ФК "Поділля" Хмельницький - підсумки 2023 року

ФК "Поділля" Хмельницький - підсумки 2023 року
  • Після паузи “Поділля” відновило виступи в чемпіонаті України.
  • Якою була перша частина сезону? vsim.ua підбиває підсумки.

Хмельницьке “Поділля” повернулося в чемпіонат України після паузи, причиною якої стало повномасштабне вторгнення росіян. Тому команду збирали фактично з нуля.

Частину гравців, які були в команді до 24 лютого, вдалося повернути. Прийшло багато новачків. Як зовсім молодих, так і досвідчених виконавців. 

Підготовка “Поділля” до сезону проходила через велику кількість контрольних матчів. Продовжувалося будівництво команди й по ходу чемпіонату. Це впливало як на якість гри, так і на нестабільність в плані здобутих очок. Особливо на старті. Підсумок - не потрапляння в чемпіонську групу.

Відео дня

Далі до вашої уваги короткі підсумки сезону від vsim.ua. Виділяємо кращі та провальні матчі, кращого гравця й того, хто розчарував.

Кращий матч: “Поділля” - “Хуст” - 4:1

Про цей матч будуть згадувати ще довго. Причина цьому - обставини за яких він проводився. Через повітряну тривогу гру почали пізніше. Тому догравали її в темноті. Освітлення на стадіоні “Поділля” лише частково справлялося із своїм завданням. 

А ще в цій грі “Поділля” нарешті порадувало вболівальників яскравою грою та відповідним результатом. І все це з красивими голами, два із яких потрапили до топ-5 в турі.

Провальні матчі: “Поділля” - “Нива” (Б) 0-2,, “Хуст” - “Поділля” - 2:1

Тут виділимо відразу дві гри. Навряд чи хтось особливо очікував на позитивний результат в грі проти “Ниви” із Бузової, зважаючи на її фаворитизм та склад. Але ніхто точно не чекав такої жахливої якості гри від хмельничан. У них в цей день не виходило абсолютно нічого. Були часті пожежі в обороні, а в атаці чогось створити не вдалося. Дуже багато індивідуального браку.

Щодо поразки в Хусті, то за себе все скажуть наступні факти: “Поділля” грало проти аутсайдера, який до цього не відзначався забитими голами, а перед цим поступився “Прикарпаттю” 0:7…

Кращий гравець “Поділля” - Олександр Цибульник

Півзахисник вимушено змінив свою позицію на полі й став центральним захисником. Там він не загубився, часто починав атаки “”Поділля” й був небезпечним в атаці. Саме дві його вдалі дії при стандартах принесли першу перемогу в сезоні (2:0 проти тернопільської “Ниви”). Також він забивав у Львові “Карпатам”.



Він став кращим гравцем вересня за версією вболівальників. Двічі він потрапляв до збірної туру першої ліги за версією видання “Спортарена”.

Розчарування - Валерій Болденков

“Динамо” (Київ), “Волинь” (Луцьк), “П’юнік” (Єреван), “Карпати” (Львів), - клуби, за які виступав 29-річний оборонець “Поділля”. Від зіркового за мірками першої ліги гравця точно очікували більшого, ніж роль гравця ротації (8 матчів, 351 хвилина).

Скільки коштують футболісти “Агробізнеса”, “Епіцентра” та “Поділля” :  05:08:2023 - vsim.ua

Початок сезону він пропустив через травму. Далі був доволі вдалий дебют в основі (0:0 на виїзді проти “Агробізнеса”) і провальний матч в Хусті, хоч там Болденков відзначився голом. В обороні - розчарування.

Підтверджує розчарування відносно Болденкова те, що на його позиції практично весь сезон провів номінально півзахисник Цибульник.

Кращий гол сезону - Євген Задоя (“Поділля” - “Хуст” - 4:1)

Підсумки сезону від головного тренера “Поділля” Віталія Костишина:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    ФК "Поділля" Хмельницький - найкраща дворова команда міста.

keyboard_arrow_up