Кому програло хмельницьке «Поділля» і чому це не критично

Кому програло хмельницьке «Поділля» і чому це не критично
Михайло Кополовець (ліворуч) - одна з головних зірок "Минаю". У ефірі програми "Футбольний на голову" він заявив, що саме в цьому клубі завершуватиме кар'єру гравець збірної України Євгеній Коноплянка (праворуч). Фото PMG.ua
  • Футбольний клуб «Поділля» у Хмельницькому поступився «Минаю» з Ужгорода.
  • Хто виступав за суперника, який лише набув статусу професіонала?
  • Про це та саму гру читайте далі.

Хмельницьке «Поділля» провело свій перший домашній матч чемпіонату. Після першої за три сезони перемоги на виїзді (1:0 проти «Вереса»), вболівальники мали надію, що команда знову їх потішить результатом. Тим паче, що й суперник програв у «Калуші» в першому турі. Але не вийшло. Більш досвідчені гравці гостей на класі обіграли «Поділля». Хто ж ті футболісти, які практично не залишили шансів «Поділлю» і чому поразка від цієї команди не є критичною?

Стартовий склад "Поділля" і зірки суперника

Переможний склад не змінюють – за таким принципом пішов Віталій Костишин. Зі стартових хвилин матчу проти «Минаю» в складі хмельничан вийшли ті ж самі гравці, що тиждень тому проти «Вереса».

ФК "Минай" зразка літа 2018 року. Фоо із сайту клубу.

«Минай» лише цього року дебютував на професійному рівні. Попри це, в складі колективу з Ужгорода чимало гравців з досвідом гри на найвищому рівні. По-перше – голкіпер. Дмитро Бабенко у свій час захищав ворота луганської «Зорі», ужгородської «Говерли» і встиг пограти у Литві.

Відео дня

Захисник Олег Допілка є вихованцем київського «Динамо». Грав у першій команді. Також виступав за «Кривбас» (Кривий Ріг), «Олександрію», «Говерлу» і «Севастополь». Має в активі 2 гри за національну збірну України.

Захисник Петро Стасюк перейшов до «Минаю» перед початком чемпіонату. До цього у молодого гравця уже було 111 матчів за «Балкани», «Скалу» і «Жемчужину» в першій та другій лігах України.

Найбільш відомим серед гравців «Миная» є Михайло Кополовець. Його зірковий час в українському футболі – гра за львівські «Карпати» із 2007 по 2013 роки. Також він був у «Закарпатті», «Говерлі», виступав у Білорусі і Німеччині. 

Ще один гравець, найкращі часи якого були у львівських «Карпатах» - Ігор Ощипко. Він навіть встиг зіграти 3 матчі за національну збірну України. Також у його кар’єрі були клуби з Росії, Австрії, Німеччини і Модови. В Україні грав за донецький «Шахтар», «Львів» і кам’янецьку «Сталь».

Захисник Максим Гавриленко є вихованцем одеського «Чорноморця». Окрім рідного клубу грав за чернігівську «Десну», «Одесу», «Суми», одеські «СКА» і «Жемчужину. Також має досвід гри в чемпіонаті Молдови.
 
Півзахисник Владислав Микуляк провів більше двох сотень матчів за «Закарпаття». Також грав у «Полтаві», «Кримтеплиці», Угорщині та Білорусі. 

Нападник Роберт Гегедош був одним із кращих в минулому сезоні аматорського чемпіонату України, де виступав «Минай». За свою кар’єру побував у харківському «Металісті», кременчуцькому «Кремені», «Говерлі» та ряді аматорських клубів України та Словаччини. Його талант розкрився саме в «Минаї». Забив один із голів у ворота «Поділля».

Ще один нападник – молодий Анатолій Нурієв. Він пройшов школу «Мукачево», «Говерли» і кам’янецької «Сталі». Саме він забив гол у ворота хмельничан.

Тому, як бачимо, більшості гравцям "Поділля" варто лише мріяти про таку кар'єру, яку за плечима має більшість гравців  "Миная". І це потрібно враховувати. Бо одне діло грати проти такої ж молоді із "Вереса", а інше проти Кополовця, Ощіпка, Допілки та Бабенка.

«Поділля» – «Минай»  0:2
Голи:
Нурієв, 49, Гегедош, 73
«Поділля»: Дворник – Романюк, Швець, Воловик, Гресь (Джурко, 56) – Морговський, Ліповуз, Шевченко (Худік, 79), Бабак (Панасенков, 72) – Музичук (Муляр, 66) – Якубов (Гайдаш, 69). Головний тренер: Віталій Костишин. Запасні: Шевченко, Тупік
«Минай»: Бабенко – Беца, Допілка (Ощипко, 57), Минайленко, Стасюк – Микуляк, Гавриленко (Лобода, 59), Кополовець (Смокоровський, 82), Пиняшко – Нурієв, Гегедош (Федак). Головний тренер:Ігор Харьковщенко. Запасні: Шпак, Сидоренко, Капусний
Попередження: Гайдаш, 77, Худік, 88 – Микуляк, 77, Гегедош, 77

Другий тайм вболівальники дивилися із верхнього ярусу головної трибуни. Усі ховалися від грози.

Хмельничани «включилися» після 0:2

Увесь матч ініціативою володіли гості. Вони створювали більше моментів. В грі «Поділля» спостерігалася певна інертність. Хмельничани зрідка вмикали швидкості в атаці. Найбільше моментів у господарів появилося після того, як рахунок став 0:2.

Перший гол було забито після провалу на правому фланзі захисту «Поділля». Саме туди спрямували передачу на Нурієва. Він протягнув м’яч до воротарського, на замасі прибрав Швеця і пробив у дальній кут. Дворник доторкнувся до м’яча, але врятувати команду не зміг – 0:1.

Після виходу один на один із Дворником другий гол в матчі забив Гегедош. Він отримав розрізну передачу і практично без опору від захисників підсік м’яч над голкіпером – 0:2.

Лише після цього хмельничани «включилися». Найбільш активними були Муляр, Панасенков і Гайдаш. Усі вони вийшли на заміну. Ставка тренера на те, щоб «освіжити» атаку, могла зіграти. Але підвела реалізація. Вплинула на це і погода. Останні 30 хвилин гравців і поле рясно поливав дощ.

Удар Гайдаша головою у класному стрибку парирував Бабенко. Згодом Панасенков «вигриз» м’яч на фланзі і подав у воротарський майданчик. Захисник зрізав сферу практично у свої ворота і та пролетіла повз ближню стійку. Хороший шанс втратив Морговський, коли пробивав із метрів 10 після передачі того ж таки Гайдаша. Удар «подолянина» заблокував захисник.

Відео із каналу "Спортцентр"

Наступний матч

Після двох турів «Поділля» ділить 5-7 місця із «Минаєм» і чернівецькою «Буковиною». Наступний матч хмельничани зіграють на виїзді 4 серпня проти житомирського «Полісся». У першому турі ця команда приймала суперника в Новограді-Волинському. Тоді «Полісся» розписало «суху» нічию із ФК «Черкащина-Академія». Вчора, 28 липня, воно на виїзді із рахунком 1:0 обіграло «Верес».

Ну а найближчий домашній матч «Поділля» запланований на 11 серпня. Тоді до Хмельницького має приїхати «Чайка» із Київської області. Слідкуйте за новинами команди і життям Хмельницького на vsim.ua.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up