ТОП-7 законодавчих змін, які пропонує «слуга народу» з Хмельницького

ТОП-7 законодавчих змін, які пропонує «слуга народу» з Хмельницького
Денис Монастирський. Фото з сайту thebabel.com.ua
  • Хоч парламент ще не сформований, його майбутні депутати діляться своїми планами на законодавчу діяльність.

  • Хмельничанин Денис Монастирський розповів, як планують реформувати правоохоронну систему.

Центральна виборча комісія завершує підрахунок голосів на парламентських виборах. Обробити залишилося лише 0,15% протоколів за партійними списками. Тому приблизна кількість депутатів від кожної партії вже відома. І «майже депутати» діляться своїми планами щодо роботи у парламенті.

За попередніми даними, партія «Слуга народу» може сформувати коаліцію без участі інших політичних сил. Лише за партійними списками вони проводять у парламент 124 депутати. Кандидат під номером 19 із Хмельницького Денис Монастирський розповів виданню «theБабель», які зміни в правоохоронній сфері планують впровадити за нового скликання парламенту. Ми зібрали для вас найцікавіші з них.

  1. Зміни до Конституції. За словами Дениса Монастирського, розглядається питання про скасування депутатської недоторканності та розширення переліку причин дострокового припинення повноважень народного депутата.

    Відео дня
    /li>
  2. Національне бюро фінансової безпеки. Цей орган розслідуватиме фінансові злочини проти держави. Він забере відповідні функції в СБУ, поліції та Державної фіскальної служби. Процесуальне керівництво буде здійснювати прокуратура.

  3. Зміни до Кримінально-процесуального кодексу. Слідчому хочуть надати право самостійно, за погодженням прокурора, призначати експертизи. Це відбуватиметься без участі слідчого судді. Також слідчому та прокурору хочуть надати право призначати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, а також надавати право на тимчасовий доступ до речей та документів.

  4. Приватні детективи. Хоч вони вже й існують фактично, їх планують узаконити. Зокрема, приватні детективи зможуть збирати докази, а сторони захисту використовувати їх у суду. Це розвантажить роботу слідчих.

  5. Прокуратура. Це відомство позбавлять функцій слідства. Справи передадуть іншим правоохоронним органам. Наприклад, управління спецрозслідувань зараз розслідує справи Майдану. Його працівники можуть стати процесуальними керівниками цих справ, якщо їх передадуть до інших органів. Також планують зробити обов’язковою юридичну освіту для генерального прокурора. Крім того, хочуть провести функціональний аналіз ГПУ та регіональних прокуратур. Таким чином планують виявити та усунути дублюючі функції. Як приклад Денис Монастирський згадує про підрозділ, який забезпечує діяльність генпрокурора та його заступників. Він вважає, що підрозділ треба скоротити.  Немає також остаточної думки, чи повинна в Україні існувати військова прокуратура.

  6. Парламентський комітет з контролю за розвідувальними та правоохоронними органами. За словами Дениса Монастирського, така структура матиме більші повноваження, ніж звичайний комітет, а саме отримає доступ до розвідувальних даних. Але при цьому потрібно враховувати, що на членство у цьому комітеті можуть претендувати, наприклад депутати від «Опозиційної платформи».

  7. Парламентські комітети. Деякі з них планують об’єднати. Проте комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності залишиться. Денис Монастирський говорить, що працюватиме у ньому. Створення спеціального комітету з контролю за правоохоронними органами триватиме місяць—півтора. Неформальне обговорення щодо створення та функціонування комітетів триває з понеділка, 22 липня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олекса Шумейко

    Слуги народу вже почали давати задню по зняттю депотатської недоторканості. Вже родили термін " часткова недоторканість". А як волали, як волали.
  • Олександр Симчишин

    Невже не можна організувати ефективну взаємодію, роботу вже існуючих органів влади, а не створювати нові і збільшувати витрати платників податків на їх утримання?

    валентина reply Олександр Симчишин

    Не можна . Сельских в 110 раз больше. На хмельничане 250000 , а их 250000+250000+25000+25000+25000 и так 110 раз. Их нужно разместить на работы, в офисы , в кабинеты, чтобы они предали наш городской бюджет сельским перезжим на зарплаты, премии150% , за престижность 150%  и на детские садики и ПТУ для сельских

    Олександр Симчишин reply валентина

    А коли "городские" ( у т.ч. хмельницькі) їдуть у Київ, за кордон працювати в тіні, то як це виглядає?

    валентина reply Олександр Симчишин

    То шо ты предлагает областной раде всех городских истребить болезнями, безработицей , вымаганием и шантажом в роддомах ??? Сельских больше в 110 раз. И сельские не болеют. Предлагаю альтернативу. Построить в Хмельницком большой детский садик на 2500 детей и школу на 5000 детей как в Америке в штате колорада, школа касл вью , чтобы сельские дети приучались к обществу , а не дичавели , видели сверстников, жили в социуме , а не десять детей на все село, и в разных кутках. На каждого ребёнка в такой допотопной сельской школе , школе выделяется по 8000 грн с бюджету села в месяц!!! В год школа обходиися в три млн грн.А ети деньги могли бы пойти на альтернативу , на инфраструктуру, на развитие села. Дети додо пяти лет должны уметь писать, читать, шмаркатся в платок носовой, стирать вещи , не харкатся, быть чемными и воспитаными. Детский школьный автобус обойдётся в 110 тыс грн в год. Ето и економия для оьл рады, и для  сельских детей не будет разницы село- город, им будет легше вписался , Вы же поймите на земле они сельские работать не хотят, сдали в оренду, колхозы развалили . 250 тыс +250 тыс+ 250 тыс и так 110 раз. Их в селах много. Даже пенсионеров по области 480 тыс, а городских пенсионеров 42 тыс .Куда реально их девать. А села нужны для продажи место в обласна и районе рады. Вот взять любое село, численность 229 человек, из них половина дети и старики, половина выехала, но все приписаны и числятся, из оставшихся 56 чел працездатного возраста 29 человек парламент села ( голова, рада, депутаты, секретарь и т д.) и им нужно платить зарплату и пенсию дерслужбовца. Весь бюджет села проедается на держ слуджбовцев и школу. А в штате колорада в школе коарс вью детей с округи сел забирает автобус и в школу и в детсадик, многие возят детей на машинах или велосипедом. Там тоже в штате Колорадо есть села , но дети не дичавиют, развиваются, учатся , живут в социуме , а вечером чилдрен автобус разводит их домой.
  • Олександр Симчишин

    Якась повна маячня. Все це зараз не в першу чергу потрібне громадянам України
  • Valentina Roman

    Пробуйте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up