Не шашликом єдиним або Які закуски взяти на пікнік

Не шашликом єдиним або Які закуски взяти на пікнік

Сезон шашликів відкрито. Перші травневі дні - саме час вибратися з галасливого і загазованого міста на природу або на дачний пікнік. Отже, пропонуємо рецепти страв, які будуть до смаку як дорослим, так і малим.

Виїжджаючи на природу або організовуючи у власному дворі пікнік, люди часто займаються приготуванням шашлику. Ця страва стала незамінним атрибутом подібних заходів. М'ясо  готують практично в усіх країнах світу і воно стало справжнім символом відпочинку. Як приготувати шашлик, читайте тут. Цього разу ми пропонуємо рецепти страв, які смакуватимуть до м’яса.

Салати  

Є три головні правила салату до шашлику: він має бути простим, швидким в приготуванні і легкий для травлення. Саме тому краще за все робити салат із овочів.

З капусти

  • Капуста – 1 шт
  • Огірок свіжий – 2 шт
  • Соняшникова олія – 3 ст. ложки
  • Пучок петрушки
  • Оцет – 2 мл

Смачний весняний салат - з білої редьки. Готується дуже просто і швидко. Такий салат можна приготувати як на святковий стіл, так і на природу, до шашлику.

 

  • Редька біла – 400г
  • Яблука – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л
  • Гірчиця в зернах – 1 ч. л
  • Насіння соняшника – 1 ст. л 

_________________

Страви, завернуті в лаваш 

Така закуска на природу прекрасно виручає на пікніку. Поки смажиться шашлик, є чим перекусити. А готувати дуже швидко. В лаваш можна завернути будь-що.  

  • Лаваш – 1 шт
  • Помідори – 1 шт
  • Твердий сир – 150-200 г
  • Зелень
  • Майонез

АБО

  • Лаваш — 1 шт.
  • Бринза — 150-200 г
  • Масло вершкове — 100-150 г
  • Кінза — по вкусу
  • Зелень

__________

Фарширований багет

Багет або батон розрізати вздовж, видалити м'якоть. Всі інгредієнти дрібно нарізати, змішати з соком лимона, гірчицею, розм'якшеним маслом і перцем. До цієї суміші додати підсушений в духовці і дрібно розкришену м'якоть хліба, ще раз перемішати, укласти в половинки хліба і з'єднати. На деякий час фарширований багет  потрібно покласти в холодильник. Перед подачею до столу багет нарізається скибочками.

  • Багет 1 шт.
  • Варені сосиски 400 г
  • Солоні огірки 200 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Гірчиця 1 / 2 ст. л.
  • Лимонний сік 1 / 2 ст. л.
  • Сіль, мелений перець за смаком
  • Свіжа зелень

Урізноманітнити стіл можна і дуже простими стравами. Наприклад, можна наперед відварити яйця, а на пікніку начинити половинки яєць  плавленим сирком та часником з майонезом.  

Сосиски в лаваші

Основа цієї страви - лаваш і сосиски. Можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю. Начинений лаваш треба підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом

  • Вірменський лаваш 2 листа
  • Сосиски 8 шт.
  • Сир 100 г
  • Пучок зелені
  • Майонез, кетчуп, гірчиця для подачі
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:25 Спав на мерзлій траві: знайшли хлопчика, який зник у лісі на Хмельниччині 10:31 У Кам’янці-Подільському чоловік впав зі скелі 09:23 У лісі на Хмельниччині загубився 10-річний хлопчик (ОНОВЛЕНО) 18:24 Що буде з доларом і євро після вихідних: курс валют на 25 жовтня Від читача 13:39 Як служиться кінологині у Нацгвардії 17:23 Посилення карантину та рейди для шкіл: яким буде навчання в 5-11 класах від 25 жовтня 17:02 Затримали хмельничанина, який продавав через Телеграм наркотики і прекурсори photo_camera 16:13 Які заходи проведуть у Хмельницькому наступного тижня (ПРОГРАМА) 15:27 Хмельничанин “під кайфом” увімкнув конфорки і забув запалити газ. Його судитимуть 14:35 На Хмельниччині померли 25 хворих з COVID. Наймолодшому з них було 50 років 14:05 Патрульні шукають свідків ДТП на Свободи 13:36 Реконструкція смуги та вантажні перевезення: як триває відновлення хмельницького аеропорту (ФОТО, ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 13:04 Уявіть ідеальний навчальний заклад? (Новини компаній) 13:02 На Хмельниччині викрили медиків на видачі “липових” COVID сертифікатів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up