Ляпи голкіпера і дебют Воловика: яким був перший матч «Поділля» в сезоні

Ляпи голкіпера і дебют Воловика: яким був перший матч «Поділля» в сезоні
Фото Віктора Зарванського.
  • «Поділля» провело  кубковий матч проти запорізького «Металурга»
  • Третій сезон поспіль хмельничани сезон розпочинають з поразки.
  • Гра в Хмельницькому запам’яталася помилками голкіпера, дебютом Воловика і «зливою» жовтих карток.

Новий футбольний сезон для «Поділля» офіційно стартував матчем першого попереднього етапу Кубку України. Вперше за три роки хмельничани розпочинали його не проти вінницької «Ниви», які двічі раніше програвали на старті із однаковим рахунком 1:3. Новим суперником став запорізький «Металург». Але підсумок той же – поразка з різницею в два м’ячі і виліт з Кубку вже на першому етапі.

Олександр Воловик (праворуч) зіграв перший матч в новітній історії "Поділля". Фото МФК "Металург"

Про склад «Поділля»

Напередодні матчу вболівальників «Поділля» втішила новина про солідне поповнення в клубі. Граючим тренером команди став відомий захисник Олександр Воловик, за плечима якого виступи в донецьких «Металурзі» і «Шахтарі», в Бельгії та Казахстані. Встиг на початку своєї кар’єри він пограти і за «Поділля». Тому його вихід на поле у звітній грі лише умовно можна назвати дебютним. Загалом, Воловик вирізнявся своїми діями, але поки спостерігається не зіграність з партнерами.

Відомий хмельницьким вболівальникам Артем Романюк дебютував за "Поділля". Фото Віктора Зарванського.

В парі із Олександром Воловиком місце в центрі захисту зайняв капітан команди Сергій Швець, праворуч зіграв Владислав Гресь, а місце на лівому фланзі довірили новачку команди Артему Романюку.

Відео дня

У центрі півзахисту прогнозовано зіграв Андрій Ліповуз. Йому, теж очікувано, допомагав новачок команди Віктор Шевченко. Не зовсім прогнозувався вихід в основі Романа Худіка, який у попередні сезони в основному виходив на заміну. Схоже, своєю грою в контрольних матчах він зміг переконати тренерський штаб, що йому потрібно дати шанс. Забігаючи наперед відзначимо, що молодий півзахисник не зіпсував гри і виділявся, особливо наприкінці матчу, своєю активністю та бажанням.

Роль атакуючих півзахисників Віталій Костишин очікувано довірив перевіреним виконавцям. Ліворуч в основі вийшов Олександр Музичук, який повернувся після оренди в першоліговому «Колосі». Праворуч зіграв Кирило Бабак. Минулий сезон він в основному грав на вістрі атаки. Після повернення з оренди у «Балканах» Алішера Якубова, Бабак повернувся на більш звичну для себе позицію. Ну а Якубов практично безальтернативно вийшов єдиним нападником.

Окремо скажемо про позицію голкіпера. У минулому сезоні основним був Сергій Дворник. Сергій Шевченко лише зрідка отримував шанс проявити себе, коли партнер діяв не надто впевнено або ж був травмований. Та саме Шевченко у цьому матчі вийшов в основі. І саме його гра закономірно піддалась найбільшій критиці вболівальників після гри.

Ляпи голкіпера

Вже на четвертій хвилині матчу рахунок міг бути відкритим. Й суперник для цього практично нічого не зробив. Сергій Шевченко в простій ситуації замешкався із виносом м’яча зі своєї штрафної і влучим м’ячем в гравця суперника. Сфера полетіла в сторону воріт і оминула їх, прокотившись біля штанги.

То й же Шевченко міг привезти гол ще раз, коли невпевнено зіграв на виході і не влучив по м’ячу. Нападник суперника залишився сам перед воротами, які вже ніхто не захищав. Підстрахував свого кіпера Романюк, який виніс м’яч на кутовий.

Виручив Шевченко під час чи не єдиної дійсно небезпечної атаки «металургів», в складі яких є чимало гравців з досвідом виступів на більш високому рівні, ніж друга ліга. Один із таких завершував комбінацію партнерів ударом метрів з десяти. Але постріл вийшов несильним і голкіпер без особливих проблем накрив м’яч.

Момент з другим голом у ворота "Поділля". Фото МФК "Металург".

У другому таймі Шевченко зіграв не надто краще. Виділимо два моменти, в яких були забиті голи. У першому непогана комбінація «Металурга» завершилася несильним ударом Дмитра Олійника. М’яч підступно пролетів попід руками голкіпера і рахунок було відкрито – 0:1.

В другому голі голкіпер теж зіграв не дуже впевнено. Удар Єдуарда Сарапія у воротарський кут теж був не сильним. М’яч, ковзаючи об мокрий газон залетів у сітку – 0:2.

Проблеми в атаці «Поділля»

Цей сезон для нового «Поділля» стане третім на професійному рівні. Раніше команда не дуже славилася своєю атакою. Не вразила вона і в цій грі. Серед усіх нечисленних спроб дійсно гольовими можна назвати всього три.

У першому таймі Алішер Якубов отримав простір на правому краю штрафного майданчика суперників і мав два варіанти для продовження – удар або пас на Олександра Музичука. Нападник обрав перший. Пробив Якубов дуже неточно і змарнував свій шанс.

Алішер Якубов мав два шанси забити. Фото Віктора Зарванського

В другому таймі після класного проходу і пасу Віктора Шевченка Якубов опинився практично на тій же ударній позицій, що і в першому випадку. І знову був варіант віддати передачу на вільного партнера. Але нападник знову вирішив пробити і знову зробив це неточно.

Третій момент – удар Артема Гайдаша головою після подачі з флангу. Новачок «Поділля» вийшов на заміну другим форвардом і цей тренерський хід мало не приніс результат. Під час флангової атаки хмельничан і подачі, Гайдаша забулися захисники. Та його удар з вигідної позиції був неточним.

Щодо інших двох замін, то Віталій Костишин мав намір освіжити гру на флангах. Замість Греся і Музичука вийшли Джурко і Морговський відповідно. Футболісти старалися й моментами діяли непогано, та загальної картини практично не змінили.

Окремо відзначимо велику кількість жовтих карток, яких арбітр показував 8 разів. Одну із них він продемонстрував Олександру Воловику на старті матчу.

«Поділля» – МФК «Металург»  0:2

Голи: Олійник, 55, Сарапій, 73

«Поділля»: С. Шевченко – Романюк, Воловик, Швець, Гресь (Джурко, 65) – Музичук (Морговський, 71), Ліповуз, Худік, В. Шевченко (Гайдаш, 81), Бабак – Якубов

МФК «Металург»: Варцава – Пінчук, Матвєєв, Дяченко, Підлепенець (Корнєв, 76) – Крапивний, Сарапій, Олійник, Разуваєв, Сачко (Ковальчук, 68) – Яровенко (Кателін, 66)

Попередження: Воловик, 10, Ліповуз, 85, Худік, 90+ – Олійник, 3, Яровенко, 46, Разуваєв, 51, Сарапій, 57, Матвєєв, 71

Відео з каналу "Спортцентр" в youtube

Наступний матч

Наступна офіційна зустріч для «Поділля» - матч першого туру чемпіонату в групі «А» другої ліги. Він буде виїзним. В неділю, 22 липня, у Млинові Рівненської області хмельничани зіграють проти «Вереса». Цей клуб вчора також грав на Кубок. Після нічиєї 1:1 із «Минаєм» із Закарпаття усе вирішувалося в серії післяматчевих пенальті. Вона була дуже драматичною і завершилася з рахунком 9:10 на користь «Миная». Саме останній приїде до Хмельницького на перший домашній матч чемпіонату. Він запланований на 28 липня. Слідкуйте за новинами спорту й життям Хмельницького на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up