«Це політичний тиск»: Віолета Лабазюк прокоментувала своє відсторонення з посади голови облради

«Це політичний тиск»: Віолета Лабазюк прокоментувала своє відсторонення з посади голови облради
  • Віолету Лабазюк обрали головою обласної ради на сесії 7 грудня.

  • Її конкуренткою була Оксана Бочкарьова.

  • Вона ж не погодилася з результатами голосування та подала до суду.

На початку місяця, 7 грудня, депутатку від партії «За майбутнє» Віолету Лабазюк обрали головою Хмельницької обласної ради. Голосування було таємним — депутатам роздавали бюлетені, на яких потрібно було поставити позначку в квадратику навпроти імені кандидата. Єдиною конкуренткою Віолети Лабазюк була депутатка від «Слуги народу» Оксана Бочкарьова.

Зрештою Віолета Лабазюк набрала 33 голоси, тому її визнали головою обласної ради. Оксана Бочкарьова з таким результатом не погодилася, тому звернулася до Хмельницького окружного адміністративного суду. На її думку, один з бюлетенів був помилково зарахований на підтримку Віолети Лабазюк. І саме він визначив результат голосування.

Сьогодні, 14 грудня, Хмельницький окружний адміністративний суд прийняв рішення тимчасово зупинити рішення обласної ради про призначення голови. Таким чином Віолету Лабазюк відсторонили від виконання обов’язків. Замість неї ці обов’язки виконуватимуть перший заступник та заступник.

Відео дня

І сьогодні ж Віолета Лабазюк та її радник Андрій Сорокопуд зібрали прес-конференцію, аби розповісти про ситуацію з відстороненням. За словами радника, разом зі своїмо позовом Оксана Бочкарьова подала заяву про забезпечення позову, в які просили тимчасово зупинити рішення облради про обрання голови. За словами Андрія Сорокопуда, заяву суд не підтримав, а позов у цілому ще розглядається.

Пізніше троє депутатів подали до адміністративного суду заяви про забезпечення позову, вимоги яких були тими ж, що і в першій заяві Бочкарьової. Ці заяви подали Оксана Бочкарьова (вдруге), Олександр Розізнаний (депутат від партії «Батьківщини») та Вадим Лозовий (депутат від партії «За конкретні справи»). І саме на підставі заяви останнього Віолету Лабазюк відсторонили від виконання обов’язків. Таке рішення прийняв суддя Петро Салюк. Самі позовні заяви ці троє депутатів ще не подали — вони мають зробити це протягом десяти днів.

— Сьогодні буде направлена апеляційна скарга до Сьомого апеляційного адміністративного суду щодо вказаної ухвали про забезпечення позову (за заявою Вадима Лозового — прим. авт.). Також у нас є обґрунтовані підозри і сумніви щодо судді, який виносив це рішення, тому ми будемо звертатися до Вищої ради правосуддя з відповідною скаргою, і сподіваємося, що судова влада скоро розставить всі крапки над цими справами, — розповів радник Андрій Сорокопуд.

На думку Віолети Лабазюк, намагання усунути її з посади є політичним тиском:

— Я це розглядаю як політичний тиск. Десь хтось має якісь політичні амбіції, знаючи стиль і маючи досвід з цими людьми десь в якихось передвиборчих кампаніях. Скажу вам чесно, я не здивована. Це класичний стиль роботи, але ми працюємо, і я думаю, що закон на нашій стороні, точно так само, як та кількість голосів депутатів, які проголосували за моє обрання головою обласної ради, — розповіла Віолета Лабазюк.

Нагадаємо, що Оксана Бочкарьова поза роботою в обласній раді є керівником Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни, який підпорядкований обласній раді. Віолета Лабазюк пообіцяла не займатися політичними переслідуваннями, якщо суд стане на її сторону:

— Якщо людина (Оксана Бочкарьова — прим. авт.) компетентна, якісно виконує свої обов’язки, то ніяких політичних переслідувань не буде. Але після таких дій десь якісь думки до мене приходять, що, мабуть, є чому хвилюватися пані Бочкарьовій, яка очолює Хмельницький госпіталь ветеранів війни. Тому будемо бачити, — зазначила Віолета Лабазюк.

Читайте також: Що відомо про Віолету Лабазюк, яка стала головою Хмельницької обласної ради

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

  • Юрій Гудок

    Лабазючку треба гнати в шию аж до Волочиська

    Адмін Адмін reply Юрій Гудок

    а спочатку оштрафувати за неправильне носіння маски
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up