Зі скандалом, поліцією та «швидкою». У Кам’янці пройшла «бюджетна» сесія міськради

Зі скандалом, поліцією та «швидкою». У Кам’янці пройшла «бюджетна» сесія міськради
Фото з сайту Кам'янець-Подільської міської ради
  • Бюджет міста на 2022 рік досі не прийняли.

Друге за величиною місто Хмельниччини — Кам’янець-Подільський — досі не має бюджету на 2022 рік. Його не змогли прийняти ані на попередній сесії, ані на сесії, яка відбулася сьогодні, 4 січня. Як повідомляють на сайті Кам’янець-Подільської міської ради, помічниця одного з депутатів від «Слуги народу» перетворила засідання на ток-шоу.

Серед причин зриву сесії називають призначення міським головою, «свободівцем» Михайлом Посітком, нового керівника комунального підприємства «Міськтепловоденергія», проти якого категорично виступають представники опозиції. Крім того, в повідомленні зазначили, що депутати не хочуть голосувати за бюджет, оскільки до порядку денного не включають їхні питання. Наприклад, про призначення секретаря. На думку представників міської ради, зараз депутати не мають права його виносити.

Першими до порядку денного сьогодні пропонували включити два проєкти рішень — «Підвищення рівня безпеки пішохідного руху на перехрестях м. Кам’янця-Подільського» та «Благоустрій Кам’янець-Подільської міської територіальної громади на 2022 рік». В обох випадках депутати це не підтримали.

Відео дня

За проєкт щодо благоустрою проголосували лише 11 депутатів (плюс голос міського голови) з 24 зареєстрованих:

— Решта депутатів голосувати відмовилася і лише прагнула дестабілізувати ситуацію в залі. Сенсу продовжувати засідання не було. Тому міський голова оголосив перерву, — йдеться на сайті міської ради.

Втім, відновити засідання сесії не вийшло:

— Одразу після цього певна група людей з криками і погрозами почала вриватися в кабінет міського голови, в тому числі вищезазначена помічниця. Біля приймальні утворилася тиснява. Прибула поліція та «швидка». Деякі помічники депутатів отримали тілесні ушкодження. З’ясуванням всіх обставин події займаються правоохоронні органи.

Читайте також: Мер Кам'янця Посітко заплатить за образу депутата. Відео і подробиці

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач59

    криміналітет бажає створити міському голові проблеми, напевно не іде на їх умови
  • Юля Якимчук

    Оце так дбають про своїх виборців. Зовсім рештки сорому та совісті втратили.

keyboard_arrow_up