Спортивний вікенд: про сенсації та розчарування від хмельницьких команд

Спортивний вікенд: про сенсації та розчарування від хмельницьких команд
Фото СК "Сокіл".
  • Хмельницькі команди провели вдалі вихідні.
  • Порадували волейболісти, регбісти і футзалісти.
  • Не дуже вдало виступили футбольні команди.

Насиченим для хмельницьких команд видався спортивний вікенд. Офіційний сезон успішно стартував для волейболістів “Новатора” і футзального “Сокола”. Знову перемогло регбійне “Поділля”. Вдалою можна назвати виїзну нічию футбольного “Поділля”. Не можна цього сказати про чергову поразку волочиського “Агробізнеса”.

Супер старт в Суперлізі

“Бронза” в минулому сезоні чоловічої команди і чемпіонство у вищій лізі у жіночої. Волейбольному “Новатору” є що доводити у новому чемпіонаті. Нелегке завдання хмельничани розпочали вдало. На рахунку двох команд 10 із 12 максимальних очок у стартовому турі волейбольної Суперліги.

Жіноча команда лише дебютувала у Суперлізі. Перший суперник був більш, ніж серйозний. Луцька «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - діючий віце-чемпіон України. Статус волинянок не налякав волейболісток “Новатора”. В першій грі вони у впертій боротьбі відібрали у фаворита 1 очко, поступившись 2:3. Друга зустріч - перемога із рахунком 3:1 для “Новатора”. Новачок з Хмельницького показав, що з ним потрібно буде рахуватися всім. Наступний тур хмельничанки проведуть 5-6 жовтня вдома проти бронзового призера минулого сезону тернопільского клубу “Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ”.

Відео дня

Чоловіки чемпіонат розпочал домашніми матчами проти новачка Суперліги із Сум. «ШВСМ-СумДУ» приїхав до Хмельницького з бажанням здивувати і здобути очки в протистоянні з фаворитом. Не вдалося. Хмельничани, попри кадрові проблеми, показали клас і здобули максимум - 6 очок (перемоги 3:1 і 3:0). Наступний тур для “Новатора” знову буде домашнім. Суперник - головний фаворит Супергліги “Барком-Кажани” зі Львова. Матчі заплановані на 28-29 вересня.

Неочікуваний розгром від “Сокола”

Футзальний “Сокіл” перед початком сезону знову омолодив свій склад. Покинув команду найдосвідченіший в плані зіграних за команду матчів Дмитро Мартинюк. Натомість прийшли гравці, які раніше не грали на професійному рівні. Суперником хмельничан у першому турі став незручний “ІнБев/НПУ” із Житомира. Тим паче грали “соколята” на виїзді, де минулого сезону перервалася їхня успішна серія в Екстра-лізі й грати незручно будь-якому супернику.

“ІнБев/НПУ” практично повністю оновив свій склад у міжсезоння. В команду прийшли доволі імениті по українським футзальним міркам гравці. Та вони не встигли провести повноцінної підготовки. Цим сповна скористався “Сокіл”, який готувався матчами у Польщі, Білорусі і Чехії. Вже у першому таймі хмельничани забили 6 голів без відповіді. Гравці “Сокола” вдало скористалися незіграністю суперника та його помилками. В другій половині господарі змогли забити лише гол престижу - перемога “Сокола” 6:1. Окремо відзначимо вдалий дебют Дмитра Сороки. Минулий футзальний сезон він провів у дивізіоні 2 чемпіонату Хмельницького за “Атлетик-Ферозіт”. У першому матчі на професійному рівні він забив два голи.

«ІнБев/НПУ» – «Сокіл» – 1:6 (0:6)

«Сокіл»: Чех (Ліпчинський, 36) – Подлюк, Шеремета, Щербань, Хамдамов – Вербовий, Первєєв, Кіт, Сорока, Черниш – Борисевич, Єлфімов

Голи: Смоловик (28) – Подлюк (6), Сорока (7,15), Щербань (12), Хамдамов (14), Шеремета (17)

Наступні матчу “Сокіл” проведе в Херсоні. Там хмельничани зіграють два матчі Кубку Ліги - нового змагання для команд Екстра-ліги. 22 вересня - матч проти “Кардинала” із Рівного, 23 вересня - одеського “Епіцентр К Авангард”.

Підсилення “Поділля” і нічия проти лідера

Перед матчем останнього туру першого кола другої футбольної ліги хмельницьке “Поділля” оголосило про підписання нових гравців. Склад команди поповнили голкіпер Анатолій Старущенко, півзахисник Петро Намуйлик і нападник Володимир Гладкий. Усі вони мають досвід виступів на професійному рівні і покликані допомогти “Поділлю” вже в цьому сезоні.

У стартовому складі тренерський штаб знайшов місце лише одному із згаданих новачків - голкіперу Анатолію Старущенку. Дебют для нього видався вдалим. “Поділля” не пропустило і це допомогло команді здобути прийнятну виїзну нічию проти лідера групи “А” “Калуша”. Хоч по грі хмельничани цілком могли розраховувати на перемогу.

Щодо дебютантів, то вперше на полі в складі “Поділля” вийшов захисник Денис Червінський. Він провів весь матч. Також в Калуші вперше за хмельничан зіграв вищезгаданий Петро Намуйлик, який вийшов на заміну в другому таймі.

Наступний матч для “Поділля” стане домашнім. Суперником буде рівненський “Верес”. Саме проти цієї команди хмельничани здобули поки єдину свою перемогу в сезоні (1:0 у першому турі). Гра запланована на 22 вересня.

Прокляття останніх хвилин для “Агробізнеса”

Волочиський “Агробізнес” ніяк не може здобути дебютну перемогу в першій футбольній лізі. Вболівальники команди сподівалися, що це трапиться в домашній грі проти “Інгульця” з Петрового. І все починалося добре - Богдан Семенець відкрив рахунок і вивів “Агробізнес” вперед. Хоча б втримати перевагу господарі не змогли. вирішальний гол вони проспутили у компенсовані до основного часу хвилини і програли 1:2.

Це уже не перша втрата очок через пропущені голи в заключній частині гри. Так було в матчах проти “Металіста 1925” (0:2), ФК “Суми” (1:1), “Оболонь-Бровар” (0:1) і кубковому протистоянні із “Кристалом”.

Наступний матч “Агробізнес” проведе 23 вересня на виїзді проти франківського “Прикарпаття”, з яким минулого сезону виступали в другій лізі. Майбутній суперник вдаліше стартував у цьому сезоні і йде на 10 місці. “Агробізнес” - 13-ий.

Агробізнес - Інгулець - 1:2

Голи: 1:0 Семенець (34), 1:1 Передистий (39), 1:2 Клименко (90+3)

Агробізнес: Чернобай, Слотюк, Юхимович, Курило, Бойчук, Цибульник, Думанюк, Зарічнюк, Груша, Скакун, Семенець.

Непроста перемога регбістів

Ребійне “Поділля” минулого чемпіонату здобуло історичне для себе “срібло”. Новий сезон команда планує завершити щонайменше на тому ж рівні. Поки команді це вдається - 4 перемоги в 6 матчах і друге поточне місце в Суперлізі. Чергову вікторію хмельничани здобули вдома проти київського “Антаресу”. Перемога далася непросто. Поступаючись в рахунку, “Поділля” переломило хід гри на свою користь - 28:12. Наступний матч наша команда проведе на виїзді у Харкові проти головного конкурента і незмінного чемпіона України “Олімпа”.

Кубок їде в Красилів

Завершився розіграш Кубку Хмельницької області з футболу. Фінальний матч відбувся в Старокостянтинові. Тут грали два “Случі” - місцевий і красилівський. Перемогу здобули гості. Завдяки двом голам Дмитра Фролова і точному пострілу Олександра Мандзюка (3:0) трофей їде до Красилова.

Красилівський "Случ" із вболівальниками та Кубком Хмельницької області 2018. Фото із групи «ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ФУТБОЛ - HmelBall» у Фейсбук.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up