Смачного

На Великдень замість хімічних барвників для яєць, можна зробити власні з натуральних інгредієнтів. Для цього використовують спеції, овочі та зелень. Друзі, пропонуємо вам ТОП-5 найпопулярніших варіантів фарбування.

Великий піст – найдовший і найсуворіший зі всіх православних постів.  

Цьогоріч християни східного обряду відзначають Масницю з 8 до 14 березня. Це тиждень перед початком Великого посту.  Однією із найголовніших страв на Масницю є млинці.

Перед Різдвом багато вірян дотримуються багатоденного посту. Виходити із нього потрібно дуже обережно, аби не нашкодити своєму організму. 

З Різдвом Христовим у наших предків було пов’язано безліч вірувань та магічних дійств. Відповідально підходили до приготування страв. На Хмельниччині практично до кожної додавали гриби.  Перед застіллям проводили ритуали та закликали в дім достаток.

Одним із головних компонентів різдвяного столу є кутя. Вона, є головною стравою на Святвечір. Ми пропонуємо вам три цікавих рецепти куті. Обирайте, який вам до вподоби.  

У кожної страви є свій "термін життя" і про це не варто забувати, особливо на свята, коли смаколиків багато, а ось з'їсти їх одразу, сил не вистачає.

Хмельничани Богдан і Анна відмовилися від м’яса 6 років тому. Саме тому їх новорічний стіл обійдеться без “олів’єшки” та холодцю. Що ж готують на свята вегетаріанці?

Проскурівська кухня відрізнялася від традиційної подільської. Які страви готували місцеві господині десятки років тому? Підготували для вас підбірку рецептів.

19 серпня в Україні святкують Яблучний Спас. У храмах цього дня проводяться урочисті богослужіння та освячують різні плоди. Що слід покласти до кошика, а що не варто, читайте далі.

keyboard_arrow_up