Що відомо про Віолету Лабазюк, яка стала головою Хмельницької обласної ради

Що відомо про Віолету Лабазюк, яка стала головою Хмельницької обласної ради
  • Перше кадрове рішення нових депутатів облради — обрання голови.

  • Конкурентом Віолети Лабазюк була представниця «Слуги народу» Оксана Бочкарьова.

  • Статки Віолети Лабазюк складають майже два мільйони гривень.

  • Ще п’ять мільйонів вона заробила протягом 2019 року.

У Хмельницькому відбулася перша сесія новообраної Хмельницької обласної ради. Сьогодні, 7 грудня, депутати приймали перші рішення, і серед них — обрання голови ради. За результатами голосування, раду очолила представниця партії «За майбутнє» Віолета Лабазюк. Вона набрала 33 голови. Її єдиною конкуренткою була депутатка від «Слуги народу» Оксана Бочкарьова. Її підтримали 27 депутатів. Розповідаємо, як проходило голосування та що відомо про Віолету Лабазюк.

Яким було голосування за голову обласної ради

Перед голосуванням відбулося засідання лічильної комісії, на якому підготували бюлетені. Головою комісії був Артур Фрідман — депутат від партії «За майбутнє». Після засідання комісії депутати без поспіху почали сходитися до сесійної зали. Коли всі зібралися, то з зали попросили вийти всіх, окрім депутатів облради та журналістів. Приміщення, в тому числі балкон, залишили народні депутати, працівники апарату обласної ради та ОДА, представники громадськості.

Голосування за голову обласної ради повинно бути таємним. Аби дотриматися цього правила, підготували кабінку для голосування. Артур Фрідман називав прізвище, ім’я та по батькові депутата, а той мав підійти до членів лічильної комісії, пред’явити документ, що засвідчує особу, отримати бюлетень та поставити свій підпис. Після цього кожен депутат заходив до кабінки, заповнював бюлетень, виходив звідти та кидав бюлетень до скриньки.

Відео дня

Коли всі проголосували, члени лічильної комісії відкрили скриньку та посортували бюлетені — окремо голоси за Лабазюк, окремо голоси за Бочкарьову та окремо недійсні. Після цього Артур Фрідман намагався з бюлетенями піти до окремої кімнати, аби там разом з членами лічильної комісії порахувати голоси. Однак інші депутати несхвальними вигуками переконали його, що потрібно рахувати бюлетені в сесійній залі.

Після цього члени лічильної комісії з суперечками вирішували, чи зараховувати окремі голоси, адже з бюлетеня не завжди було однозначно зрозуміло, за кого проголосував депутат. Зрештою бюлетені порахували та оголосили результат — 33 за Лабазюк, 27 за Бочкарьову та 4 недійсні.

Що відомо про Віолету Лабазюк

За даними Центральної виборчої комісії, Віолета Лабазюк народилася 17 липня 1986 року у Волочиську. Вона має вищу освіту та не є членом будь-якої партії.

Віолета Лабазюк є дружиною народного депутата Сергія Лабазюка. Про це свідчить декларація останнього, подана 2020 року. Сам Сергій Лабазюк також балотувався у депутати обласної ради, здобув перемогу, однак від депутатства відмовився. За інформацією сайту «Чесно», Віолета Лабазюк ніколи не брала участі у виборах.

На сторінці Віолети Лабазюк в Facebook за останні три місяці немає її власних публікацій, але є чимало постів, де її позначили Сергій Лабазюк, а також інші кандидати у депутати. У профілі вказано, що Віолета Лабазюк навчалася у Волочиській ЗОШ, а також у Хмельницькому національному університеті. Кількість друзів у профілі досягла ліміту — їх вже п’ять тисяч.

Віолета Лабазюк зареєстрована як фізична особа — підприємець у Розсошанській ОТГ. Її основний вид діяльності — надання інших інформаційних послуг. Такі дані є у сервісі YouControl. Крім того, Віолета Лабазюк є головою благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч», який зареєстрований 2012 року.

Також Віолета Лабазюк є співголовою громадської організації «Завжди поруч! За Хмельниччину». Іншими співголовами ГО є Микола Заганяч — колишній депутат Хмельницької міської ради, а також Сергій Янчук. У минулому Віолета Лабазюк була засновницею ТОВ «Саман-глей», а також керівником Хмельницької обласної організації партії «Поруч».

Віолета Лабазюк ще не подавала свою електронну декларацію, проте дещо про її статки та майно можна дізнатися з декларації її чоловіка. Новообраній голові обласної ради належать:

Згідно з декларацією, Віолеті Лабазюк належить «Porsche Cayenne» 2016 року випуску, придбаний за 2 326 800 гривень. Протягом 2019 року Віолета Лабазюк мала дохід:

Заощадження Віолети Лабазюк:

Таким чином загальна сума заощаджень станом на 31 грудня 2019 року складала 1 987 795 гривень (іноземна валюта перерахована у гривні).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Читач36

    Ну не дає боженько розуму нашим пальнутим хмельничанам! То голосували поголовно, тобто без голови на плечах , в 2019 році за команду зебіла, так у 2020 за команду іншу, Головне що слово яке звучне - команда, а насправді  через рік рейтинг буде як і у зебілів! Тяга до грошей точно така ж сама!
  • Viktor Sokolov

    следить за ней надо  держать контроль на кнопке
  • Viktor Sokolov

    интересно чем и как она заработала

    Anonymous reply Viktor Sokolov

  • Viktor Sokolov

    уважаемые девушки женщины напишите коментарий кто еще заработал за год пять 5 миллионов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up