Перевіряємо хмельницькі їдальні: як годують у «Бістро» біля прокуратури

Перевіряємо хмельницькі їдальні: як годують у «Бістро» біля прокуратури
  • Де ситно і недорого поїсти у Хмельницькому? На vsim.ua ви зможете дізнатися про те, чим і за скільки годують у хмельницьких їдальнях.
  • Щотижня ми будемо оглядати і писати про інший заклад харчування. Оцінюватимемо смак їжі, інтер’єр та обслуговування.
  • Сьогодні читайте про «Бістро» на Герцена, що біля обласної прокуратури.

Ми свідомо не будемо перевіряти фаст-фуд, точки з випічкою на кшталт "Форнетті", адже головний критерій нашого відбору – наявність класичного обіду: перша та друга страви, салат, напій. Отож, чим годують і як обслуговують в їдальні «Бістро» на Герцена.  

Адреса: вулиця Герцена, 8

Відео дня

Інтер’єр. Їдальня «Бістро» знаходиться неподалік від майдану Незалежності. Орієнтиром може слугувати обласна прокуратура, від якої до столової близько 50 метрів. «Бістро» розмістилося на першому поверсі і має два окремих зали.

Стіни в залах пофарбовані в сірий колір. У першому залі розмістили чотири столика. Ще один виділили спеціально для вазона. Присісти можна на диванчиках із сріблястою обшивкою або м’яких кріслах із металевою спинкою. На увесь зал поставили два вішака. Один біля входу, інший - в кутку за диванчиком.

Загалом, зали доволі просторі. Певної вишуканості інтер’єру додають картини на стінах, на яких зображені визначні світові архітектурні об’єкти. У залах чисто і тепло. Вікна й двері щільно закриті і звідти не задуває холодне повітря, як це було у столовій №33. Її vsim.ua перевіряли минулого тижня.

Меню. На весь заклад є одне меню. Воно роздруковане дрібним шрифтом на барі і висить досить низько. Прочитати назви страв і їхні ціни досить незручно. Та приходиться. Вартість зазначена лише там. Також на окремому листку описано, що входить в комплексний обід і його ціна.

Спробувати його нам не вдалося. Жіночка за прилавком сказала, що комплексного уже немає. У «Бістро» ми завітали о 13:30. То ж формували свій обід самостійно. З першого запропонували солянку і гороховий суп. Обрали останній. На друге взяли картопляне пюре і свинні зрази з грибами. Також замовили салат «Олів’є», два шматки  хліба і компот.

Ціна. За обід ми заплатили майже на 20 гривень більше, ніж у столовій №33 – 57,59. Ціни тут вищі і аби ситно перекусити, потрібно трішки розщедритися. Гороховий суп обійшовся в 6,25 гривень за половину порції. 8,74 віддали за картопляне пюре з червоним соусом. Ним поливають, не запитуючи клієнта. То ж якщо його не хочете, в «Бістро» потрібно самому попереджати, щоб його не додавали.

Найбільше потягнули «свинні зрази» – 24,50. Салат «Олів’є» обійшовся в 14,20, два шматочки хліба – 1,40, «узвар-компот» - 4,50. Зекономити можна було на другій страві та салаті. Та із запропонованого більш дешевих варіантів в наявності не було.

Смак. Розрахувавшись за обід, відразу попрямували за стіл і взялися за суп. Від його подачі до смакування першої ложки минуло менше хвилини, та суп був уже ледь теплим. До того ж надто пересоленим. В міру солі дали в картопляне пюре і зрази. Та вони теж були не надто теплі, але смачними. Те ж саме можна сказати і про салат та «узвар компот».

Гігієна. В закладі два туалети. Вони досить просторі і чисті. Неприємного запаху тут не помітили. Рукосушки працюють, є рідке мило і туалетний папір. Проте він просто стоїть на змивному бачку, а не на спеціальному тримачі. Причепуритися можна перед великим дзеркалом, навпроти якого на плитці зображені характерні для «Бістро» архітектурні пам’ятки.

Обслуговування. У «Бістро» ми завітали о 13:30. Черг не було. У залі сидів один чоловік. Таця і столові прибори потрібно брати самому. Вони стоять в кутку за холодильником із морозивом і дотягнутися до них незручно. Необхідно нагинатися.

Чек жіночка за прилавком нам видавати не планувала. Залишила його в касовому апараті і хотіла йти по справах. Довелось просити, щоб вона повернулася і дала його.

Тільки ми присіли за стіл, з кухні вийшли дві працівниці і взяли підноси. Їм видали їхній обід і вони присіли за сусіднім столиком.

Підсумок: У «Бістро» поїсти можна ситно, але не так дешево, як у інших столовках. Годують тут непогано. Проте страви подають майже холодні і на прилавку значно менше страв, ніж перераховано в меню. У закладі затишно і чисто.

Ми продовжуватимемо перевіряти столові Хмельницького і будемо розповідати вам про те, як і де можна пообідати. Слідкуйте за оновленнями і життям міста на vsim.ua.

Читайте також: Як годують у столовій №33

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Леонид Наседкин

    Как значит "смачно",если пересоленное.

    Sasha Emelchuk reply Леонид Наседкин

    Не думаю , что там было на столько пересолено ,что не вкусно .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up