Хмельничани зіграють на чемпіонаті світу з текболу

Хмельничани зіграють на чемпіонаті світу з текболу
Дмитро Мартинюк (ліворуч) і Сергій Яровий зіграють на чемпіонаті світу.
  • Teqball - новий вид спорту. Він поєднує елементи футболу і настільного тенісу.
  • У Франції із 11 по 14 жовтня пройде другий чемпіонат світу з текболу.
  • Україну там представлять хмельничани Дмитро Мартинюк і Сергій Яровий.

У світі активно набирає популярності новий вид спорту текбол (teqball). Ним вже захоплюються не лише аматори, а й такі відомі футбольні зірки, як Мессі, Неймар, Роналдіньйо, Луіс Суарес, Фігу, Пуйоль та багато інших. Винайшли спорт двоє хлопців в Угорщині. Він поєднує в собі елементи футболу і настільного тенісу. Ігровою сферою в ньому є футбольний м’яч. Завдання гравців - перекинути його на сторону столу суперника. Стіл схожий до того, що і в настільному тенісі. Але має вигнуту форму. В грі можна використовувати всі частини тіла, крім рук.

11 жовтня у французькому місті Реймс стартує другий за ліком чемпіонат світу із текболу. Зіграють тут і українці. Нашу команду представлять хмельничани Дмитро Мартинюк і Сергій Яровий. Вони отримали запрошення на чемпіонат від офіційного представника teqball в Україні та зіграють в парі. За словами Дмитра Мартинюка, вони будуть єдинами українцями на турнірі.

У Хмельницькому ще немає столу для гри у текбол. Тому хмельничани вирушили готуватися до чемпіонату у країну, де цей вид спорту зародився. В Будапешті Дмитро і Сергій проведуть 4 дні і тренуватимуться із діючими чемпіонами світу.

Відео дня

Чемпіонат триватиме до 14 жовтня. В разі успішного виступу хмельничани зможуть розраховувати на грошовий приз. Нагороджуватимуть команди, які посядуть місця від 1 до 16. Грошові призи коливатимуться від 1000 до 20 000 доларів США.

Дмитро Мартинюк відомий хмельничанам за виступами у футзальному клубі “Сокіл”. На початку вересня він розірвав контракт з клубом за згодою сторін. Сергій Яровий раніше грав за хмельницьке футбольне “Динамо”. Останні сезони провів у різних аматорських командах міста та області. Слідкуйте за виступами хмельничан на vsim.ua.

Ігрова форма команди Сергія Ярового і Дмитра Мартинюка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up