Сезон шашликів відкрито. Перші травневі дні - саме час вибратися з галасливого і загазованого міста на природу або на дачний пікнік. Отже, пропонуємо рецепти страв, які будуть до смаку як дорослим, так і малим.
Виїжджаючи на природу або організовуючи у власному дворі пікнік, люди часто займаються приготуванням шашлику. Ця страва стала незамінним атрибутом подібних заходів. М'ясо готують практично в усіх країнах світу і воно стало справжнім символом відпочинку. Як приготувати шашлик, читайте тут. Цього разу ми пропонуємо рецепти страв, які смакуватимуть до м’яса.
Є три головні правила салату до шашлику: він має бути простим, швидким в приготуванні і легкий для травлення. Саме тому краще за все робити салат із овочів.
Смачний весняний салат - з білої редьки. Готується дуже просто і швидко. Такий салат можна приготувати як на святковий стіл, так і на природу, до шашлику.
Така закуска на природу прекрасно виручає на пікніку. Поки смажиться шашлик, є чим перекусити. А готувати дуже швидко. В лаваш можна завернути будь-що.
АБО
Багет або батон розрізати вздовж, видалити м'якоть. Всі інгредієнти дрібно нарізати, змішати з соком лимона, гірчицею, розм'якшеним маслом і перцем. До цієї суміші додати підсушений в духовці і дрібно розкришену м'якоть хліба, ще раз перемішати, укласти в половинки хліба і з'єднати. На деякий час фарширований багет потрібно покласти в холодильник. Перед подачею до столу багет нарізається скибочками.
Урізноманітнити стіл можна і дуже простими стравами. Наприклад, можна наперед відварити яйця, а на пікніку начинити половинки яєць плавленим сирком та часником з майонезом.
Основа цієї страви - лаваш і сосиски. Можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю. Начинений лаваш треба підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.