сцені Дня міста викликав хвилю обурень у хмельничан. 
  • З промовою політик вийшов на сцену у самий розпал концерту - між виступами “Мотор'ролла” і “Onuka”, а презентував його особисто міський голова і однопартієць Олександр Симчишин.   
  • Чи був у промові очільника «Свободи» політичний підтекст, журналістам vsim.ua пояснили експерти.  

 

Найбільш очікуваним під час святкування для хмельничан став вечірній концерт суботи. Більше години хмельничан розважали хлопці з “Мотор’ролли”. Допоки містяни чекали на виступ «Onuka», Леся Нікітюк запросила на сцену мера. А вже Олександр Симчишин зробив презентацію до виступу очільника всеукраїнської “Свободи” Олега Тягнибока. 

“Коли ти святкуєш День народження, ти завжди запрошуєш гостей. Сьогодні у Хмельницькому багато гостей, іноземних делегацій, ми запросили в місто своїх друзів. Серед багатьох гостей є особливий гість - це мій хороший товариш, справжній друг, людина, яку я поважаю. Я думаю, що всі її вважають справжнім другом нашого міста. Я з вашого дозволу запрошую на сцену голову всеукраїнського об’єднання “Свобода”, - так запросив Тягнибока Олександр Симчишин. 

Олег Тягнибок говорив недовго, навіть кілька разів назвав Хмельницький найкращим містом України. Хтось з натовпу не розумів, що відбувається, інші плескали після кожного вигуку головного “свободівця”. Після вечірнього концерту у соцмережах поширилась хвиля дискусій. 

Відео дня

“ Коротко про День міста: прийшов на Онуку, а там Тягнибок”, - пише на своїй сторінці у Фейсбук координатор громадського руху “Чесно” Олег Черненко. 

А цей допис розмістила на своїй сторінці у Фейсбук активістка, голова ГО "ЖАР" Альона Береза:

Чому Олега Тягнибока, уродженця міста Львів, запросили до слова, запитуємо у мера Олександра Симчишина. 

- Олег Тягнибок виступив і був в Хмельницькому на запрошення міської і обласної політичної сили, ну і на моє особисто. Фактично він добрих півдня в Хмельницькому провів – гуляв, ходив, фотографувався, спілкувався з людьми, розглядав різні локації. Його донька, до речі, Дарина Тягнибок організовувала в нас мистецький проект «Арт-куб» біля «Дитячого світу». Це її ініціатива, яка їздить по всіх містах і на День міста вона була у Хмельницькому. Як на мене, класний проект – це сучасне мистецтво, молоді художники мають можливість на вулиці експонувати свої твори, - прокоментував мер.

До слова, в неділю, 24 вересня, Олег Тягнибок був присутній і на освяченні храму «Всіх Святих землі Української», що на Молодіжній. На захід приїхав Патріарх Філарет. За словами Симчишина, на освячення храму очільника «Свободи» запросила церква, знаючи, що він є в місті.

Міста - єдиний майданчик, який може використовувати «Свобода»

Андрій Вальчишин, політичний консультант

 - Політичний підтекст тут точно є. Інше питання, як до цього хто ставиться. Якщо це  симпатик цієї  політичної сили, то їм це  сподобається, якщо представники  інших політичних сил, то їм це  подобатись не буде. Для «Свободи»,  яка не пройшла за партійними  списками до Верховної Ради, але яка  зберігає своїх представників у  місцевому самоврядуванні –  в Тернополі, Івано-Франківську,  Хмельницькому і ряду інших міст,  очевидно, це не останній майданчик  для того, щоб бути присутніми, позберігати свої електоральні позиції. Тому нічого дивного не бачу. Хоча згоден, що такий крок може трактуватись по-різному. Мер міста, якщо приймає таке рішення, має розуміти, які можливості воно відкриває і які ризики. Якщо він це зробив, мабуть, він був переконаний, що його особистого авторитету достатньо для того, щоб така ситуація була позитивна і нормально сприйнята. Це не нова практика, Хмельницький тут нічим особливим не виділився від інших міст. Це питання більше смаку, хоча незаконного тут нічого немає. Просто мер має розуміти політичні наслідки. Для місцевого самоврядування зараз це єдиний майданчик і трибуна, яку «Свобода» може використовувати у світлі наближення нових президентських і парламентських виборів.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • толік

    Чому Тягнибок не в окопі? Хто пояснить?
  • Путін - Агент Кремля

    Місто не належить  Симчишину, це не його домівка чи т.п., щоб він запрошував своїх друзів. Тягнибок не друг більшості хмельничан. І він нічого корисного не зробив для розвитку м.Хмельницький. Своїм турне по Україні у 2013 році разом з Яценюком і Кличком після якого почалась чергова революція  зробили більшість хмельничан ще біднішими і змусили їх покинути рідне місто у пошуках кращих заробіків, або виживати тим, хто залишився працювати у місті. А плескали виступу Тягнибока його однопартійці.
  • Олександр Слободанюк

    Настінька,на якому"дні"міста!?Можливо на "День міста".Я в шоці!

    Путін - Агент Кремля reply Олександр Слободанюк

    Неможливо. Анастасія вірно написала. Саме на Дні міста.  Виступ на Дні міста, а не виступ на День міста
  • Дмитрий Максимин

    Рейтинги падають, партія розвалюється, от і доводиться піаритися.

    Алексей Никулишин reply Дмитрий Максимин

    Розвалюється??? Обґрунтуй!

    Путін - Агент Кремля reply Алексей Никулишин

    Вона вже розвалилась)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up