Різдвяний піст триває 40 днів.Він є одним із найбільш тривалих і строгих.
Що можна їсти у Різдвяний піст, а від яких продуктів потрібно відмовитись, а також про календар харчування – читайте далі.
28 листопада починається сорокаденний Різдвяний піст. Це один з чотирьох багатоденних постів, коли віряни спокутують гріхи молитвами і постом. Якщо ви вирішили поститися, варто знати, як харчуватися правильно, щоб отримати користь для душі та тіла.
У період Різдвяного пості необхідно утримуватися від таких продуктів: м’ясо, молоко, яйця, сир, масло, в деякі дні не їдять риби.
Що можна їсти з 28 листопада по 4 грудня:
Відео дня
середа (28 листопад) - сухоїдіння. Це означає, що у раціон не можна додавати варену їжу і без додавання рослинної олії. Дозволяється вживати хліб, сіль, свіжі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи ти мед.
четвер (29 листопада) - дозволяється гаряча їжа з рослинною олією в невеликих кількостях, плюс риба;
п'ятниця (30 листопада) - сухоїдіння;
субота (1 грудня) - можна вживати олію та рибу;
неділя (2 грудня) - дозволено вживати олію та рибу;
понеділок (3 грудня) - можна вживати гарячу їжу рослинного походження, але без олії.
вівторок (4 грудня) - буде свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. І в цей день дозволяється вживати гарячу їжу рослинного походження та трохи червоного вина.