Кава – невід’ємний атрибут повсякденного життя хмельничан (Новини компаній)

Кава – невід’ємний атрибут повсякденного життя хмельничан (Новини компаній)

Кава невід’ємно увійшла в наше повсякденне життя. Багато з нас не мислять сніданку без цього свіжозвареного, ароматного, димлячого напою. Він бадьорить, піднімає настрій протягом усього робочого дня.

Наукові дослідники в області харчування вже багато років з’ясовують питання про корисний вплив кави на наш організм. Доведено, що вживання не більше п’яти чашок кави в день благотворно впливають на стан здоров’я людини. Всім відомий факт, що кава збуджує нервові клітини, підвищує уважність, піднімає настрій, завдяки тому, що в ньому міститься така речовина як кофеїн. Кофеїн є стимулятором рослинного походження. Він допомагає справитися з втомою, підвищує працездатність, концентрацію уваги при виконанні складних завдань.

Для багатьох країн вирощування кавових зерен - це одна з основних статей експорту. Різноманітність сортів і торгових марок вражає уяву. Але кожен вибирає для себе, яку каву пити. І цей вибір повинен бути усвідомленим.

У наш час в магазинах величезний асортимент різних сортів кави і різних кавових напоїв. Але, найчастіше, куплена розчинна кава не відповідає нашим вимогам, та й смакові якості такого напою залишають бажати кращого. Тому варто купувати зернову каву.

Ароматна кава в зернах має прекрасний смак, бадьорить, додає сил і піднімає настрій на весь день. Купуючи зернову каву, ми можемо бути впевнені, що купуємо справжню каву, а не кавовий напій, сумнівної якості, що містить купу «лівих» добавок.

Секрети вдалої покупки

Перш, ніж зробити покупку зверніть увагу на дату розфасовки кави. Стара кава має неприємний смак і запах.

Упаковка не повинна бути потертою і вже тим більше рваною.

Суміш різних сортів кави коштує значно дешевше, але якість її гірше.

У Хмельницькому вже давно працює чимало  кав'ярень та спеціалізованих торгових точок, де можна придбати каву. Та не всюди продавці можуть якісно порадити підходящий саме вам смак. Якщо з якихось причин не довіряєте магазинам і продавцям на ринку, Ви можете замовити каву по інтернету.

У наш час існує безліч сайтів, готових запропонує Вам величезний вибір кави в зернах за прийнятною ціною. Досить різноманітний за ціною і якістю асортимент кави з кожним днем ​​тільки збільшується. Якщо Ви хочете придбати по справжньому якісний продукт, віддайте перевагу старим виробникам кави, які давно зарекомендували себе на ринку. Один з таких брендів на кавовому ринку - Ambassador. Ви можете придбати в магазині ambassador.cafe свіжообсмажену каву на будь-який смак. Мелена кава цього бренду менш популярна на тлі великої конкуренції. Однак і у неї є свої шанувальники. Зернову каву відрізняє якісне фасування, що дозволяє зберігати смак і аромат зерен, а також високу якість самих зерен. Хоч виробник і позиціонує свою марку як каву для гурманів, скоріше можна вважати, що Амбасадор - це повсякденна кава для людей, які звикли до якісного і міцного напою. В інтернет-магазині ambassador.cafe Ви можете придбати також каву в зернах особливого обсмаження оптом.

Різниця між розчинною кавою і натуральною

Практично на всіх банках з розчинною кавою виробник пише, що вона виготовлена ​​з кавових сортів «арабіка». Але доступна розчинна кава має ціну, в яку не може входити дорога сировина. Щоб ціна була доступна споживачу, використовується сорт кави «робуста», якого і вирощується набагато більше і коштує він в три рази дешевше. Тому слід бути відвертими, у випадку з кавою ціна визначає якість напою. Сучасні технології дозволяють для поліпшення смакових характеристик використовувати ароматизатори і наповнювачі хімічного походження. І такі добавки часто використовуються для приготування розчинної кави, в надії порівняти її смакові якості з натуральною.

Для отримання розчинної кави потрібен більш складний технологічний процес. І поки кавове зернятко виконає весь цей довгий шлях до нас в чашку, воно значно втратить в смакових якостях.

Кава - це не тільки кофеїн. Натуральна кава в своїй структурі налічує близько 1200 хімічних сполук. Різні їх варіації і визначають смакові якості кави.

Які корисні властивості можна відзначити у натуральної кави?

  • Аромат кави діє заспокійливо на нервову систему. Під час стресів він відновлює емоційний стан.
  • Кава покращує довготривалу і короткочасну пам’ять, полегшує обробку нової інформації, а також підвищує швидкість реакції.
  • Є профілактикою жовчнокам’яної хвороби.
  • Знижує можливість виникнення депресії. Кава стимулює вироблення гормону, що відповідає за задоволення (дофаміну) і природного антидепресанту (серотоніну) в мозку.
  • Напій на 50% знижує ймовірність розвитку цукрового діабету 2-го типу.
  • Містить антиоксиданти у великій кількості, перевершуючи багато фруктів і овочів за цим показником.
  • Напій підвищує витривалість, зосередженість, а також надає бадьорості людині на деякий час.
  • Суттєво зменшує ризик розвитку інфаркту, подагри, хвороби Паркінсона.
  • Кава знеболює і розслабляє при мігрені і остеохондрозі шийних хребців, головних болях, які викликані розширенням судин.
  • Напій є лікувальним засобом при отруєнні чадним газом, отрутами, наркотичними речовинами.
  • Кава з скибочкою лимона є хорошим засобом проти застуди. Вона має протизапальну, антимікробну і імуностимулюючу дію, посилює ефективність антибіотиків. До того ж лимон не тільки служить джерелом вітаміну С, а й послаблює дію кофеїну на організм.

Звичайно, кава може викликати безсоння, прискорене серцебиття, підвищену нервову збудливість. Тому напій краще вживати вранці і вдень в період активності, а також дотримуватися норми в чотири чашки в день. Більш того зайвий кофеїн прекрасно нейтралізується за допомогою додавання в каву молока.

Потрібно відзначити, що при гастритах з підвищеною кислотністю, виразках і колітах чорна кава подразнює стінки травного тракту. У таких випадках при бажанні каву можна пити після їжі або з додаванням молока.

Недоліком напою можна назвати його здатність виводити кальцій з організму, що може привести до ослаблення зубів і кісток. Тому потрібно частіше вживати продукти, які містять цей мінерал. Кальцію багато в сирі, капусті, сирі, кунжуті, мигдалі. Шкідливий вплив кави на організм, як і будь-якого продукту або напою залежить від того в якій кількості його вживають і який стан здоров’я людини.

В розумних межах кави принесе користь, а її чудовий аромат і улюблений смак завжди піднімає настрій.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up