Як і за що голосували хмельницькі депутати. Огляд рішень сесії

Як і за що голосували хмельницькі депутати. Огляд рішень сесії
  • Сьогодні, 20 вересня, депутати зібрались на чергову сесію міської ради.
  • За чотири години встигли розглянути понад сім десятків питань.
  • Журналісти vsim.ua відібрали найцікавіші рішення з цієї сесії.   

Сьогодні, 20 вересня, депутати зібрались на чергову сесію міської ради. На порядку денному – 79 питань. Ледь не половина – питання земельні й ті, що стосувались комунального майна. Спочатку голосували активно і майже одноголосно. Рішення ж, які викликали дискусії або нерозуміння, підтримували мляво. Загалом сесія тривала близько чотирьох годин. За цей час встигли розглянути і проголосували за сім десятків рішень.

Багато земельних питань відправляли на доопрацювання і довивчення. По закінченню розгляду питань з порядку денного депутати озвучили кілька звернень до президента, СБУ і міністра освіти. Ми обрали з порядку денного, які, на нашу думку, здались важливими для міста.

Відзнаки воїнам АТО 

Відео дня
  • На сесії підтримали рішення про нагородження почесною відзнакою «Мужність і відвага». Нагороду присвоїли дев’ятьом військовим. Четверо бійців нагородили посмертно. Питання стояло під номером 1 із 79 питань. За рішення проголосував 41 депутат. 

Про статус і пільги для добровольців 

  • Міська рада, не чекаючи визнання на рівні держави, вирішила визнати добровольців-атошників у Хмельницькому. Це питання було в порядку денному під №6. Вирішили створити комісію, яка надаватиме статус бійців-добровольців АТО у Хмельницькому, затвердили положення. У ньому зокрема йдеться про те, що визнані міською радою добровольці матимуть посвідчення, яке отримають у місті, а також зможуть користуватися усіма пільгами, які надаються органом місцевого самоврядування. Наприклад, зможуть їздити у транспорті безкоштовно. За це уроголосувало 40 депутатів. Зазначимо, що місцеві ради, згідно з чинним законодавством, не наділені повноваженнями визначати та надавати статус бійців-добровольців АТО.

Новий садочок 

Камери на касах 

  • Міська рада проголосувала за встановлення на касах відеоспостереження. Мова йде лише про ті торгові точки, які продають алкоголь. Зобов'язати підприємців права не мають, тож лише рекомендували. Рішення підтримали 33 присутніх. Воно носить рекомендаційний характер.

Спірні земельні питання 

Про спірні рішення питаємо Альону Березу, голову ГО "ЖАР"

- Депутати дозволили собі голосування за кілька  проектів, які суперечать чинному законодавству.  Окрім того, до цих проектів рішень були зауваження  юридичного відділу міської ради. Тут чітко видно  лобіювання інтересів депутатів-забудовників, - каже  Альона Береза.

Зокрема мова йде про кілька рішень, які стосуються забудовників. Подаємо зауваження ГО "ЖАР" без змін:

Питання 73 діючим законодавство не передбачено прийняття рішення про надання згоди на проектування та будівництво мережі дощової каналізації поза межами земельної ділянки по вул. Свободи, 16/1. Нагадаємо, що за цією адресою на сьогодні відбувається будівництво ЖК «Над Бугом», генпідрядником на якому виступає ТОВ «Будівельний Альянм Груп», що пов’язане із депутатом та головою земельною комісії Кветком А.Р.

Питання 72 чинне законодавство України не передбачає в повноваженням органу місцевого самоврядування видачі дозволів на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів. Прийняття цього рішення призведе до втрат міського бюджету та порушить норми ст.ст. 71 та 45 Бюджетного кодексу України. У цьому проекті рішення мова йде про надання згоди ПП «ПФ «Діта» на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво внустрішньоквартальної дороги, нагадаємо що керівником цієї юрособи є екс-депутат Кіперман М.С.

Питання 71 варто зауважити, що на початку серпня Хмельницьке територіальне відділення АМКУ прийнято рішення щодо державного-приватного партнерства та чітко зазначило, що Хмельницька міська рада має скасувати два рішення, якими надавались земельні ділянки у рамках державно-приватного партнерства, до яких і відноситься земельна ділянка по вул. Кармелюка, 3В. Однак, замість того щоб скасовувати рішення, міськрада надає дозвіл на укладення тристоронніх договорів про пайову участь. Зазначимо, що земельна ця ділянка через 1 державний пожежно-рятувальний загін ГУ державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області була надана ТОВ «Трансміськбуд» під будівництво житлових будинків. Це підприємство пов’язують із діючим депутатом ХМР Афійчуком Р.В., який до 2008 року був керівником цієї юрособи. ТОВ «Трансміськбуд» є засновником ТОВ «Платінум-буд» (код ЄДРПОУ 40555908), де бенефіціарами є пан Афійчук та пані Панова, що є засновницею Трансміськбуду на 100 %.

Питання 68 законодавство не передбачено відстрочення сплати коштів пайової участі. В проекті рішенні мова йде про продовження терміну сплати сплати пайової участі ПП «Форвард», що входить до орбіти Набережного кварталу. Ця юрособа засвітилась при списанні пайової участі за рахунок басейну по вул. Зарічанській, 11 Ж. До речі, за цим фактом відрите кримінальне провадження.

Питання 65  заперечуємо проти надання дозволу ПФ «Селена Сервіс» на відновлення меж земельної ділянки по вул. Паркова, 2. Пояснюємо це тим, що на цьому місці в планах юрособи є будівництво житлового будинку прямо перед входом до парку ім. Чекмана.

Повний текст на сайті ГО "ЖАР"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up