Різдвяний піст є одним із найбільш тривалих і строгих. Він триває 40 днів.
Що можна їсти у цей період, а від яких продуктів потрібно відмовитись – читайте далі.
Різдвяний піст триває 40 днів. Це один з чотирьох багатоденних постів, коли віряни спокутують гріхи молитвами і постом. Якщо ви вирішили поститися, варто знати, як харчуватися правильно.
У період Різдвяного пості необхідно утримуватися від таких продуктів: м’ясо, молоко, яйця, сир, масло, в деякі дні не їдять риби.
Що можна їсти з 3 по 9 грудня:
Відео дня
понеділок (3 грудня) - можна вживати гарячу їжу рослинного походження, але без олії.
вівторок (4 грудня) - буде свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. І в цей день дозволяється вживати в їжу трохи червоного вина.
середа (5 грудня) - сухоїдіння: у раціон не можна додавати варену (термічно оброблену) їжу та олії. Дозволяється вживати хліб, сіль, свіжі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи ти мед.
четвер (6 грудня) - дозволяється рослинна олія та риба.
п’ятниця (7 грудня) - сухоїдіння.
субота, неділя (8-9 грудня) - можна вживати олію та рибу.