Футболіст дунаєвецького Епіцентру замінив м'яч на автомат

Футболіст дунаєвецького Епіцентру замінив м'яч на автомат
Володимир Сениця (ліворуч) / Фото із Фейсбук
  • Володимира Сеницю запрошували у “Динамо” та “Шахтар”.
  • Замість цього футболіст воює у лавах “Правого сектору”.

Був футболістом, а став військовим. Володимир Сениця раніше грав у юнацькій збірній України з Віктором Циганковим і Артемом Довбиком. Він був кандидатом на роль ключового захисника “Карпат”. 25-річним футболістом свого часу цікавились також “Динамо” і “Шахтар”.

Зараз Сениця боронить Батьківщину у лавах Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". Війна застала хлопця в Туреччині. 

"24 лютого я перебував у Києві у складі делегації дунаєвецького Епіцентру – о 2-й ночі ми вилетіли в Туреччину на збори. Коли приземлилися, то телефон розривався: пропущені дзвінки, повідомлення… Рідні та друзі запитували чи з нами все гаразд. Я не розумів, що відбувається”, - розповідає футболіст спортивному виданню “Спорт24”.

Відео дня

Юнак зізнається, тренер Сергій Нагорняк запропонував команді повернутися додому. Більшість гравців відмовилися. А Сениця вирішив вернутися. 

“Коли я для себе вирішив, що захищатиму країну зі зброєю в руках? Мабуть, на початку року, коли під час відпустки у рідному Калуші розмовляв про це з друзями. Обговорювали потенційну агресію росії і на запитання "Що робитимемо, якщо розпочнеться війна?" одноголосно пообіцяли собі, що підемо воювати. Тому коли вночі 24 лютого дізнався про війну, то більше не мав сумнівів, що робитиму далі”, - цитує Сеницю “Спорт24”.

Футболіст не мав досвіду поводження зі зброєю. Тож спершу довелось пройти двотижневе навчання. Після цього вступив до “Правого сектору” борони країну від окупанта. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tania Lytviynuk

    Нехай береже Бог.

keyboard_arrow_up