Тест на «ген москаля» та електромережевий канібалізм: добірка фейків, які від початку грудня поширює росія

Тест на «ген москаля» та електромережевий канібалізм: добірка фейків, які від початку грудня поширює росія
Карикатура зі сторінки polit.reactor.cc
  • Читайте, як скабєєва сама себе в дурні пошила та чим пропагандисти цими днями морочили голову людям.

Отримуючи добрих чортів від наших Воїнів на фронті, рашисти вдаються до брехні та залякування. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки оприлюднив кілька фейків, які поширювала немита росія від початку грудня.

Читаєш їх та думаєш: і що ті орки курять? Бо ж тільки на п’яну голову такого просто не вигадаєш. Хіба ні?

Сім фейків грудня від рашистів

  • Російські Telegram-канали повідомили, що «в Україні почали робити тест на відсутність «гена москаля». Як заявляють пропагандисти, всього за 6500 гривень українці можуть отримати документ про расову чистоту». Без слів…
  • Луганський колаборант марочко наголосив, що «після заяви голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн про втрати українських військ у Збройних силах України зросла кількість дезертирів». Брехня.
  • Білоруські медіа повідомили: «В Чернігові розпочався електромережевий канібалізм – комунальники зрізають придатне для використання обладнання високовольтних ліній з одних ділянок, щоб перекинути на інші». Брехня.   
  • Російська пропагандистка скабеєва показала кадри «успіху» російської армії під час «зачистки» Бахмута, однак видала захисників України за кадирівців. Так, на кадрах насправді виявилися бійці українського батальйону імені Шейха Мансура. Ой, як невдобно вийшло.
  • ЗМІ рф з посиланням на проросійське видання «Niezależny Dziennik Polityczny» повідомили: «На боці ЗСУ дедалі частіше видно найманців. У польському Ольштині вирішили приготувати для таких цвинтар, і щоб усім вистачило місця, розкреслили його на квадрати на американський манер». Брехня.
  • Речник МЗС О. Ніколенко повідомив, що на поштові адреси громадян Німеччини почали надходити листи від імені генконсульства України в Дюссельдорфі з пропозицією за грошову винагороду долучитися до іноземного легіону в Україні. Брехня. Генконсульство такої розсилки не здійснювало, а інформація в листах не відповідає дійсності.
  • В МО рф прозвітували про знищення 13 РСЗВ HIMARS та їх аналогів лише протягом 2 днів. При цьому загальна кількість знищеного озброєння цього типу, за словами російського Міноборони, сягає 44 одиниі. Брехня.
ДОВІДКА:
Фейк - це подання фактів у спотвореному вигляді або подання свідомо неправдивої інформації.
Також фейк – це спосіб маніпуляції свідомістю шляхом надання неповної інформації, спотворення контексту, частини інформації з метою підштовхнути аудиторію до дій чи думок, які потрібні маніпулятору.

Читайте також:

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up