“Поділля” не програє п’ять матчів. Далі буде важче

“Поділля” не програє п’ять матчів. Далі буде важче
Фото і відео із групи ФК "Поділля" у Фейсбук.
  • Хмельничани потішили вболівальників черговою перемогою.
  • Команда йде в лідируючий групі чемпіонату.
  • Втримати позиції і продовжити безпрограшну серію буде досить важко.

Чемпіонат України з футболу в другій лізі стартував 27 липня. Саме в тій грі першого туру хмельничани зазнали поки єдиної поразки в сезоні (0:1 проти “Вереса). Далі була перемога над “Чайкою” (1:0). Вона сприймалася як локальний успіх. Вдалий матч проти вінницької “Ниви” вдома дав не лише результат, здобутий в компенсований час (2:1). Вболівальники побачили у виконанні “подолян” гру, якої давно чекали.

Виїзна нічия у минулих сезонах сприймалася б за успіх. Та у випадку матчу з “Ужгородом” було більше розчарування за втраченні очки. Ну а далі був переможний кубковий бій з “Поліссям” (1:0) і…

Світлина від ФК "Поділля" Хмельницький / FC "Podillya" Khmelnytskyi.

Відео дня

СуперЯн

... ще одна перемога в чемпіонаті. Вчора, 24 серпня, до Хмельницького завітала столична “Оболонь-Бровар-2”. Складена з молоді команда мала стільки ж очок, як і “Поділля” - 7. Та навіть попри це від своєї комнди хмельничани чекали лише перемоги.

Здобути її вдалося завдяки класному голу Яна Морговського в середині другого тайму. Він опинився першим на підбиранні м’яча, який відбив голкіпер. Лівий захисник без роздумів пробив з-за меж штрафної і сфера влучила у ближній верхній кут, залетівши в сітку від поперечини - 1:0.

“Поділля” володіло перевагою практично увесь матч. Своєю грою на полі команда доводить, що недарма знаходиться серед лідерів групи “А”. Хмельничани мають 10 очок і ділять за цим показником 2-4 місця із “Вересом” і “Поліссям”. Більше лише в тернопільської “Ниви” - 12.

Чому далі буде важче

Вже у вівторок, 27 серпня, на хмельничан чекає серйозний іспит. На матч другого попереднього етапу Кубку України до “Поділля” завітає зіркова луцька “Волинь”. Команда першої ліги має у своєму складі чимало відомих гравців, які свого часу пограли в єврокубках або захищали честь збірної України (Кожанов, Михалик, Бартулович, Сімінін…).

Перемога в цьому матчі для “Поділля” буде сприйматися за подвиг. За поразку від такого суперника особливо критикувати ніхто не буде. Тому головне для “Поділля” - чемпіонат. А там втримати свої позиції буде вкрай важко. На це є декілька причин.

Перша - календар. У першому колі “Поділля” ще не грало із трьома командами, які зараз ідуть в ТОП-5. Вже в наступну суботу, 31 серпня, хмельничани зіграють в Тернополі проти “Ниви”, яка виграла всі свої чотири матчі і пропустила лише один гол. Виїзним буде і поєдинок із непростим “Калушем”. Лише із “Поліссям” команда буде грати вдома.

У матчах проти непередбачуваних “Діназа” і “Буковини” легкої прогулянки ніхто не очікує. Але ці команди “Поділля” має перемагати. Хмельничани для себе та вболівальників за місяць досить високо підняли планку. 

Друга причина - гра та результати “Поділля”. Для хмельницьких вболівальників вони хороші. А для суперників - хороший подразник. На лідерів, серед яких зараз і наша команда, налаштовуються по-іншому. Більш серйозно. 

Третя причина - коротка лавка запасних. Основа “Поділля” зараз практично не викликає сумнівів і вгадати хто вийде на поле можна практично із 100% попаданням. Та ніхто не застрахований від різноманітних кадрових втрат. Та й по ходу гри потрібно робити заміни. А особливого вибору у Віталія Костишина там немає. Гравці, які “гріють лавку”, або ще надто молоді або не в кращій ігровій формі.

Четверта - атака. Гра команди в захисті - надійна. Враховуючи із кубковим "Поділля" пропустило 2 голи за 6 матчів. А от в атаці все не так добре. Всього 4 голи. Поки, за виключенням "Ужгорода", це не заважає брати результат. Та все ж в цьому компоненті, якщо розраховувати на боротьбу за найвищі позиції, потрібно додати.

Світлина від ФК "Поділля" Хмельницький / FC "Podillya" Khmelnytskyi.

Попри все, на “Поділля” та вболівальників команди чекає непростий, але цікавий, сезон. На черзі - луцька “Волинь”. Матч на СК “Поділля” розпочнеться о 17:00 у вівторок, 27 серпня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up