Щоб краще, ніж в сусідки. Кілька рецептів консервування огірків

Щоб краще, ніж в сусідки. Кілька рецептів консервування огірків
  • 1 ложка гірчичного порошку не дасть кришці “здутися”.
  • А шматочок кори дуба зробить огірочки хрумкими.
  • Як законсервувати огірки на зиму, розповідають господині. 

Літо не тільки період для відпусток, а й час для, того щоб гарно підготуватись до зими.  Перш за все варто потурбуватися про їжу. Розпочнемо з консервації огірків. Кілька смачних і простих рецептів пропонує Оксана Шклярук.  

Спосіб № 1

Інгредієнти

  • огірки - 4 кг
  • цукор, оцет, олія - 200 мл
  • давлений часник, гірчиця, сіль - 2 с. л.
  • (по бажанню можна додати петрушку)

Спосіб консервації

Спочатку промити огірки та порізати на чотири вертикальних частини. Зробивши маринування, залишаємо огірочки на три години.  За цей час стерилізуємо банки, чим більша слоїк, тим більше часу стерилізуємо. 0,5 ставимо на 15 хвилин. Через три години укладаємо все по баночках та варимо в гарячій воді 25 хвилин. Після чого закриваємо та ставимо під щось тепле, перевертаючи догори дном.

Цікавий факт, що аспірин для маринування  є концервантом та заміняє оцет. На 1 літрову банку 1 таблетку аспірину.

Спосіб №2

Інгредієнти

  • огірки - 5 кг
  • листя хрону 
  • смородини чи вишні, кріп, часник
  • перець горошком, духмяний перець, ларовий лист

Для розсолу - на 1 літр  2 столові  ложки солі

Спосіб консервації

Огірки можна попередньо замочити на декілька годин в холодній воді, щоб були більш хрумкими.  Далі обрізаємо хвостики з обох боків. Стерилізуємо банки.  На кожну банку 4-5 зубчиків часнику, 3-5 кожного виду перцю, 2 штучки лаврового листа, хрін, кріп та листя смородини, так щоб “застелити” дно. Варимо розсіл, в який додаємо сіль, даємо йому закипіти. Після заливаємо все у банки та  варимо у гарячій воді близько 25 хвилин. Закриваємо та перевертаємо банку кришкою до пілоги й укутуємо у ковдру.

Можна додати баклажани, моркву, томатну пасту.

Спосіб №3

Інгредієнти

  • огірки - 2 кг
  • листя хрону, дубу, смородини - 8 -10 шт.
  • корінь хрону - 2 шт
  • кріп - 1
  • часник - 6 зубчиків

Спосіб консервації

Перед використанням огірки промити та поставити на 6 годин в холодну воду. За цей час стерелізуємо банки та нарізаємо часник та корінь хрону невеликими частинами. Дно встеляємо зеленню. На неї викладаємо огірки в перемішку з часником та хроном. Зверху кладемо другу половину зелені. На трилітрову банку потрібно близько 0,5 л розсолу. Потім банку закриваєм капроновою кришкою та ставимо на 20 днів у холодне місце.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

07:48 Снідаємо смачно. Як приготувати оладки з сиром і ковбасою 19:00 Кольоровий забіг та парад вишиванок: ТОП-5 новин тижня у Хмельницькому 18:00 У центрі Хмельницького перекриють рух 26 серпня 17:00 Чи порадує останній тиждень літа теплом? Прогноз погоди у Хмельницькому Від читача 20:22 Почувши про те, що полька вивезла труп українця в ліс(адже це-вбивство), я одразу почав діяти!!! 16:01 Тренди хмельничан у Facebook: від 30 маршрутки і Уляни Супрун 15:00 У Красилові чоловік "обчистив" будинок сусіда 14:00 Хмельничан запрошують на творчу зустріч з Сергієм Жаданом 13:00 У День Незалежності у Хмельницькому встановили новий рекорд України (ФОТО) photo_camera 12:00 Чи підете ви на фестиваль "Respublica" у Хмельницькому? 11:00 У Славуті під час пожежі у п'ятиповерхівці врятували двох людей 10:01 “Поділля” не програє п’ять матчів. Далі буде важче play_circle_filled 09:00 25 серпня — День ангела у Сергія 08:00 Рецепт дня. Готуємо смачну шарлотку з яблуками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up