Толя вийшов з коми, а Настя вже сама їсть

Толя вийшов з коми, а Настя вже сама їсть
Анатолій Дичко та Анастасія Заяц, на яких наїхав п'яний водій, і досі в реанімації. Однак Толя вже вийшов з коми, і бореться з дуже високою температурою. Настя вже їсть сама, але як і в хлопця, її стан лікарі оцінюють як важкий.

9 червня у Лезневому сталася аварія. П’яний водій влетів у авто, а потім збив пішоходів.  Анастасія Заяц та Анатолій Дичко потрапили під колеса просто на тротуарі. Тепер вони в реанімації. Отримали численні травми і троє пасажирів, які їхали з горе-водієм

- 25-річний водій автомобіля «ВАЗ 21104», не впоравшись із керуванням, вилетів на зустрічну смугу і зіштовхнувся із «Мерседесом», а потім виїхав на тротуар, де збив двох пішоходів, - розповідає старший інспектор ДАІ у Хмельницькому Андрій Прокопенко. – Посвідчення у водія не було. До того ж, він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

 

Відео дня
> Мешканець Деражні, який був за кермом, наразі на підписці про невиїзд. Пасажири авто лікуються. У лікарні й постраждалі пішоходи – студенти Анатолій та Анастасія. Вони перебувають в реанімації. Лікарі кажуть, що хворі знаходяться у важкому стані, однак шанси на одужання є.

- Потерпілі були не підготовленими до аварії, - розповідає головний лікар міської лікарні Володимир Розгонюк. - Тобто ми, медики, класифікуємо це так: якщо пішохід бачить, що на нього їде автомобіль, то він якось відреагує і може постраждати менше. А вони навіть не бачили, що є небезпека. 5 липня ми збирали консиліум за участі лікарів обласної та міської лікарень, аби вирішити подальше лікування потерпілих. Будемо сподіватися на краще. 

 

За словами медиків, Анатолій знаходиться у гіршому стані. Стан Анастасії також важкий. У дівчини постраждав мозок, тому реакції загальмовані. Головним завданням лікарі вважають повернути до нормальної роботи мозок хлопця.

 

Батькам студентів важко говорити. Вони не можуть повірити, що таке сталося з їхніми дітьми, адже вони не порушували дорожніх правил і просто йшли по тротуару.

- Вони ж не п’яні були, а нормальні, тверезі, - зі сльозами на очах каже мама Анатолія Майя Дичко. – А він просто їх задавив. Я тільки одного хочу – аби не продавали горілку і п’яними не сідали за руль. Цей водій же ж був такий, що навіть не розумів, що робить. 

 

Допомога Анастасії та Анатолію потрібна будь-яка, адже самі батьки впоратися з бідою не зможуть. 

- Якби ми знали, скільки коштів нам треба, - каже мама Анатолія. - Потрібно багато ліків. Дякувати небайдужим людям, здали багато крові. Хто як може, так і помагає. Зараз нам дуже потрібна моральна підтримка. Насті вже легше, вона їсть. От її батьки пішли додому, аби приготувати їй картоплю, вона попросила.

 

Збирати кошти почали співробітники Майї Дичко. Вона вчителька, і у школі одразу організували групу допомоги.

 - Майя Вікторівна зараз у дуже критичному стані, - розповідає колега вчительки Ольга Степанівна. – Їй важко, і тому вона не може ні про що думати. Ми, як тільки дізналися, першим ділом зібрали гроші у школі. Зараз люди почали переводити кошти на картку ПриватБанку. А багато хто просто приносить гроші і дає в руки. Однак зібраних коштів не вистачає. Лікування дороге, тому небайдужих просимо допомогти матеріально.

 

Наразі горе-водій повністю визнає свою провину. Він вдома, на підписці про невиїзд. У прес-службі міліції повідомляють, що чекають, аби постраждалі одужали і дали показання.

Для того, аби допомогти Анатолію та Анастасії ви можете переказати кошти на картку ПриватБанк № 5168755308923347 (Заяц Тамара Сергіївна), або на картку Дичко Майї за номером №6762468318884180.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    "...то він підготований." "...не сідали за руль." "...на морально батьки..." "...так і помагає.".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled 16:48 У Красилові стався конфлікт між прихильниками УПЦ (МП) та ПЦУ play_circle_filled 15:41 Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон photo_camera 14:40 В Україні запустили електронну платформу про усиновлення Від читача 20:28 У Хмельницькому до Дня Вишиванки влаштують святковий велопробіг у вишитих сорочках 13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП 12:31 На Подільській 20-річний водій наїхав на пенсіонерку 11:19 З початку року в Хмельницькому народилося 1 169 дітей 10:35 У Хмельницькому горів житловий будинок. Загинув чоловік photo_camera 10:04 «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На Хмельниччині визначили переможців з футзалу photo_camera 09:37 У Хмельницькому аварійні відключення світла: адреси 09:09 Ті, хто не підлягає мобілізації, мають пройти базову військову підготовку, – закон 21:11 На "щиті" повернулись семеро захисників з Хмельниччини. Хто вони 20:35 Де не буде світла у Хмельницькому 15 травня (АДРЕСИ) 20:01 Голівудські зірки з українським корінням: дізналися, хто з Хмельниччини 19:41 Де вигідніше у Хмельницькому: порівняли ціни на курятину photo_camera 19:07 На водосховищі Хмельницької АЕС спеціалісти зафіксували мор риби (ФОТО) 18:35 «Маємо право на освіту»: мітинг проти скорочення Хмельницького обласного ліцею photo_camera 17:59 З торговельного центру у Хмельницькому зникло майно: затримали підозрюваного 17:25 Де контролюють швидкість на Хмельниччині. Карта «TruCam» та «Каскад»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up