Хмельничанка завоювала 3 медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики

Хмельничанка завоювала 3 медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики
Тут і далі фото з сайту Хмельницької ОВА
  • Ангеліна Ломачинська виступала в Албанії.
  • Вона здобула “золото”, “срібло” та “бронзу”.

Цьогоріч на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який проходив у столиці Албанії Тірані, збірну України представляли 18 спортсменів. Змагання проходять з 26 травня по 5 червня. Цей чемпіонат є першим ліцензійним турніром до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

Майстер спорту міжнародного класу з Хмельниччини Ангеліна Ломачинська принесла одразу 3 нагороди у ваговій категорії до 49 кг. Це сталось 28 травня. 

Відео дня

Ломачинська стала найкращою в першому виді змагань – ривку. Здобула мале “золото” з результатом 80 кг. Спортсменка випередила представницю Італії Джулію Імперіо (79 кг) та іспанку Марію Хіменес Ґерво (72 кг).

У другому виді змагань - поштовху Ангеліна завоювала третє місце. Спортсменка отримала малу “бронзу”, взявши вагу 87 кг. “Золото” завоювала італійка Імперіо (92 кг), на другому місці представниці Іспанії Хіменес Ґерво (91 кг). 

За підсумками двох видів Ломачинська стала срібною призеркою двоборства з результатом 167 кг у сумі. Чемпіонкою Європи стала Джулія Імперіо з 171 кг, на третьому місці іспанка Хіменес Ґерво (163 кг), повідомляють на сайті Хмельницької ОВА.

25-річна Ангеліна Ломачинська є багаторазовою чемпіонкою України у різних вікових групах. Спортсменка має здобутки й на міжнародному рівні:

  • бронзова призерка чемпіонату Європи-2021 у ривку ( в.к.до 45 кг);
  • чемпіонка Європи-2018 серед молоді (U23) в категорії до 48 кг, загалом має сім медалей з молодіжних Євро, з них три – золоті.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Дишкантюк

    Молодець, так тримати , і нових перемог.
  • Сергей Григорьев

    Хай посцить на нього згорне у у трубку і путлеру у те иісце засуне. Рускій корабль іді на х й. Слава Україні
  • Natali Kondratiuk

    Нехай Бог її оберігає і дарує щасливу дорогу в житті !!!
  • Паша Корчагин

    Хто тренер?

keyboard_arrow_up