Як обрати стиглий кавун: 10 корисних порад

Як обрати стиглий кавун: 10 корисних порад
ua.depositphotos.com
  • Що може бути смачніше за соковитий кавун у літню спеку.
  • Щоправда, обрати саме такий не завжди виходить.
  • Пропонуємо вам кілька дієвих порад, з допомогою яких ви зможете завжди знайти найсмачніші кавуни.

Сезон кавунів у самому розпалі. Купити їх зараз можна практично у кожному магазині чи ринку. Щоправда, обрати справді спілу та смачну ягоду вміють не всі. Пропонуємо до вашої уваги 10 порад, які допоможуть вам у цьому.

Коли можна купувати кавуни:

В Україні кавуни достигають природнім шляхом уже в другій половині серпня й далі. А ось те, що продають у першій половині липня – швидше за все, тепличні баштанні, перенасичені нітратами та барвниками, пише health.24tv.

Відео дня

Розмір кавуна:

Ідеальний кавун середньої величини та не більше 7 кілограмів. А ось величезні кавуни можуть мати надлишок добрив. 

Колір кавуна:

Смуги на кавуні мають бути максимально чітко позначені. Чим темніші смуги, тим ягода має більше поживних речовин.

Хвостик:

Хвостик має бути сухим, але не відірваним. Але хвостик має бути не занадто сухий хвостик, адже це може означати, що кавун лежить багато тижнів. Також такий хвостик може свідчити про те, що його відрізали і він висох "по дорозі".

  • "Хвостик проростає з так званого "ґудзика". Краї цього ґудзика мають бути сухими. А от мокрий зелений хвіст — гарантія незрілого плода".

Кірка кавуна:

Вона має бути дуже твердою. Якщо кавун стиглий, то кірку відколоти нігтем ви не зможете.

Звук кавуна:

Спілий кавун має резонувати. Потрібно покласти кавун на ліву долоню, а правою рукою хлопнути його у бік. Він повинен віддаватися в лівій руці.

"Хлопчик" чи "дівчинка"?

Кавунів ділять на "хлопчиків" і "дівчаток". "Дівчаток" вважають смачнішими. Як же їх обрати? У кавунів "хлопчиків" низ опуклий, а кружечок на ньому маленький. У "дівчаток" низ більш плоский, а кружечок широкий.

Пляма на кавуні:

Це місце контакту кавуна зі землею. Колір плями має бути насичено-жовтим або темно-оранжевим. Але не білим. 

Можна покупати кавун: 

Кавун кидають у воду, якщо спливе – плід стиглий. 

Жилки у м'якоті: 

М'якоть смачного та стиглого кавуна має бути однорідною та без жовтуватих жилок.

Друзі, можливо ви маєте ще якісь перевірені лайфхаки перевірки кавуна на стиглість? Діліться ними у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up