Млинці (основа на 12-13 шт.):
Всі інгредієнти поєднуємо та збиваємо у блендері до однорідної консистенції, готове тісто пропускаємо через мілке сито і смажимо млинці на сковорідці – діаметром 20 см. Для смаження – спочатку змащуємо вершковим маслом або олією сковорідку, а далі – продовжуємо смажити на вже розігрітій поверхні, не додаючи масла чи олії.
1 порція на 2 млинці
Нам знадобиться – два класичних млинці діаметром 20 см
Начинка:
На рослинній олії обсмажуємо дрібники кубиками цибулю, додаємо тонкі слайси шампіньйонів та помідори. Спочатку протушуємо, далі додаємо дрібно порізані шматочки курки та поливаємо усе вершками. Проварюємо до густої консистенції, знімаємо з вогню.
Готову начинку розмащуємо на два млинці і зверху посипаємо сиром. Далі млинці складаємо вдвоє, потім - ще раз вдвоє, формуючи трикутник. Кожен млинець обвалюємо у яйце та обсмажуємо в олії. Подаємо зі сметаною. Для того, щоб «корочка» була більш твердіша і трималась добре на млинцяхможна в збите яйце додати ложку борошна, тоді кляр буде густіший. Також для подачі можна використовувати листя базиліку чи іншої зелені. А ще, для яскравого відтінку на тарілці, використовуємо пластівці червоної паприки.
Шоколадні млинці:
Розтоплюємо шоколад на водяній бані або у мікрохвильовій печі. У рідкий шоколад додаємо всі інгредієнти і перебиваємо все у блендері до однорідної консистенції. Готове тісто проціджуємо через мілке сито, щоб було без «комочків». Смажимо на сковорідці діаметром 20 см, попередньо змастивши її вершковим маслом або ж олією. Змащуємо лише перший раз, далі продовжуємо готувати на сухій.
Крем з маскарпоне:
Спочатку, з допомогою міксера збиваємо вершки з цукровою пудрою до густоти, далі – додаємо маскарпоне і на слабших оборотах перемішуємо міксером до однорідної консистенції.
Далі готуємо сироп. Необхідно: натуральна кава – еспресо, три порції по 40 мл, мандариновий або апельсиновий джем – 60 г та 10 г коньяку або «Амаретто». У свіжозварену каву додаємо джем та коньяк, перемішуємо усе до однорідної маси.
Млинці «Тірамісу» (на 1 порцію):
Спочатку розмочуємо «Савоярді» в кавовому сиропі. Викладаємо на млинець смужкою 15 г крему, зверху – «Савоярді», і знову зверху 15 г крему і все посипаємо какао. Наступний крок – закручуємо млинець як налисник і обрізаємо краї по 1 см. Так само з другим млинцем. Розрізаємо навпіл млинці, і викладаємо один на одного, формуючи «кубик» з трубочок шоколадних з кремом. Між собою їх змащуємо кремом маскарпоне, по боках і зверху. В кінці - посипаємо какао. Готові млинці викладаємо на тарілку. Для прикраси тарілки використовуємо розтоплений гарячий шоколад і присипаємо какао, горіхами або мигдалевими пластівцями, соусами та джемами для декору (малиновий, лаймовий), топінгами.
Викладаємо млинець, зверху - тоненько порізану свинину/хамон (товщина не більше 1 мм), повністю по всьому млинці. Потім перевертаємо його. Окремо починаємо готувати соус. Обсмажуємо телятину, нарізану тоненькою соломкою, з грибами та цибулею. Коли цибуля перестає бути «хрусткою», додаємо вершки та гриби, трішки солі та перцю. Доводимо до консистенції соусу.
В окремій тарілці змішуємо листя салату, додаємо соломкою порізаний огірок та болгарський перець. Далі змішуємо овочевий салат з гарячим м`ясним соусом та викладаємо на млинець посередині. Обережно завертаємо так, щоб всередині залишити соус та салат, а зверху – млинець покривався сиров`яленим м`ясом. Обрізаємо краї для естетичного вигляду, розрізаємо навпіл.
Подача: соус (суміш 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. соєвогого соусу з 1 ч. л. бальзамічного оцту, сіль), викладаємо зверху руколу, далі - млинець один на одного і знову прикрашаємо листям руколи.
Подаємо з ягідним соусом, який відмінно підкреслює смак (100 г малини, цукор - 20 г, 40 г густого телячого бульйону, 1 г листя чебрецю, в сотейнику до перетертої малини з цукром додаємо бульйон, варимо до густоти, після того як соус охолоне – крапельками викладаємо його на тарілку).
Нарізаємо кубиками персик, перемішуємо з цукром, викладаємо на край млинця, закручуємо як налисники. Обсмажуємо на вершковому маслі. Обрізаємо краї 1-5 мм для гарного зрізу та вигляду.
Грушу нарізаємо кубиками 5*5/7*7 мм, обсмажуємо з цукром на сковорідці – до 2 хв, додаємо вино і випаровуємо алкоголем. Перемішуємо все, знімаємо з вогню та додаємо вершкове масло.
Подача: виливаємо соус грушевий, зверху викладаємо три млинці з сиром. Присипаємо тертим темним шоколадом та цукровою пудрою.
Печінку та курячі сердечка очищуємо від шматочків жовчі та плівок. Промиваємо. Замочуємо в холодній воді 1 годину. Далі відварюємо бульйон. Має кипіти 30 хв. Потім остужуємо готові нутрощі. Має вийти 300 г смачних нутрощів для начинки.
Кожен млинець складаємо навпіл і обсмажуємо на сковорідці з обох сторін з олією та листям чеюрецю. Викладаємо в тарілку трикутниками.
Окремо на сковорідці готуємо соус - на олії смажимо шампіньйони і цибулю, додаємо нутрощі, порізані кубиками 5*5 мм, додаємо вершки, сухі білі гриби, тушкуємо. Знімаємо з вогню та поливаємо млинці.
На іншу сторону тарілки кладемо 5 г руколи, 2 г пармезану, 2 г оливкової олії, 10 г в`ялених томатів. Посипаємо тертим пармезаном та збризкуємо оливковою олією.
Запрошуємо на Масницю у ресторан Beef and Cake. Всім любителям млинців тут готові запропонувати масу неймовірних варіантів на будь-який смак і колір.
Рецепти і фото надано рестораном Beef and Cake
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.