Росія обстрілює Україну не тільки ракетами, а й фейками: як вберегтися

Росія обстрілює Україну не тільки ракетами, а й фейками: як вберегтися
Фото з відкритих джерел
  •  Щоб посіяти паніку, оселити в серцях зневіру, а в душа – страх ворог плодить і розповсюджує фейки.
  • Читайте, як не потрапити в тенета кремлівських пропагандистів та які фейки розповсюжують росіяни про Хмельницький.

Триває інформаційна війна. Окрім ракет ворог обстрілює Україну і фейками та різними нісенітницями. А все – щоб посіяти паніку та страх. Це – важлива частина його плану.

«Завдання окупантів – посилити медійний ефект від ракетних ударів і розхитати інформаційний простір держави, - констатують у Службі безпеки України. - Тож, у хід ідуть різноманітні інформаційно-психологічні спецоперації. Перелік тем надзвичайно широкий: від перебільшення кількості випущених ракет і наслідків уражень до чуток про евакуацію представників влади».

Зважаючи на це, СБУ закликає українців:

  • не довіряти публікаціям ворожих чи проросійських Телеграм-каналів;
  • не поширювати неперевірених даних серед своїх друзів і знайомих;
  • черпати інформацією виключно з офіційних джерел;
  • не знімати й не поширювати фото та відео наслідків «прильотів»;
  • а головне – вірити в захисників України та допомагати їм!

«Спокій і холодний розум – важлива складова нашої майбутньої перемоги, - наголошують у спецслужбі. -  Все буде Україна!»

Відео дня

Кремлівські ж пропагнадисти не спитняються. Тільки сьогодні, 10 жовтня, засмітили купою фейків медіапростір.

Так, у мережі з’явилася чутка про нібито прорив українського кордону та наступ з боку Білорусі. Оперативному командуванню «Північ» довелося спростовувати цю інформацію.

 

Також росіяни почали писати, начеб-то Володимир Зеленський поїхав з Києва. Водночас глава держави записав відеозвернення з-під Офісу президента.

Не оминули кремлівські пропагандисти й Хмельницького. У медіа, соцмережах і телеграм-каналах хваляться влученням їхніх ракет у військову частину в місті й електростанцію.  

Нагадаємо, 10 жовтня під час повітряної тривоги на Хмельниччину направду прилетіло 6 ракет. Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій сповістив, що збито було три з них. Зокрема, над Волочиською, Староушицькою та Полонською громадами. Ще три — влучили в об’єкт критичної інфраструктури міста, внаслідок чого зникло енергопостачання. Щодо влучення в об’єкт військової інфраструктури жодної офіційної інформації не було.

Зрештою, це не вперше російська пропаганда поширює фейки про Хмельниччину. Днями як пес кістку носили по телеграм-каналах й медіа фейк про ракетний обстріл Шепетівського ремонтного заводу,

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Es fero

    скажіть з якою ціллю салони краси і інші йобані контори вночі своїми рекламами освітлюють житлові будинки!!!!!!!!!!! чому в коменд годину починає все світити і чому не світить вдень коли вони всі самі всередині своїх контор! салон краси бляха по бандери 47\1!!!!!!!!!!!!!!! ви взагалі  знаєте що ви своєю рекламою освітлюєте все з 21 вечора до 5 ранку!!!!!!!!!!!!!!!!! а хто ходить в салони в цей час!!!!!!!! я потребую направити цю яскраву рекламу на будинок власника салону!!!!!!! бляха я не можу спати вже 2 місяці!!!!!!!!!!!! все освітлено, нас і з космоса видно може!!!!!!!!!!! виключи нахер свою рекламу!!!!!!!!!!!!!!!
  • Мішарєва Любов

    та хто їм вірить? Собака гавкає, а караван іде.

keyboard_arrow_up