ТОП-5 оригінальних рецептів млинців на Масницю

ТОП-5 оригінальних рецептів млинців на Масницю
  • Масниця в 2020 році пройде з 24 лютого по 1 березня.
  • Редакція сайту vsim.ua разом із бренд-шефом ресторану "Beef and Cake" Дмитром Гриценко підготували для вас добірку кращих фірмових рецептів для тих, хто хоче здивувати близьких незвичними млинцями. Записуйте!
Бренд-шеф ресторану "Beef and Cake" Дмитро Гриценко

Млинці (основа на 12-13 шт.):

  • молоко – 500 мл
  • яйця курячі – 3 шт.
  • масло вершкове  - 20 г
  • олія – 40 г
  • сіль – 2 г
  • борошно -180 г

Всі інгредієнти поєднуємо та збиваємо у блендері до однорідної консистенції, готове тісто пропускаємо через мілке сито і смажимо млинці на сковорідці – діаметром 20 см. Для смаження – спочатку змащуємо вершковим маслом або олією сковорідку, а далі – продовжуємо смажити на вже розігрітій поверхні, не додаючи масла чи олії.

1. Млинці з куркою

1 порція на 2 млинці

Нам знадобиться – два класичних млинці діаметром 20 см

Начинка:

  • цибуля - 20 г
  • олія - 20 г
  • помідор – 25 г
  • куряче філе відварне – 30 г
  • шампіньйони - 30 г
  • вершки кулінарні 30% - 30 г
  • сир твердий – 20 г

На рослинній олії обсмажуємо дрібники кубиками цибулю, додаємо тонкі слайси шампіньйонів та помідори. Спочатку протушуємо, далі додаємо дрібно порізані шматочки курки та поливаємо усе вершками. Проварюємо до густої консистенції, знімаємо з вогню.

Готову начинку розмащуємо на два млинці і зверху посипаємо сиром. Далі млинці складаємо вдвоє, потім - ще раз вдвоє, формуючи трикутник. Кожен млинець обвалюємо у яйце та обсмажуємо в олії. Подаємо зі сметаною. Для того, щоб «корочка» була більш твердіша і трималась добре на млинцяхможна в збите яйце додати ложку борошна, тоді кляр буде густіший. Також для подачі можна використовувати листя базиліку чи іншої зелені. А ще, для яскравого відтінку на тарілці, використовуємо пластівці червоної паприки.

2. Млинці «Тірамісу»

Шоколадні млинці:

  • борошно – 150 г
  • молоко 2-3% жирності – 400 мл
  • шоколад чорний гіркий – 50 г
  • яйця курячі – 2 шт.
  • цукор – 20 г
  • масло вершкове – 40 г
  • какао темне -10 г
  • олія рослинна – 20 г
  • сіль – 2 г

Розтоплюємо шоколад на водяній бані або у мікрохвильовій печі. У рідкий шоколад додаємо всі інгредієнти і перебиваємо все у блендері до однорідної консистенції. Готове тісто проціджуємо через мілке сито, щоб було без «комочків». Смажимо на сковорідці діаметром 20 см, попередньо змастивши її вершковим маслом або ж олією. Змащуємо лише перший раз, далі продовжуємо готувати на сухій.

Крем з маскарпоне:

  • крем маскарпоне - 50 г
  • вершки кондитерські для збивання – 50 г
  • цукрова пудра – 10 г

Спочатку, з допомогою міксера збиваємо вершки з цукровою пудрою до густоти, далі – додаємо маскарпоне і на слабших оборотах перемішуємо міксером до однорідної консистенції.

Далі готуємо сироп. Необхідно: натуральна кава – еспресо, три порції по 40 мл, мандариновий або апельсиновий джем – 60 г та 10 г коньяку або «Амаретто». У свіжозварену каву додаємо джем та коньяк, перемішуємо усе до однорідної маси.

Млинці «Тірамісу» (на 1 порцію):

  • печиво «Савоярді» - 15 г (2 шт.)
  • сироп кавовий  з мандарином - 15 г
  • шоколадні млиці – 2 шт.
  • крем з маскарпоне – 80 г + 1 г какао.

Спочатку розмочуємо «Савоярді» в кавовому сиропі. Викладаємо на млинець смужкою 15 г крему, зверху – «Савоярді», і знову зверху 15 г крему і все посипаємо какао. Наступний крок – закручуємо млинець як налисник і обрізаємо краї по 1 см. Так само з другим млинцем. Розрізаємо навпіл млинці, і викладаємо один на одного, формуючи «кубик» з трубочок шоколадних з кремом. Між собою їх змащуємо кремом маскарпоне, по боках і зверху. В кінці - посипаємо какао. Готові млинці викладаємо на тарілку. Для прикраси тарілки використовуємо розтоплений гарячий шоколад і присипаємо какао, горіхами або мигдалевими пластівцями, соусами та джемами для декору (малиновий, лаймовий), топінгами.

3.  Млинці «Di Parma»

  • класичний солений млинець
  • свинина сиров’ялена (шия), або ж можна використати хамон
  • телятина - 30 г
  • цибуля – 30 г
  • масло вершкове – 10 г
  • шампіньйони – 20 г
  • вершки кулінарні 18% – 25-30 г
  • щіпка білих сухих грибів
  • листя салату – 10 г
  • болгарський перець – 15 г
  • свіжий огірок - 15 г.

Викладаємо млинець, зверху - тоненько порізану свинину/хамон (товщина не більше 1 мм), повністю по всьому млинці. Потім перевертаємо його. Окремо починаємо готувати соус. Обсмажуємо телятину, нарізану  тоненькою соломкою, з грибами та цибулею. Коли цибуля перестає бути «хрусткою», додаємо вершки та гриби, трішки солі та перцю. Доводимо до консистенції соусу.

В окремій тарілці змішуємо листя салату, додаємо соломкою порізаний огірок та болгарський перець. Далі змішуємо овочевий салат з гарячим м`ясним соусом та викладаємо на млинець посередині. Обережно завертаємо так, щоб всередині залишити соус та салат, а зверху – млинець покривався сиров`яленим м`ясом. Обрізаємо краї для естетичного вигляду, розрізаємо навпіл.

Подача: соус (суміш  2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. соєвогого соусу з 1 ч. л. бальзамічного оцту, сіль), викладаємо зверху руколу, далі - млинець один на одного і знову прикрашаємо листям руколи.

Подаємо з ягідним соусом, який відмінно підкреслює смак (100 г малини, цукор - 20 г, 40 г густого телячого бульйону, 1 г листя чебрецю, в сотейнику до перетертої малини з цукром додаємо бульйон, варимо до густоти, після того як соус охолоне – крапельками викладаємо його на тарілку).

4. Млинці з сиром та грушевим соусом

  • млинці солодкі - 3 шт. діаметром 20 см.
  • сир - жирність 9%
  • консервований персик - 40 г
  • цукрова пудра - 25 г
  • м`якоть груші, очищена від шкірки - 50 г
  • вершкове масло - 10 г
  • цукор - 15 г
  • біле сухе вино - 25 мл

Нарізаємо кубиками персик, перемішуємо з цукром, викладаємо на край млинця, закручуємо як налисники. Обсмажуємо на вершковому маслі. Обрізаємо краї 1-5 мм для гарного зрізу та вигляду.

Грушу нарізаємо кубиками 5*5/7*7 мм, обсмажуємо з цукром на сковорідці – до 2 хв, додаємо вино і випаровуємо алкоголем. Перемішуємо все, знімаємо з вогню та додаємо вершкове масло.

Подача: виливаємо соус грушевий, зверху викладаємо три млинці з сиром. Присипаємо тертим темним шоколадом та цукровою пудрою.

5. Млинці з курячими нутрощами

  • класичні солоні млинці діаметром 20 см
  • куряча печінка - 350 г
  • курячі сердечка – 350 г
  • для бюльйону: 3 л води, 80 г солі, 3-4 листочки лаврового листя, 10 г духмяного перцю, 40 г цибулі, 2 зубчики  часнику, 40 г моркви
  • вершкове масло – 15 г
  • олія – 35 г
  • чебрець – ½ г
  • цибулі – 20 г
  • шампіньйони – 40 г
  • сухі білі гриби – 1 г
  • вершки 18% - 60 г

Печінку та курячі сердечка очищуємо від шматочків жовчі та плівок. Промиваємо. Замочуємо в холодній воді 1 годину. Далі відварюємо бульйон. Має кипіти 30 хв. Потім остужуємо готові нутрощі. Має вийти 300 г смачних нутрощів для начинки.

Кожен млинець складаємо навпіл і обсмажуємо на сковорідці з обох сторін з олією та листям чеюрецю. Викладаємо в тарілку трикутниками.

Окремо на сковорідці готуємо соус - на олії смажимо шампіньйони і цибулю, додаємо нутрощі, порізані кубиками 5*5 мм, додаємо вершки, сухі білі гриби, тушкуємо. Знімаємо з вогню та поливаємо млинці.

На іншу сторону тарілки кладемо 5 г руколи, 2 г пармезану, 2 г оливкової олії, 10 г в`ялених томатів. Посипаємо тертим пармезаном та збризкуємо оливковою олією.

 

Запрошуємо на Масницю у ресторан Beef and Cake. Всім любителям млинців тут готові запропонувати масу неймовірних варіантів на будь-який смак і колір.

 

Рецепти і фото надано рестораном Beef and Cake

Facebook Instagram

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:09 Грози і висока температура: прогноз на 6 червня для Хмельниччини 20:37 Попрощалися з п'ятьма загиблими військовими з Хмельниччини photo_camera 20:08 У Хмельницькому водій маршрутки порушив ПДР. Його розшукала поліція 19:11 На фронті загинув 19-річний розробник дронів із Хмельниччини Від читача 20:09 Привласнювали гроші з державної програми підтримки садівництва: кіберполіція та БЕБ викрили масштабну схему 18:47 «росіяни не думали, що їх зустріне спротив»: історія демобілізованого Сергія Черняка 18:07 Прикордонники Хмельницької академії ДПСУ отримали державні нагороди 17:38 П’ять нових тролейбусів вже у Хмельницькому. Що в них є та коли вийдуть на маршрути? play_circle_filled photo_camera 16:57 На Хмельниччині чоловік помер від побиття табуреткою. Відбувся суд 16:06 За його керівництва знищено командира окупантів: розвідника з Хмельниччини відзначили посмертно 15:15 На Хмельниччині з’явилися нові охоронні зони. Перелік 14:22 У Хмельницькому оброблятимуть сім парків від кліщів. Новий графік 13:46 Бери участь в Хакатоні - отримай грант на безкоштовне навчання! (новини компаній) 13:37 Водій BMW, який дрифтував у центрі Хмельницького, сплатить штраф. Який розмір 13:04 Вартість навчання в університетах Хмельницького: популярні спеціальності й ціни 12:38 У Хмельницькому змінять навчальну програму для 8 класу 12:04 Депутатка райради на Хмельниччині може сісти на 5 років photo_camera 11:35 Ментальне здоров’я: як хмельничанам піклуватись про себе та своїх дітей (новини компаній) 11:02 На Хмельниччині зареєстровано 3 200 безробітних 10:33 Як купити криптовалюту: централізовані та децентралізовані біржі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up