40 днів без м'яса. Що слід знати перед початком Різдвяного посту

40 днів без м'яса. Що слід знати перед початком Різдвяного посту
news.church.ua
  • Сьогодні православні християни готуються до останнього в році посту - Різдвяного.
  • Він не є найсуворішим, однак має низку особливостей, про які не варто забувати.
  • Як правильно постити та на що слід звернути особливу увагу, читайте далі.

Завтра, 28 листопада, починається Різдвяний піст. Закінчиться він аж у ніч перед Різдвом - 6 січня. Триває піст сорок днів і церковному статуті має назву "Чотиридесятниця". Також його ще часто називають "Пилиповим постом", оскільки починається він після 27 листопада — дня пам'яті святого апостола Пилипа. 

Заборони. Під час посту не можна вживати м’ясо, вершкове масло, молоко, яйця, сир. Крім того, у понеділок, середу й п’ятницю посту не можна вживати рибу і вино та олію. Риба під час Різдвяного посту дозволяється в суботу, неділю й великі свята. Але з 2 січня по 6 січня піст підсилюється, і навіть у суботу й неділю рибу не їдять.

Пам'ятайте, що постити корисно не для всіх.  Дотримуватися суворого посту не варто важкохворим людям, тим, хто нещодавно переніс операцію, маленьким дітям, вагітним та матерям, які годують дітей. До посту слід підходити з обережністю.

Відео дня

Поради. Білкову їжу виключати з раціону треба поступово, оскільки при різкій зміні харчування шлунок може не впоратися. Під час посту бажано вживати різні види продуктів: овочі та фрукти краще їсти у будь-якому вигляді (сирі, печені, варені, тушковані), також до раціону слід добавити горіхи та бобові, у певні дні рибу, рослинні олії, різноманітні каші. 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up