Як у Хмельницькому будували філармонію: читайте історію закладу і складайте пазл

Як у Хмельницькому будували філармонію: читайте історію закладу і складайте пазл
  • Історія обласної філармонії налічує 82 роки.
  • У середині 60-років приміщення побудували на розі Кам’янецької і Гагаріна.
  • Дізнавайтеся про заклад та складайте пазл зі старого фото.

Усі хмельничани звикли до розташування сучасної будівлі філармонії на розі Кам’янецької та Гагаріна. Уявити щось інше на цьому місці тепер складно. Та більш, як століття тому, на появу філармонії тут і натяку не було. Замість закладу тут розташовувалася Кінна площа. Тут у ярмаркові дні продавали коней, вози, брички, кінську упряж та інший відповідний інвентар. Згодом Кінна площа стала поступово забудовуватися. З’явилися на ній переважно одноповерхові будинки. Тоді й побудували  величну споруду із залом на 750 місць для потреб музично-драматичного театру Петровського. Театр перебував тут понад 20 років й пізніше переїхав. Натомість приміщення зайняла обласна філармонія. 

А от історія обласної філармонії почалася у 1938 році. Саме тоді на Хмельниччині почали створюватися різноманітні обласні заклади. Якийсь час філармонія знаходилася у Кам’янці-Подільському. Згодом її діяльність перервалася війною. Відновив роботу заклад вже в Проскурові, у 1945 році. У той час знаходився він на Проскурівського підпілля. Про все це йдеться на сайті Хмельницької обласної філармонії.

До тодішнього складу обласної філармонії входила естрадно-концертна бригада, капела бандуристів, музичний лекторій, ансамбль музичної комедії, гастрольно-концертний сектор, ансамбль пісні й танцю, ляльковий театр, духовий оркестр і народний театр. Вже у 1982 році філармонія переїхала у будівлю на розі Кам’янецької та Гагаріна. Існує вона там й до сьогодні. 

Відео дня

Складайте пазл і переглядайте фото будівництва філармонії. Світлина зроблена в середині 60 років. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Любов Сердунич

    11.04
  • Sasha Emelchuk

    5:05
  • Читатель

    Если бы не построили тогда в 1938  то уже бы никогда и не построили б, хорошие места сейчас в городе власти продают под маркеты и девятиэтажки у них только бабло в глазах, причем у каждого чиновника.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up