Вибори міського голови Хмельницького: зареєстрували 5 кандидатів (СПИСОК)

Вибори міського голови Хмельницького: зареєстрували 5 кандидатів (СПИСОК)
Фото з архіву редакції
  • Більше кандидатів реєструвати не будуть.

  • У списку п’ять імен, і вони йдуть від партій.

Наступного міського голову міста хмельничани обиратимуть серед п’яти кандидатів. Саме стільки зареєстрували у міській виборчій комісії. Всі кандидати балотуються від політичних сил — самовисуванців серед них немає. Більше охочих стати міським головою реєструвати не будуть. Про це журналістам vsim.ua розповів голова Хмельницької міської виборчої комісії Віталій Швед. Далі ми наводимо перелік кандидатів в алфавітному порядку за прізвищем, а також коротку інформацію про них.

Іван Гончар балотується від партії «Сила і честь». На місцевих виборах 2015 року його обрали депутатом обласної ради від «Свободи». Після цього він також став головою обласної ради. Минулого року він оголосив про складення депутатських повноважень та вихід зі «Свободи». За даними сервісу YouControl, Іван Гончар зареєстрований як підприємець, основний вид діяльності якого — оптова торгівля фруктами й овочами. Також зараз він є учасником чотирьох громадських організацій спортивного спрямування. У минулому Іван Гончар був керівником або учасником чотирьох підприємств — ТОВ «Л. Г. — Фруктовий рай», ТОВ «Альфа-Фрут», ТОВ «Л. Г. — Фруктовий світ» та ПП «Цитрон Плюс». За даними сайту «Чесно», вік Івана Гончара — 43 роки.

Богдан Лукашук балотується від партії «Всеукраїнське об’єднання „Батьківщина“». Зараз він має депутатський мандат від цієї ж партії у міській раді. Його обрали 2015 року, а до цього він був заступником голови Хмельницької РДА. Від моменту обрання депутатом Богдан Лукашук також є заступником директора з питань охорони праці ВКП «Явір-Інвест». За даними сайту міської ради, Богдану Лукашуку зараз 38 років. Таким чином він є наймолодшим серед п’яти кандидатів.

Відео дня

Олександр Симчишин балотується від партії «Всеукраїнське об’єднання „Свобода“». Зараз він є міським головою, і на цю посаду його обрали 2015 року. Доти він був першим заступником голови Хмельницької ОДА. 2010 року його обрали депутатом міської ради. До початку політичної кар’єри він займався викладанням у Пасічнянському НВО Старосинявського району та у благодійному фонді «Хесед-Бешт». Вік Олександра Симчишина — 39 років.

Анатолій Собко балотується від партії «За конкретні справи». Від 2010 року він є депутатом міської ради. Крім того, він працює директором ПВРП «Мазсервіс». За даними YouControl, Анатолій Собко також є учасником ТОВ «Вікна.», ТОВ «Хмельницьке СПМТЗ „Агроспецпостач“», ТОВ «Готельно-ресторанний комплекс „Собкофф“» та ТОВ «Агропромтехмаш». Також він є керівником Хмельницької міської організації «Партії регіонів». Вік Анатолія Собка — 50 років. Таким чином він є найстаршим серед кандидатів.

Інна Ящук балотується від «Слуги народу». Зараз вона є депутатом Хмельницької обласної ради від партії «Об’єднання „Самопоміч“». Крім того, вона є деканом факультету в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії. На сайті навчального закладу зазначено, що Інна Ящук є доктором педагогічних наук та професором. За даними сайту «Чесно», в депутати міської ради Інна Ящук балотувалася в 2006 та 2015 роках, проте в обох випадках депутатом не стала. За даними сайту обласної ради, Інні Ящук 48 років.

Нагадаємо, що всі кандидати у міські голови Хмельницького вносять заставу — 49 816 гривень. Переможцю заставу повертають, гроші решти кандидатів підуть до міського бюджету.

Віталій Швед також розповів, що до міської ради балотуватимуться 12 партій. Імена кандидатів поки невідомі, адже виборча комісія ще не затвердила їх. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (189)
  • Oleg Stankevich

    Що за балаган?
    Адже лише Гончар більш досвідчений
  • Сергій Чернюк

    За Симчишина!
  • Андрій

    тільки Симчишин
  • Ольга Колесникова

    Ще ні один Мер не зробив стільки скільки зробив Симчишин,

    Анонім reply Ольга Колесникова

    Все про Хмельницький думає. Відпочити йому треба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up