Новий футбольний проект СК «Хмельницький»: команда готується до старту в чемпіонаті України

Новий футбольний проект СК «Хмельницький»: команда готується до старту в чемпіонаті України
22-річний Олег Савера (на передньому плані) - один із найстарших гравців СК "Хмельницький". Фото із групи "Хмельницький футбол" у Фейсбук.
  • На зміну футбольному клубу, який тренував Олександр Алієв, прийшов СК «Хмельницький».
  • Новостворена команда відразу заявилася на чемпіонат України серед аматорів. Перший матч зіграє вдома уже 5 серпня.
  • Хто тренує команду і хто у ній грає, читайте далі.

Футбольний клуб «Хмельницький» проіснував трішки більше року. Відомим на всю Україну він став завдяки тому, що тренував і грав за команду відомий екс-гравець збірної і київського «Динамо» Олександр Алієв. «Хмельницький» встиг здобути срібло Прем’єр-ліги Хмельницької області у сезоні 2017 і зіграти один сезон в аматорському чемпіонаті України. У своїй групі команда посіла передостаннє місце серед 9 учасників. У новому сезоні обласного чемпіонату «Хмельницький» виграв одну гру (6:1 в «Славути») і програв 5 матчів.

На цьому коротка історія клубу завершилася. Гравці розбіглися по різних командах. Хтось продовжив кар’єру на аматорському рівні. Трьом Артемам, Панасенкову, Гайдашу, і Романюку, вдалося піти на підвищення. Вони підписали контракти із професійним «Поділлям».

Фото з треневання СК "Хмельницький" на стадіоні "Ракетчик" в Раковому.

Коротко про новий клуб

Місце зниклого клубу довго не пустувало. На зміну йому прийшов інший – спортивний клуб «Хмельницький». Із попередником його пов’язує не лише назва. В команді залишилося декілька гравців. У спадок перейшла і яскрава рожева форма, яку поки використовують, як тренувальну.

Відео дня

Новостворений клуб відразу заявився на чемпіонат України серед аматорів. І уже в неділю, 5 серпня, має відбутися перша його офіційна гра. Згідно із інформацією сайту Асоціації аматорського футболу України, в цей день «Хмельницький» має приймати «Тернопіль-ДЮСШ». Місце проведення – стадіон «Поділля». Час початку поки не визначений.

Хто гратиме за «Хмельницький» і хто тренуватиме команду

В суботу, 28 липня, команда провела контрольний поєдинок з іншим учасником чемпіонату серед аматорів. На стадіоні «Локомотив» у Гречанах вона приймала «Кристал» з Чорткова. У минулому сезоні ця команда стала останньою в групі, де виступав ФК «Хмельницький».

В складі хмельничан на поле в основному вийшли вихованці ДЮСШ №1, які ще рік-два тому грали на дитячо-юнацькому рівні. Про молодість команди говорить вік її найдосвідченіших гравців: 23-річний захисник Павло Мороз, 22-річний нападник Олег Савера і 20-річний захисник Андрій Шульган. Решта – 18 річні й молодші: півзахисник Антон Федоров, захисник Богдан Сулима, воротар Назар Харчук, півзахичник Ігор Лісніченко й інші. Тому для абсолютної більшості досвід на такому рівні стане першим в кар’єрі.

Щодо самого матчу, то повною перевагою володіли гості. Гравці «Кристалу» виграли 2:0 . Обидва голи були забиті до перерви. Рахунок міг бути й більшим, якби не ряд сейвів голкіпера Назара Харчука. Хмельничани мали три чудових моменти, але не реалізували вихід віч-на-віч з голкіпером й двічі м’яч після ударів з-за меж штрафного майданчика влучав у перекладину.

Очолює команду екс-тренер азербайджанських клубів «Нефтчі» та «Турана» Асім Ібрагімов. Хмельницьким вболівальникам він відомий завдяки роботі з СК «Поділля», який заснували азербайджанці. Той проект проіснував ще менше часу, ніж згаданий ФК «Хмельницький». Допомагають головному тренеру відомі у Хмельницькому Микола Федорко і Олександр Порицький.

Фінансування СК «Хмельницький»

Поки команда функціонує за приватні кошти. Про це vsim.ua повідомив начальник управління молоді і спорту Хмельницької міськради Сергій Ремез. Також чиновник додав, що планується розгляд питання про підтримку клубу з міського бюджету. Каже, що основним аргументом при цьому буде те, що більшість гравців «Хмельницького» - вихованці місцевих шкіл, яким потрібно десь грати і розвиватися.

Також «Хмельницькому» безкоштовно надаватимуть в користування стадіони для офіційних матчів. То ж за оренду СК «Поділля», де запланована перша гра команди, клуб не платитиме. Слідкуйте за новинами спорту і життям міста на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лего Лещ

    Вот это хаха!! 2-е место чемп области😂😂😂 предпоследнее место в Аматорской лиге!!! 😂😂😂 вот это результат!!! Мы во дворе пацанов соберём и лучше сыграем!!!
  • Лего Лещ

    Вот это хаха!! 2-е место чемп области😂😂😂 предпоследнее место в Аматорской лиге!!!  😂😂😂 вот это результат!!! Мы во дворе пацанов соберём и лучше сыграем!!!

    ПочитаЧ reply Лего Лещ

    Знаю я таких пацанів со двора. Спочатку вони говорять шо не будуть ходити на Подольє бо вони краще тих професіоналів м'яч приймають, а потім своєю грою показують, шо не тянуть третьої ліги чемпіонату міста з міньки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up