Звикли їсти зранку, але часу готувати катастрофічно не вистачає?
Пропонуємо вам рецепт смачного омлету, який готується у мікрохвильовій пічці.
Вам знадобиться:
Яйця - 2 штуки
Лук шалот - 1 штука
Помідор - 1 штука
Зелений горошок - 100 грамів (заморожений або консервований)
Вершки - 4 ст. ложки
Вершкове масло - 20 грамів (для змащування форм)
Сіль - 1-2 щіпки (за смаком)
Перець чорний мелений - 1 щіпка (за смаком)
Як приготувати:
Змащуємо невелику тарілочку або формочку з високими бортиками маслом. Не забудьте - ніякої металевого посуду!
Нарізаємо цибулю і помідор. Викладаємо у форму і додаємо горошок. Перемішуємо, щоб було різнокольорово і красиво. Поливаємо ложкою вершків.
Поверх овочів вибиваємо яйце, проколюємо зубочисткою жовток. Якщо цього не зробити - він "вистрілить" в мікрохвильовці при готуванні. Солимо і перчимо.
Додаємо ще ложку вершків, накриваємо скляною кришкою або тарілкою і відправляємо в мікрохвильовку. Включаємо на велику потужність на 3-4 хвилини. Якщо вам подобається жовток густіший - збільште час готування приблизно на хвилину.