Щоб краще, ніж в сусідки. Кілька рецептів консервування огірків

Щоб краще, ніж в сусідки. Кілька рецептів консервування огірків
  • 1 ложка гірчичного порошку не дасть кришці “здутися”.
  • А шматочок кори дуба зробить огірочки хрумкими.
  • Як законсервувати огірки на зиму, розповідають господині. 

Літо не тільки період для відпусток, а й час для, того щоб гарно підготуватись до зими.  Перш за все варто потурбуватися про їжу. Розпочнемо з консервації огірків. Кілька смачних і простих рецептів пропонує Оксана Шклярук.  

Спосіб № 1

Інгредієнти

  • огірки - 4 кг
  • цукор, оцет, олія - 200 мл
  • давлений часник, гірчиця, сіль - 2 с. л.
  • (по бажанню можна додати петрушку)

Спосіб консервації

Спочатку промити огірки та порізати на чотири вертикальних частини. Зробивши маринування, залишаємо огірочки на три години.  За цей час стерилізуємо банки, чим більша слоїк, тим більше часу стерилізуємо. 0,5 ставимо на 15 хвилин. Через три години укладаємо все по баночках та варимо в гарячій воді 25 хвилин. Після чого закриваємо та ставимо під щось тепле, перевертаючи догори дном.

Цікавий факт, що аспірин для маринування  є концервантом та заміняє оцет. На 1 літрову банку 1 таблетку аспірину.

Спосіб №2

Інгредієнти

  • огірки - 5 кг
  • листя хрону 
  • смородини чи вишні, кріп, часник
  • перець горошком, духмяний перець, ларовий лист

Для розсолу - на 1 літр  2 столові  ложки солі

Спосіб консервації

Огірки можна попередньо замочити на декілька годин в холодній воді, щоб були більш хрумкими.  Далі обрізаємо хвостики з обох боків. Стерилізуємо банки.  На кожну банку 4-5 зубчиків часнику, 3-5 кожного виду перцю, 2 штучки лаврового листа, хрін, кріп та листя смородини, так щоб “застелити” дно. Варимо розсіл, в який додаємо сіль, даємо йому закипіти. Після заливаємо все у банки та  варимо у гарячій воді близько 25 хвилин. Закриваємо та перевертаємо банку кришкою до пілоги й укутуємо у ковдру.

Можна додати баклажани, моркву, томатну пасту.

Спосіб №3

Інгредієнти

  • огірки - 2 кг
  • листя хрону, дубу, смородини - 8 -10 шт.
  • корінь хрону - 2 шт
  • кріп - 1
  • часник - 6 зубчиків

Спосіб консервації

Перед використанням огірки промити та поставити на 6 годин в холодну воду. За цей час стерелізуємо банки та нарізаємо часник та корінь хрону невеликими частинами. Дно встеляємо зеленню. На неї викладаємо огірки в перемішку з часником та хроном. Зверху кладемо другу половину зелені. На трилітрову банку потрібно близько 0,5 л розсолу. Потім банку закриваєм капроновою кришкою та ставимо на 20 днів у холодне місце.

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

20:00 Серйозне похолодання, вітер та перший сніг: яким буде тиждень у Хмельницькому 19:00 Студентське прибирання, розфарбований "Космос" та велопробіг: ТОП-5 подій тижня у Хмельницькому 18:00 На папері одне, а на ділі інше: підприємця з Хмельниччини оштрафували на 670 тисяч за нелегальних швачок 17:00 У понеділок, 22 жовтня, обмежать рух на двох вулицях у центрі Хмельницького Від читача 19:19 Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, як інститут захисту права на здійснення державної реєстрації 16:00 Що ваші смарт-пристрої знають про вас: хмельничан кличуть на вечір присвячений науці 15:00 22 жовтня мешканці 9 вулиць Хмельницького залишаться без світла 14:00 Нафарширував сало наркотиками: хмельничанин може загриміти за ґрати за передачу до СІЗО photo_camera 13:00 У Старокостянтинові горіла квартира у багатоповерхівці: загинула жінка 12:00 У Хмельницькому прикордонники змагаються за Кубок України з універсального бою photo_camera 11:00 Туман на дорогах Хмельниччини: водіїв просять бути обережними 10:00 Читати книги та пити какао: хмельничан кличуть на вечірку до бібліотеки 09:00 21 жовтня - День працівників харчової промисловості 08:00 Рецепт вихідного дня. Готуємо зрази з грибами і фаршем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up