«Стрілка» у Хмельницькій ОДА: ударівці проти свободівців

«Стрілка» у Хмельницькій ОДА: ударівці проти свободівців
У Хмельницькій ОДА другий день гаряче. То голова Хмельницької ОДА, ударівець Леонід Прус, тікає через вікно, то його першого зама, свободівця Олександра Симчишина виштовхують з кабінету.

На прийом до Симчишина прийшло близько двох сотень людей, під керівництвом партійців з УДАРу. Посадовець у цей час обговорював питання допомоги армії з представниками Хмельницького обласного благодійного фонду допомоги захисникам Вітчизни. Громада довго не чекала та увійшла до кабінету.

- Близько десятої в кабінет увірвалися незнайомі особи, частина з них, як потім виявилося, були знайомими, помічники-консультанти народного депутата України Корнійчук Олександра, були й держслужбовці з райдержадміністрації, - розповідає про це сам Олександр Симчишин.

Що вони хотіли?

Відео дня

- Вони висловлювали претензії мені за те, що я не хочу нібито працювати в команді, а тому повинен написати заяву. Коли я запитував, яка причина, може, десь недопрацьовуємо – у відповідь була хамська абсолютно поведінка. «Банду геть!» прозвучало. То так з іронією тільки можна сприймати це гасло в моєму кабінеті. Розмова на підвищених тонах тривала десь близько півгодини, були намагання застосовувати фізичну силу, але було все нормально, ми це гасили. Далі наполягали на тому, щоб ми вийшли на вулицю. Без проблем. Хоча, не подобалося те, що намагалися показати, нібито мене виводять. Надворі зібралися активісти майдану, підприємці, громада підтягнулася. І вони, ці невідомі особи, кудись поділися. Розійшлися.

І що далі?

- Та нічого. Я пішов на селекторну нараду, важлива була нарада з приводу опалювального сезону. Робочий режим, працюю.

Чому, на Вашу думку, до Вас висували такі претензії представники УДАРу?

- То виглядало, чесно, як помста, як, говорячи жаргоном, «бандитська ответка». Вони вважають, що вчорашній інцидент з Леонідом Прусом організувала «Свобода», тому от так. Біда вся почалася з того березневого призначення кандидата, який просто мало розуміє громаду, і ті кадрові призначення, які відбувалися, якісь ігри підкилимні… В результаті вчора відбулося те, що відбулося.

На сьогоднішній день Леонід Прус, Ваш керівник, залишається на посаді голови ОДА. Чи був він на роботі?

- Я не знаю. Я виконую свої обов’язки. В мене є величезна купа своєї роботи. Працюємо. Далі буде, я думаю, ця ситуація вирішуватися, можливо, Адміністрація Президента буде підключатися. Ми ніколи за свої посади не трималися. Я сюди був делегований майданом, якщо буде рішення посаду покинути, я без всяких питань напишу заяву і буду займатися добрими справами у іншому місці.

Тобто, Ви готові написати заяву на звільнення у разі вимоги майдану?

- Я думаю, це буде вирішуватися. Люди казали нам, можливо, на неділю зберуть віче. Не можна так трактувати – готовий написати, будемо бачити.

Чи зверталися Ви щодо ситуації до міліції?

- Я взагалі сподівався, що міліція сама відреагує, тому що очевидним було перешкоджання роботі державного службовця.

Чи були присутні під час цього правоохоронці?

- Ні у кабінеті, ні біля кабінету міліції не було. Вони в той час охороняли Пруса всі, як завжди. Мені охорони ніколи ніякої не треба було, але коли є перешкоджання роботі державного службовця, міліція має реагувати на порушення. Якщо реакції не будемо, можливо, ми якийсь лист напишемо, тому що такі речі відбуватися не повинні. Люди збирають підписи, щоб звернутися до Порошенка з приводу відставки голови. Ми скарг не писали і не плануємо.

Ви плануєте просити охорону, аби уникнути у майбутньому таких ситуацій?

- Ні. Я пішки ходжу вулицями, їжджу у громадському транспорті, ніякої охорони ніколи не мав і не збираюся її просити.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (61)
  • Anonymous

    начинают грызть друг друга.как всегда только добрались к власти и сразу хотят все забрать себе .подождем пока а затем прийдет третья сторона и выгонет всю эту хунту
  • Anonymous

    Повністю підтримую!!!!!
  • Anonymous

    на мене справив враження професіонала.
  • Anonymous

    ходив до на прийом у питанні співпраці по туризму. Людина орієнтується, має знання і може працювати. Принаймі в моїх иптаннях ми все вирішили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up