Щоб краще, ніж в сусідки. Кілька рецептів консервування огірків

Щоб краще, ніж в сусідки. Кілька рецептів консервування огірків
  • 1 ложка гірчичного порошку не дасть кришці “здутися”.
  • А шматочок кори дуба зробить огірочки хрумкими.
  • Як законсервувати огірки на зиму, розповідають господині. 

Літо не тільки період для відпусток, а й час для, того щоб гарно підготуватись до зими.  Перш за все варто потурбуватися про їжу. Розпочнемо з консервації огірків. Кілька смачних і простих рецептів пропонує Оксана Шклярук.  

Спосіб № 1

Відео дня

Інгредієнти

  • огірки - 4 кг
  • цукор, оцет, олія - 200 мл
  • давлений часник, гірчиця, сіль - 2 с. л.
  • (по бажанню можна додати петрушку)

Спосіб консервації

Спочатку промити огірки та порізати на чотири вертикальних частини. Зробивши маринування, залишаємо огірочки на три години.  За цей час стерилізуємо банки, чим більша слоїк, тим більше часу стерилізуємо. 0,5 ставимо на 15 хвилин. Через три години укладаємо все по баночках та варимо в гарячій воді 25 хвилин. Після чого закриваємо та ставимо під щось тепле, перевертаючи догори дном.

Цікавий факт, що аспірин для маринування  є концервантом та заміняє оцет. На 1 літрову банку 1 таблетку аспірину.

Спосіб №2

Інгредієнти

  • огірки - 5 кг
  • листя хрону 
  • смородини чи вишні, кріп, часник
  • перець горошком, духмяний перець, ларовий лист

Для розсолу - на 1 літр  2 столові  ложки солі

Спосіб консервації

Огірки можна попередньо замочити на декілька годин в холодній воді, щоб були більш хрумкими.  Далі обрізаємо хвостики з обох боків. Стерилізуємо банки.  На кожну банку 4-5 зубчиків часнику, 3-5 кожного виду перцю, 2 штучки лаврового листа, хрін, кріп та листя смородини, так щоб “застелити” дно. Варимо розсіл, в який додаємо сіль, даємо йому закипіти. Після заливаємо все у банки та  варимо у гарячій воді близько 25 хвилин. Закриваємо та перевертаємо банку кришкою до пілоги й укутуємо у ковдру.

Можна додати баклажани, моркву, томатну пасту.

Спосіб №3

Інгредієнти

  • огірки - 2 кг
  • листя хрону, дубу, смородини - 8 -10 шт.
  • корінь хрону - 2 шт
  • кріп - 1
  • часник - 6 зубчиків

Спосіб консервації

Перед використанням огірки промити та поставити на 6 годин в холодну воду. За цей час стерелізуємо банки та нарізаємо часник та корінь хрону невеликими частинами. Дно встеляємо зеленню. На неї викладаємо огірки в перемішку з часником та хроном. Зверху кладемо другу половину зелені. На трилітрову банку потрібно близько 0,5 л розсолу. Потім банку закриваєм капроновою кришкою та ставимо на 20 днів у холодне місце.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up