Потрібно:
Для тіста:
Для начинки:
Додаємо в борошно холодне вершкове масло та розтираємо пальцями. Змішуємо із масляно-борошняною крихтою яйце, молоко, сіль і цукор. Замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.
Нарізаємо білу частину цибулі-порею тонкими кільцями. Обсмажуємо на олії і вершковому маслі.
Змішуємо яйця з вершками, сіллю, перцем, цибулею і додаємо сир.
Ділимо тісто на дві частини (одна більша, а друга менша). Розкачуємо більшу частину в тонкий пласт і вистилаємо ним форму.
Викладаємо у форму начинку. Розкачуємо в тонкий пласт другу частину тіста і накриваємо ним пиріг
Змащуємо верх пирога жовтком з молоком (1 жовток + 1 ст. л. молока). Виделкою робимо візерунки. Випікаємо при 170 градусах 35-40 хвилин.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.