Смачного

Перед Різдвом багато вірян дотримуються багатоденного посту. Виходити із нього потрібно дуже обережно, аби не нашкодити своєму організму. 

З Різдвом Христовим у наших предків було пов’язано безліч вірувань та магічних дійств. Відповідально підходили до приготування страв. На Хмельниччині практично до кожної додавали гриби.  Перед застіллям проводили ритуали та закликали в дім достаток.

Одним із головних компонентів різдвяного столу є кутя. Вона, є головною стравою на Святвечір. Ми пропонуємо вам три цікавих рецепти куті. Обирайте, який вам до вподоби.  

У кожної страви є свій "термін життя" і про це не варто забувати, особливо на свята, коли смаколиків багато, а ось з'їсти їх одразу, сил не вистачає.

Хмельничани Богдан і Анна відмовилися від м’яса 6 років тому. Саме тому їх новорічний стіл обійдеться без “олів’єшки” та холодцю. Що ж готують на свята вегетаріанці?

Проскурівська кухня відрізнялася від традиційної подільської. Які страви готували місцеві господині десятки років тому? Підготували для вас підбірку рецептів.

19 серпня в Україні святкують Яблучний Спас. У храмах цього дня проводяться урочисті богослужіння та освячують різні плоди. Що слід покласти до кошика, а що не варто, читайте далі.

Успенський піст триває два тижні та закінчується на свято Успіння Пресвятої Богородиці. Як правильно харчуватися в піст та на що варто звернути особливу увагу, читайте далі.

Що може бути смачніше за соковитий кавун у літню спеку. Щоправда, обрати саме такий не завжди виходить. Пропонуємо вам кілька дієвих порад, з допомогою яких ви зможете завжди знайти найсмачніші кавуни.

Кому-кому, а господиням таки є чим нині зайнятися. Свій вільний час більшість з них проводить біля плити. У чому особливість домашнього меню на карантині, розповіла хмельничанка Ірина. 

keyboard_arrow_up