Президента “Агробізнесу” Собуцького пожиттєво відсторонили від футболу

Президента “Агробізнесу” Собуцького пожиттєво відсторонили від футболу
Фото із офіційного сайту ФК "Агробізнес".
  • Рішення про відсторонення підтримав Апеляційний комітет УАФ.
  • “Агробізнес” оштрафовано на 500 тисяч гривень.
  • Оскаржити це все клуб може лише в Спортивному арбітражному суді в Лозані.

Відсторонення Олега Собуцького від будь-якої діяльності, пов’язаної з футболом, штраф для ФК “Агробізнес” 500 тисяч гривень, заборона проведення матчів на стадіоні “Юність” у Волочиську до окремого рішення Комітету УАФ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань. Таким було рішення КДК УАФ від 23 липня 2020 року. Вчора, 4 січня, Апеляційний комітет асоціації залишив таке рішення без змін.

Що сталося?

У минулому сезоні першої футбольної ліги України волочиський “Агробізнес” та “Минай” з Ужгорода боролися за призові місця. Їхня зустріч на Хмельниччині завершилася перемогою закарпатців із рахунком 2:0. Це було 15 липня. Ось огляд того матчу:

Ввечері того ж дня канал “Бомбардир” відомого футбольного журналіста Романа Бебеха оприлюднив скандальну інформацію про те, що арбітра матчу Олега Іванова побили безпосередньо на стадіоні в суддівській кімнаті. 

Відео дня

Інформацію своїми записами в рапортах підтвердили арбітри та делегат матчу. У них вони зазначили, що тілесних ушкоджень головному арбітру матчу завдав почесний президент “Агробізнесу” Олег Собуцький.

Побиття арбітра в Першій лізі: президент "Агробізнесу" привів у роздягальню  трьох "амбалів" - новини футболу - Спорт 24
Фото арбітра із слідами побиття опублікував журналіст Олександр Денисов. Джерело - "Спорт24"

Перше рішення УАФ та апеляція

Вже 23 липня Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ прийняв суворе рішення стосовно Олега Собуцького та його клубу. Почесного президента пожиттєво відсторонили від футболу. Також його позбавили посади віцепрезидента УАФ, яку він займав із 2017 року. А клуб оштрафували на 500 тисяч гривень. 

Окремим пунктом рішення було заборонено проводи матчі на стадіоні “Юність”. Тоді, нагадаємо, решту домашніх матчів минулого чемпіонату “Агробізнес” грав у Винниках та Хмельницькому.

Згодом Олег Собуцький подав апеляційну скаргу на таке рішення. Тому до її розгляду “Агробізнес” грав у Волочиську, а сам президент продовжував займатися футболом. Він заявив про бажання вивести клуб в Українську Прем’єр-лігу. 

Версії Собуцького

Після інциденту Олег Собуцький висував кілька версії того, що відбулося. І кожна суперечить попередній. Зокрема, спочатку він заперечував, що арбітра побили на території стадіону:

Пізніше Собуцький говорив, що суддів хотіли побити вболівальники, але він їх стримав. 

Уже для самого КДК Олег Собуцький надав інші пояснення, в яких визнав факт того, що арбітра все ж вдарили. Але не він, а ветеран АТО. Детальніше дивіться у скріні документу, який опублікувала “Трибуна”.

Таку розбіжність в поясненнях Олег Собуцький пояснив тим, що так він захищав УАФ від політичного скандалу. Мовляв, у тій ситуації зайшла мова про Донбас й весь негатив міг вилитися на асоціацію.

Що далі?

При прийнятті рішення розглядали рапорти арбітрів та версію Собуцького. Та все ж вище значення для КДК мають пояснення офіційних осіб матчу. Тому почесного президента клубу та сам “Агробізнес” покарали.

Єдиний вихід із ситуації для Олега Собуцького та “Агробізнесу” - звернення в Спортивний арбітражний суд в Лозані (Швейцарія). Саме цей орган, згідно із рішенням Апеляційного комітету УАФ, має право змінити рішення. Чи будуть це робити, поки невідомо. Ми звернулися до ФК “Агробізнес” із цим питанням. Відповіді поки немає. Як і немає жодної інформації про це на офіційному сайті клубу. Слідкуйте за оновленнями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Николай Белорусецм

    Федерація козли, таких продажних судів треба бити кожний день, а федерацію (асоуіацію) розігнати, бо вона всім цим керує. Був нормальний чоловік, тримав футбол в регіоні, то його треба знищити.
  • Остап

    І правильно зробили. Надто вже нагла морда та впевненість у безкарності. А ще краще б взагалі по-життєво цей збір блатних і шайку нищих агробізнес заборонили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up