Чи були пенальті? Огляд скандального матчу “Карпати” - “Поділля”

Чи були пенальті? Огляд скандального матчу “Карпати” - “Поділля”
Фотоі з сторінки ФК "Поділля"
  • Хмельничани мінімально програли у Львові.
  • Матч запам’ятався спірними, на думку “подолян”, рішеннями арбітра.
  • Вилучення отримав тренер гостей Віталій Костишин.

Хмельницьке “Поділля” зіграло проти лідера першої ліги львівський “Карпат”. Матч відбувся у Львові й завершився перемогою господарів - 2:1. Найбільше обговорень викликала не сама гра, а рішення арбітра стосовно призначення пенальті у ворота “Поділля” й непризначення у ворота “Карпат”.

Рахунок в грі відкрили “Карпати” завдяки голу Яна Костенка на 10 хвилині. Далі був момент, після якого нападник “Поділля” Войтіховський здійняв руки догори та вимагав призначення пенальті. Він вважав, що суперник відібрав м’яч у нього із порушеннями правил. Свисток арбітра промовчав.

Хмельничани відігралися після голу Олександра Цибульника. Він вдало зіграв на добиванні після розіграшу вільного удару. Додамо, що перед цим хмельничани апелювали до арбітра про гру рукою гравця “Карпат” в штрафному майданчику.

Відео дня

“Карпати” вийшли вперед після голу з пенальті. Його було призначено за те, що Пріхна, на думку арбітра, з порушенням правил зупинив прохід Демченка, потягнувши того за футболку. Хмельничани активно апелювали до арбітра. Результатом стало попередження для Задої.

Незгідний із призначенням пенальті був і головний тренер “Поділля” Віталій Костишин. За сигналом 4-го рефері головний арбітр підійшов до наставника із жовтою карткою. Але потім передумав та показав тому червону. Схоже, Костишин щось наговорив Дмитру Кузовлєву із Запоріжжя. І той відправив тренера додивлятися матч з трибун.

Пенальті реалізував Полегенько. Непогодо вгадав напрямок удару, але не дотягнувся до м’яча. Додамо, що це вже третя перемога “Карпат” в чемпіонаті завдяки пенальті. У попередньому турі вони здолали волочиський “Агробізнес” (1:0). Тоді теж пенальті реалізував Полегенько. А ще один не зміг забити бразилець Невес.

В матчі проти “Прикарпаття” львів’яни теж перемогли 1:0 і знову ж таки завдяки голу з пенальті. Воно було досить спірним й за неофіційною інформацією арбітр після гри вибачився перед гравцями “Прикарпаття” за своє помилкове рішення.

Повертаючись до звітного матчу, в огляд потрапив ще один момент, в якому гравець “Поділля” вимагав призначення пенальті. Савчук у боротьбі з голкіпером виявився перший на м’ячі. Далі він упав після контакту з воротарем. Свисток арбітра знову промовчав.

Під трансляцією та оглядом матчу в YouTube й на офіційних сторінках клубів у Facebook чимало користувачів були незадоволенні арбітражем й тим, що “”Карпати” нібито тягнуть в УПЛ.

Після кожного матчу клубна пресслужба “Поділля” повідомляє на своїх сторінках про результат. При цьому використовує фото, акцентуючи увагу на своїх гравцях. Вперше у головній ролі тут виступила бригада арбітрів.

На зображенні може бути: 4 людини, гравці в футбол та текст

Наступні два матчі “Поділля” зіграє вдома. 22 вересня суперником буде “Буковина”, а 1 жовтня - “Прикарпаття”.

Читайте також: Чому на матчі “Поділля” не пускають глядачів?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up