Легкоатлетка із Нетішина Вікторія Ткачук пройшла в півфінал на чемпіонаті світу-2023

Легкоатлетка із Нетішина Вікторія Ткачук пройшла в півфінал на чемпіонаті світу-2023
Фото Федерації легкої атлетики України
  • Мати спортсменки в останній момент встигла приїхати на змагання і побачила як її донька пройшла забіг. 

Днями відбувся третій змагальний день чемпіонату світу з легкої атлетики. У ньому Україну представляли дві бігунки: Анна Рижикова та Вікторія Ткачук. Остання — родом з Нетішина Хмельницької області. 

Єдиним виступом за участі українських легкоатлетів цього дня став забіг на 400 метрів з бар'єрами. Нетішинська атлетка пройшла в півфінал чемпіонату з бігу на цій дистанції. Вона показала результат 55.05 секунд.

Відео дня

За повідомленням Федерації легкої атлетики України, підтримати Вікторію приїхала її мама, проте коли спортсменка виходила на старт, ще не знала, чи встигла та на стадіон, адже ще зранку була на кордоні. Проте мама встигла й стала свідком того, як її донька з другого місця впевнено вийшла до наступного кола за менш, ніж хвилину. 

— Доріжка штовхає дуже і дуже добре. В 1/2 вже треба бігти 54 і швидше, щоб виходити у фінал, — говорить Вікторія. 

Першою прогнозовано фінішувала голландка Фемке Бол (53.39 с).

— Завданням на забіг було зробити настільки мало помилок, наскільки це можливо, – розповіла нетішинка організаторам. – Мені вдалося досить спокійно вийти до півфіналу. А там уже на всіх чекають інші змагання.

Анна Рижикова вийшла на старт в наступному забігу й не менш упевнено пробилася до півфіналу. 54.70 с і третє місце. Півфінал чемпіонату світу відбудеться 22 серпня о 21:25 за київським часом.

Хто така Вікторія Ткачук

Вікторія Ткачук — українська легкоатлетка, яка спеціалізується в бігу на 400 метрів та 400 метрів з бар'єрами. Багаторазова чемпіонка та призерка національних першостей у спринтерських дисциплінах, рекордсменка України з естафетного бігу 4×400 метрів у приміщенні. Учасниця Літніх Олімпійських ігор (2016 та 2020).

Вона народилася у селі Пліщин Шепетівського району. Легкою атлетикою почала займатися у 2006 році у Нетішині, де її першим тренером став Олександр Краснов. 

З 2011 по 2014 рік навчалася у Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С. Бубки. У 2012 році була зарахована до відділення легкої атлетики Донецької ШВСМ. Протягом певного часу наставником перспективної спортсменки був заслужений тренер України Валерій Дорошенко, а згодом Ткачук почала тренуватися у ще одного заслуженого тренера України — Анатолія Чумака.

Починаючи з 2013 року, ставала неодноразовою переможницею та призеркою національних змагань з бігу на 400 м та бігу на 400 м з бар'єрами, у 2015 році стала бронзовою призеркою командного Чемпіонату Європи в Чебоксарах і того ж року взяла участь у чемпіонаті світу в Китаї.

У 2016 представила Україну на Літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. 7 березня 2021 на чемпіонаті Європи в приміщенні в Торуні стала співавторкою національного рекорду з естафетного бігу 4×400 метрів (3.30,38) разом з Анною Рижиковою, Анастасією Бризгіною та Катериною Климюк.

4 серпня на Олімпіаді-2020 фінішувала шостою в забігу на 400 м з бар'єрами з результатом 53:79, показавши найкращий на той момент результат у своїй кар'єрі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up